مدیركل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست:

اطلس آلودگی خاک ۱۱ استان تهیه شده است

اطلس آلودگی خاک ۱۱ استان تهیه شده است

به گزارش آبیاری مدیر کل دفترآب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست از تهیه و تدوین اطلس آلودگی خاک ۱۱ استان کشور اطلاع داد و اظهار داشت: تهیه اطلس سایر استان ها هم جزو برنامه های سازمان است و به مرور اجرا می شود.


علی مریدی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: اطلس خاک برای استانهای بوشهر، هرمزگان، کرمانشاه، همدان، گلستان، آذربایجان شرقی، زنجان، خوزستان، خراسان رضوی، اصفهان و قزوین تهیه شده که بر این اساس شناخت خوبی از وضعیت آلودگی خاک در این استان ها به دست آوردیم.
وی عنوان کرد: در کنار این اطلس ها که وضعیت کلی خاک مناطق را مشخص می کند، بحث خوداظهاری مصوب شده در چارچوب ماده ۱۴ هم به سازمان محیط زیست گزارش می شود، ماده ۱۴ قانون حفاظت از خاک می گوید در صورت بروز آلودگی خاک آلوده کننده مکلف است مراتب را سریع به نزدیک ترین اداره کل محیط زیست اعلام کند و با هماهنگی و تایید اداره کل آلودگی خاک را تا رسیدن به حدود مجاز برطرف کند، مثلاً در یک نقطه ای تانکر سوخت واژگون و آلودگی آن وارد محیط زیست شده است یا در نقطه ای تخلیه غیر مجاز صورت گرفته که در آن زمان سازمان حفاظت محیط زیست ورود می کند و اگر نشانه ای از تخلف مشاهده شد متخلف را به دادگاه معرفی می کند.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برای تهیه این اطلس نقاطی که دارای آلودگی نفتی، صنعتی، کشاورزی و حتی طبیعی بودند را به صورت جداگانه بررسی و تمام آنها را در اطلس مشخص کردیم، مثلاً مشخص کردیم که در آذربایجان شرقی چه نقاطی آلودگی نفتی، کشاورزی و یا صنعتی دارد پس از آن به سراغ برنامه اصلاح و پاکسازی می رویم تا خاک به حالت طبیعی برگردد و احیا شود.
مریدی اظهار داشت: در یک سری از نقاط کشور مانند استانهای گیلان و مازندران به دلیل استفاده از کود و سموم شیمیایی آلودگی خاک بالا است در واقع به دلیل فعالیتهای کشاورزی و استفاده نادرست از سموم بحث آلودگی خاک را در این مناطق داریم که البته مبحث در دست بررسی می باشد، این آلودگی ها به صورت لکه ای هستند.
وی درباره این که به صورت کلی وضعیت خاک کشور از لحاظ آلودگی چگونه است، اظهارداشت: این که بگوییم وضع خاک خوب است نه خوب نیست اما از طرفی هم بگوییم که تمام عرصه خاک کشور آلوده نیست باز هم حرف درستی نیست. آلودگی در نقاط مختلف کشور به صورت لکه ای وجود دارد که باید شناسایی و رفع شوند.
مریدی اضافه کرد: در استانهای صنعتی مانند خوزستان، کرمان و بوشهر آلودگی های خاک بیشتر از جنس فعالیتهای صنعتی است که با وجود قانون حفاظت از خاک هم سازمان محیط زیست و هم وزارت جهاد و از همه مهمتر تولید کنندگان موظفند به مبحث آلودگی خاک رسیدگی کنند و خاک را در صورت آلودگی به حالت اولیه آن برگردانند، قبلا قانون مشخصی برای رسیدگی به این مورد نداشتیم.
۸۰۰ پرونده قضایی در زمینه آلودگی خاک داریم
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: حالا حدود ۸۰۰ پرونده قضایی در زمینه آلودگی خاک در سرتاسر کشور داریم که بر این اساس آلوده کنندگان در بخش های مختلف شناسایی و به دادگاه معرفی شده اند تا مبحث مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در کنار این تعداد پرونده موارد دیگری از آلوده کنندگان هم بود اما چون آن مجموعه آلوده کننده با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کردند تا آلودگی رفع گردد دیگر ضرورتی نداشت که به قوه قضاییه معرفی شوند ازاین رو با کمک آلوده کننده درصدد رفع آلودگی ها هستیم.
مریدی درباره این که وقتی بخشی از خاک آلوده می شود آیا امکان پاکسازی کامل وجود دارد، اظهار داشت: بله این امکان وجود دارد و یکی از رسالت های ما در سازمان محیط زیست همین است و فرقی نمی کند آلودگی از چه نوعی باشد فقط روش های رفع آلودگی متفاوت می باشد مثلاً اگر نفتی باشد با آلودگی کشاورزی متفاوت می باشد اما کار پرهزینه ای است و مردم و واحدهای صنعتی باید مواظب باشند تا خاک آلوده نشود اما اگر آلوده شود رفع آلودگی هزینه بر و بر عهده آلوده کننده است.


منبع:

1400/10/25
22:15:24
5.0 / 5
1149
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد