پیشبینی تولید ۱۰۰ هزار تن پسته دامغان در افق ۱۴۰۴
به گزارش آبیاری، مدیر جهاد کشاورزی دامغان اظهار داشت: برنامه های موثر در افزایش عملکرد محصول پسته شهرستان در صورت اجرای صحیح می تواند تولید پسته تازه را به ۱۰۰ هزار تن برساند.
علی اصغر امامیون روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، اضافه کرد: طبق برنامه های درنظر گرفته شده در مدیریت جهاد کشاورزی دامغان و در صورت تحقق برنامه ها تا سال ۱۴۰۴، میزان تولید محصول پسته قابلیت دارد تا ۱۰۰هزار تن افزایش یابد.
وی گفت: هماهنگی برای جذب تسهیلات مکانیزاسیون، هدایت و راهنمایی بهره برداران جهت جذب تسهیلات، هماهنگی به منظور اجرای طرح های های آب و خاک، تسطیح اساسی، جاده بین مزارع، مرمت و بازسازی قنوات و کانال ها، انجام آزمایشات آب، خاک و گیاه، از عوامل موثر در افزایش عملکرد محصول است.
امامیون افزود: طی سال قبل هماهنگی جهت جذب تسهیلات مکانیزاسیون از قبیل هدایت و راهنمایی بهره برداران جهت جذب تسهیلات و خرید تراکتور و ادوات جمعا به مبلغ هفت میلیارد و ۷۷۷ میلیون ریال انجام شده است.
وی اشاره کرد: هدایت و راهنمایی بهره برداران جهت جذب تسهیلات نگهداری باغات از محل تسهیلات بهین یاب به مبلغ ۷۵ میلیارد و ۶۰ میلیون ریال و همینطور هماهنگی جهت جذب تسهیلات آب و خاک به مبلغ ۷۹ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال شامل آبیاری تحت فشار و کم فشار، انتقال آب تعاونی های تولیدی بخش کشاورزی، انتقال آب، استخر ذخیره آب کشاورزی، تسطیح اساسی، جاده بین مزارع، مرمت و بازسازی قنوات و کانال شبکه زیرسد شهرستان، عرضه شد.
امامیون افزود: تدوین برنامه جامع توسعه پسته جهت ارتقای بهره وری و تولید شهرستان و انجام آزمایشات آب خاک و گیاه به منظور بررسی وضعیت تغذیه بیماری و آفات، از دیگر برنامه های شاخص این مدیریت در زمینه افزایش تولید محصول پسته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان بیان نمود: برداشت ۲۱ هزار تن پسته تازه معادل هفت هزار تن پسته خشک از باغ های این شهرستان امسال پیشبینی می شود که برآورد برداشت این مقدار محصول باتوجه به سال قبل که سال آوری محصول بود، سال جاری با کاهش هم راه است.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، برداشت محصول پسته سال جاری از دهه اول مردادماه در ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته مناطق مختلف همچون حومه، فرات، امیرآباد و دامنکوه شروع شده است و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
پسته های شهرستان دامغان بیشتر از نوع بومی، شاه پسند، خنجری، عباسعلی و فرخی است و سایر رقم های تجاری همچون اکبری، احمدآقایی و کله قوچی به صورت مهاجر در منطقه توسعه یافته است که باتوجه به شرایط سازگاری و اقتصادی بودن رقم های داخلی، رویکرد باغداران به توسعه آنها یا اصلاح باغ ها است.