آبیاری از اقدامات وزارت جهادكشاورزی در حوزه تجارت خارجی گزارش می دهد؛

پشتیبانی از صادرات محصولات کشاورزی و دامی

پشتیبانی از صادرات محصولات کشاورزی و دامی

آبیاری: توسعه دیپلماسی کشاورزی با هدف افزایش سهم ایران در بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی ازجمله اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در یک سال قبل بوده است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، توسعه بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی، افزایش صادرات محصولات کشاورزی، کاهش تراز منفی تجاری بخش کشاورزی، افزایش تنوع مبادی وارداتی، تهاتر نفت با محصولات کشاورزی و... ازجمله هدف گذاری های قرارگاه دیپلماسی کشاورزی می باشد.
این در حالی است که در دولت های گذشته کمتر برنامه و طرح مدونی در این خصوص وجود داشته است.
با توجه به اهمیت توسعه مراودات تجاری، اقتصادی، فنی و علمی بخش کشاورزی ایران با کشورهای پیشرو در حوزه کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم در یک سال قبل با نمایندگان کشاورزی بیش از ۱۵ کشور دنیا در حوزه های مختلف، زراعی، باغی و شیلات دیدار و رایزنی داشته اند.
برنامه ریزی برای حذف تعرفه های صادراتی محصولات کشاورزی، ایجاد بازارهای جدید صادراتی، پیشگیری از ممنوعیت و محدودیت های صادراتی و... ازجمله با اهمیت ترین محورهای رایزنی با کشورهای خارجی بوده است. در جهت افزایش صادرات و تقویت دیپلماسی غذایی با کشور روسیه در یک سال قبل سه تفاهمنامه مهم ازجمله تبادل اسناد قرنطینه گیاهی، مصرف ایمن آفت کش ها و سلامت غذایی با بخش های تحقیقاتی و بهداشتی کشور روسیه منعقد شده است.
همچنین در جهت افزایش صادرات و تقویت دیپلماسی غذایی با کشورهای آمریکای لاتین در یک سال قبل سه تفاهمنامه مهم ازجمله تولید آفت کش های گیاهی، تبادل دانش فنی و قرنطینه ای و قرنطینه گیاهی منعقد شده است.
صادرات محصولات کشاورزی در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۵۳۸ هزار تن و به ارزش ۲۸۹۸ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با نیمه اول سال مذکور، رشد ۱۵.۲ درصدی در مقدار و ۲۴.۵ درصدی در ارزش صادرات را نشان داده است.
این در حالی است که مقدار واردات محصولات کشاورزی در شش ماهه دوم سال ۱۶۴۹۶.۷ هزار تن به ارزش ۹۳۷۵.۷ میلیون دلار بوده که رشد ۱۰ درصدی در مقدار و ارزش را نشان داده است. پیشی گرفتن واردات از صادرات منجر به منفی شدن تراز تجاری بخش شده است؛ به نحوی که از نظر ارزشی ۴.۶ درصد منفی تر گردیده است.
تراز تجاری بخش در سه ماهه اول سالجاری در مقایسه با دوره مشابه سال قبل نیز ۸.۱ درصد منفی تر شده است. در این خصوص باید به این نکته مهم توجه داشت که سهم عمده واردات بخش کشاورزی در اختیار نهاده های دامی و کالاهای واسطه است که در پروسه تولید سایر محصولات بخش کاربرد دارند.
علاوه بر این، با عنایت به شرایط حاکم بر بازارهای جهانی همچون روند افزایشی قیمت جهانی محصولات کشاورزی و مواد غذایی و آینده نامعلوم جنگ اوکراین، افزایش واردات کالاهای اساسی برای برخورداری از سطح مطمئن موجودی کالاهای اساسی در سطح بخش خصوصی و ذخایر راهبردی سیاستی منطقی و اجتناب ناپذیر بوده است.

1401/06/03
13:55:55
5.0 / 5
597
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد