رییس سازمان تات :

سلامت محصولات کشاورزی برنامه محوری سازمان تات است

سلامت محصولات کشاورزی برنامه محوری سازمان تات است

به گزارش آبیاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات ) با اعلان اینکه تفکر جدیدی در این سازمان به وجود آورده ایم، اظهار داشت: این تفکر همان معرفی شاخص سلامت این سازمان برای تمام محصولات کشاورزی است که تضمین کننده کیفیت محصولات در این بخش می باشد.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، مجتبی خیام نکویی روز شنبه در آیین رونمایی از 2 دستاورد حوزه نانوفناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که همزمان با هفته دولت در محل پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی واقع در استان البرز برگزار شد، اضافه کرد: شاخص سلامت با همکاری حوزه اجرائی سازمان خصوصاً دامپزشکی، حفظ نباتات و باغبانی است تا مردم از سلامت محصولات کشاورزی اطمینان داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انتظار بخش های اجرائی از ما خیلی زیاد است و می گویند حوزه تحقیقات پاسخگوی نیازهای ما نبوده است، گفت: شورای راهبردی در موضوعات مختلف همچون دامپزشکی، تحقیقات سلامت در زمینه گیاهی، باغبانی، شیلات را تشکیل دادیم که این راهبردها نتیجه خوبی داد و موسسات که در گذشته متهم بودند که پاسخگوی نیازهای اجرا نیستند در شورای راهبردی گرد هم آمدند.
وی لطمه شناسی مشکلات را راهکاری برای اتفاقات بزرگ در سازمان تحقیقات عنوان نمود و اظهار داشت: باید هر جایی که شعار می دهیم اگر اعتقاد به شعور داریم نماد آن شعار را به شعور تبدیل نماییم و اعتقاد داریم این دولت مردمی است که تبلور آن همه جا ظهور و بروز کند که در تحقیقات هم باید ظهور و بروز دولت مردمی را ببینیم.
خیام نکویی با اشاره به این که منظور از ظهور و بروز دولت مردمی در زمینه تات چیست؟ اضافه کرد: از ظهور و بروز این دولت این است که از تمام ظرفیت های موجود در کشور در زمینه بخش کشاورزی شامل دولتی و خصوصی به بهترین نحو ممکن استفاده نمائیم.
وی با اشاره به اینکه این ظرفیت آنطور که باید در اختیار بخش نیست، گفت: این راهبرد باید متناسب با شعارهای دولت باشد که برای مردمی سازی حوزه تحقیقات در جهاد کشاورزی ماموریت ها را به حوزه های اجرائی در استانها دادیم.
انقلاب در فناوری نانو در استان ها/منتظر اتفاقات بزرگ باشیم
معاون وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد: اگر بخواهیم مردمی سازی نماییم و از ظرفیت های ستاد نانو استفاده گردد و یک انقلاب در فناوری نانو در بخش کشاورزی به وجود آید باید روسای سازمان های جهاد کشاورزی استانها را به عنوان رئیس کمیته فناوری نانو آن استانها تعیین نماییم.
وی با اشاره به اینکه گزارشات فناوری نانو از استانها جالب است، اظهار داشت: ۳۱ استان در این عرصه فعال شده اند و دانشگاهی ها با نشست می گذارند که باید منتظر اتفاقات بزرگی در زمینه فناوری نانو در بخش کشاورزی باشیم.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: بایستی تا آخر سال جاری قسمتی از ماموریتی که از طرف رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به ما در زمینه فناوری نانو و صدور شاخص سلامت محول شده برای برخی از محصولات را عملیاتی و حتی این محصولات با قیمت بیشتری به دست مردم برسد که آن زمان است که مردم متوجه می شوند که مجموعه ای فعال است که بر روی سلامتشان حساس است.
خیام نکویی افزود: بدنبال این هستیم که مشکلی را که سال هاست مردم از آن رنج می برند را حل نماییم و اگر تاکید بر فناوری نانو داریم به خاطر این است که ظرفیتی کم نظیر دارد که اگر این ظرفیت ها بسیج شوند خیلی از مشکلات فراروی بخش کشاورزی را با هزینه ای کمتر و در مدتی کوتاه و باکیفیت خوب حل می نماییم.
وی با اشاره به اینکه مشکل ما نیترات و نیتریت و آمونیاک باقی مانده در محصولات است، افزود: چرا برخی از محصولات ما از دیگر کشورها بازگشت داده می شود که به خاطر استاندارد نبودن محصولات است که باید با استفاده از ظرفیت های موجود آنرا برطرف کرد.
خیام نکویی اضافه کرد: ظرفیت علمی در کشور ما کم نظیر است و این ظرفیت کم نظیر را سازمان تحقیقات کارهای بسیار بزرگی در بخش کشاورزی می تواند رقم بزند.
رییس سازمان تات اظهار داشت: راهبردها و ریل گذاری در سازمان تحقیقات تغییر یافته و محبوب ترین و مورد توجه ترین محقق برای ما امروز در این سازمان کسی است که پیشقدم برای حل مشکلات اولویت دار بخش باشد که باید بیشترین حمایت را شود.
وی اضافه کرد: اجرای چند هزار پروژه تحقیقاتی افتخار نیست بلکه باید دید این پروژه ها چه میزان از مشکلات بخش کشاورزی را برطرف می کند و اگر بر روی مشکلات تمرکز شد تردید نکنید که مشکلات حل می شود و باید آنها را به سمت پروژه های تحول آفرین هدایت کرد.
وی با اشاره به اینکه کمترین انتظاری که از فناوری نانو این هست که در کیت های تشخیص ورود کنند، اشاره کرد: همکاری هم افزا باید داشته باشیم و مجموعه های دانشگاهی اگر در کنار ظرفیت ما قرار گیرد می تواند مشکلات پیچیده بخش را حل کند ضمن این که پروژه های بین موسساتی باید افزایش یابد و باید از امتیازات ویژه برخوردار شویم.
کاهش ضایعات در بخش کشاورزی با استفاده از فناوری هسته ای
خیام نکویی اظهار داشت: در گذشته حوزه هسته ای را فعال کردیم که پس از کار افتاد در حالی که امروز بخش عمده ای از محصولات بخش کشاورزی به علت عدم ماندگاری از بین می رود و تبدیل به ضایعات می شود.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه این ارتباط با حوزه سازمان انرژی اتمی نزدیک است، اضافه کرد: بایستی این حوزه را فعال نماییم و نه کار موازی صورت گیرد ولی ما آمادگی داریم رئیس انرژی اتمی را دعوت کردیم و قسمتی از این ظرفیت را در اختیار آنها قرار دهیم و با همکاری آنها ضایعات بخش کشاورزی را به حداقل برسانیم.
وی اشاره کرد: نباید از بیش از ۱۲۰ میلیون تن تولیدات کشاورزی حدود ۲۰ میلیون تن آن تبدیل به ضایعات شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از با اهمیت ترین انتظارات از حوزه تکنولوژی های جدید در بخش کشاورزی به حداقل رسیدن این ضایعات و ایجاد ارزش افزوده از ضایعات است که امروز امکان آن برقرار است.
راه اندازی ۴۰ مزرعه الگویی فناوری و نوآوری در کشور
رییس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی به ماموریت های سازمان تات اشاره نمود و اضافه کرد: ابتدای سال جاری پارک علم و فناوری افتتاح شد ضمن این که بایستی ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری و ۱۰ مرکز رشد را راه اندازی نماییم که تا حالا چهار دهکده راه اندازی شده و تا یکی دو ماه آتی چهار دهکده دیگر هم راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تا آخر سال تمام ۱۰ دهکده راه اندازی خواهد شد، گفت: موسسات تحقیقاتی بایستی با همکاری پارک علمی و فناوری ۴۰ مزرعه الگویی فناوری و نوآوری را تا آخر سال راه اندازی کنند.
وی اظهار داشت: این مزارع در زمینه دام و طیور و زراعت و تمام حوزه های مختلف بخش کشاورزی که این ها به عنوان مزارع الگویی را به مردم توسط صاحبان مزارع معرفی می نماییم که همان رسوخ دانش و فناوری در پهنه ای است که در اختیار دارند.


منبع:

1401/06/05
21:50:10
5.0 / 5
551
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد