معاون محیط زیست كشور:

برای صیانت از طبیعت باید بدنبال تغییر معیشت باشیم

برای صیانت از طبیعت باید بدنبال تغییر معیشت باشیم

به گزارش آبیاری، چهارمحال و بختیاری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اگر حفظ طبیعت را خواستاریم باید بدنبال تغییر معیشت پیش رویم، برای اینکه اقدامی در حوزه تغییر معیشت در کشور اتفاق نیفتاده و این مساله کار فرادستگاهی و فراسازمانی است.


حسن اکبری ۱۰ شهریورماه در مسافرت به چهارمحال و بختیاری در آیین امضای تفاهم نامه همکاری سه جانبه میان اداره کل محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و دامپزشکی چهارمحال و بختیاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت اکوسیستم ها تقریباً تا اوایل دهه ۱۳۳۰ از وضعچیت پایداری برخوردار بود اما از اواسط ۱۳۳۰ به سبب قرار گیری ادوات شکار در دست مردم و شکار بی رویه قسمتی از داشته های زیستی از بین رفت، بطوریکه طی دو سه دهه شاهد قلع و قمع گونه های جانوری بودم.
وی اضافه کرد: باتوجه به برداشت آب های زیرزمینی، چرای بی رویه و... با تخریب زیستگاه در کشور مواجهیم، از طرفی در دهه های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ فرصت احیای گونه ها را از دست دادیم.
اکبری با اعلان اینکه تخریب زیستگاه ها عرصه را بر محیط زیست تنگ کرده است، اظهار داشت: در این شرایط با پدیده جهانی به نام تغییر اقلیم مواجهیم.
وی بیان کرد: حیات وحش ما محدود به مناطق حفاظت شده و جزایر شده است، بطوریکه کارکرد آنها همانند جزایر است، اما محیط بانان با چنگ و دندان نسبت به حفظ آنها تلاش می کنند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد: در این شرایط وظیفه داریم محیط زیست را به حالت تعادل برگردانیم که راه حل این امر مشارکت است، بدین سبب اگر مشارکت مردم در صیانت از محیط زیست انجام نشود، به هیچ عنوان نمی توانیم محیط زیست بایسته ای داشته باشیم.
وی بر نقش کلیدی رسانه ها اصرار کرد و افزود: فرهنگ سازی تدریجی توسط این قشر امکان پذیر است، از طرفی مشارکت دستگاه هایی همچون منابع طبیعی و دامپزشکی بسیار مهم می باشد، همین طور مشارکت دستگاه های توسعه ای امری لازم است.
اکبری اظهار داشت: اساسا مشکلاتی که در دهه های مختلف وجود داشته با زمان اندک قابل رفع نخواهد بود، بدین سبب باتوجه به تخریب ها و نابودی های تدریجی که اتفاق می افتد باید زیرساخت های قانونی ایجاد شود تا هر کسی که خسارتی به محیط زیست وارد میکند در احیای آن نیز نقش موثری داشته باشد.
اکبری افزود: پیش نویس مربوط به زیرساخت های قانونی تهیه و به مجلس ارسال شده است، همین طور مطالبه گری در زمینه محیط زیست شروع شده است، بدین سبب هر جا تخریبی در طبیعت رخ دهد اساسا به محیط زیست لطمه وارد میکند.
به گفته وی، برنامه اقدام عمل برای برخی گونه های خاص همچون یوزپلنگ، میش، گوزن زرد و خرس سیاه تهیه و دنبال می شود که این اقدامات متناسب با اعتبارات صورت می گیرد تا روند فرسایشی کاهش ژن صورت گیرد، بدین سبب اگر حفظ طبیعت را خواستاریم باید بدنبال تغییر معیشت پیش رویم، برای اینکه اقدامی در حوزه تغییر معیشت در کشور اتفاق نیفتاده و این مساله کار فرادستگاهی و فراسازمانی است، بدین سبب باید دستگاه های متولی اشتغال، معیشت های جایگزین را در اکوسیستم ها انجام دهند تا فشار بر جنگل های زاگرس، هیرکانی و... کاهش و ثبات در اکوسیستم ها حاکم شود.
در ادامه سعید یوسف پور_سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که این استان یک درصد مساحت کشور و ۱.۶ درصد جمعیت کشور را داراست، اظهار داشت: این استان از نظر تنوع زیستی در جایگاه ویژه ای قرار دارد، بطوریکه در زمینه گیاهان بیش از ۱۵۰۰ گونه گیاهی، ۴۳۲ گونه جانوری مهره دار در استان شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۹۲ محیط بان و ۲۲ پاسگاه محیط بانی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
یوسف پور اظهار داشت: با وجود تعارضات، تعاملات بین دستگاهی و آگاهی، مشارکت و مطالبه گری مردم در زمینه محیط زیست بالا رفته است.
در ادامه اصغر احمدی_ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که پیوند ناگسستنی میان محیط زیست و منابع طبیعی وجود دارد، اظهار داشت: در چهارمحال و بختیاری بحث آب کاملا علمی و کارشناسی است که حالا به یک بحران تبدیل گشته است، به جهت اینکه محیط زیست و منابع طبیعی مبتلابه این مساله قرار نگیرد باید اقداماتی صورت گیرد.
وی با اشاره به مهم بودن بحث آبخیزداری و تاکیدات مقام معظم رهبری بر این مساله، اشاره کرد: اگر در این عرصه حفاظت به خوبی صورت نگیرد اساسا خاک کشور گرفتار مسمومیت و فرسایش خواهد شد، البته پیوستگی در راستای جلوگیری از فرسایش و مسمومیت خاک کشور بواسطه وجود آلایندگی ها و گسترش آنها در کشور وجود داشته که سبب می شود محیط زیست و منابع طبیعی لطمه پذیر شود.
در اختتام محمد اسدی_ مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کنترل خیلی از بیماریها سبب قطع چرخه آنها میان انسان و دام خواهد شد، بطورمثال بیماری هاری در صورت کنترل نشدن می تواند به جانوران اهلی و انسان منتقل شود.
وی با اشاره به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، اشاره کرد: اگر این بیماری بروز یابد به آسانی می تواند تعداد زیادی از گله یا ذخایر منطقه حفاظت شده را از بین ببرد، گرچه طی سالیان گذشته کنترل هایی در این جهت صورت گرفت.
اسدی با اشاره به افزایش جمعیت سگ های ولگرد در کشور، بیان کرد: این مساله خطر ویژه ای بشمار می رود که اگر سریعا به این مساله پرداخته نشود به عنوان یک خطر بالقوه تلقی خواهد شد، گرچه هزینه های هنگفتی برای عقیم سازی سگ های ولگرد لازم است و دستگاه های متولی اعتبارات کافی در اختیار ندارند، باید در سطح ملی تمهیداتی اندیشیده شود.



1401/06/11
12:02:55
5.0 / 5
494
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد