نشست اقلیمی مصر به کار خود تمام کرد

نشست اقلیمی مصر به کار خود تمام کرد

آبیاری: نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در شرم الشیخ مصر با موافقت نهایی کشورهای حاضر درباره ی مجموعه ای از موضوعات همچون ایجاد صندوقی برای مساعدت با کشورهای لطمه پذیر در مقابله با تغییرات اقلیمی پایان یافت


به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، نمایندگان کشورهای حاضر در نشست آب و هوایی سازمان ملل موسوم به COP۲۷ بر سر تشکیل صندوق "زیان و خسارت" توافق کردند.
در ساعات اولیه امروز (یکشنبه) کشورهای حاضر در نشست COP۲۷ توانستند به یک توافق نهایی برسند که برمبنای آن تشکیل صندوقی برای مساعدت با کشورهای فقیر لطمه دیده از بلایای اقلیمی تصویب گردید، هرچند تلاش ها برای مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای که عامل وقوع این بلایاست نتیجه بخش نبود.
پس از طی مذاکرات جدی که در طول شب انجام شد، ریاست COP۲۷ متن نهایی توافق را منتشر نمود و همزمان یک جلسه عمومی تشکیل شد. در این نشست ابتدا به سرعت متن مربوط به ایجاد صندوق "زیان و خسارت" برای مساعدت با کشورهای درحال توسعه بمنظور مقابله با حوادث اقلیمی مانند توفان و سیل تصویب گردید. اما خیلی از تصمیمات بحث برانگیز در مورد صندوق به سال آینده موکول شد تا یک کمیته موقت سفارش هایی را به کشورها ارائه کند تا در نشست آب و هوایی COP۲۸ در نوامبر ۲۰۲۳ اتخاذ کنند.
مسائل کلیدی حل نشده در مذاکرات آب و هوایی سازمان مللدشواریِ برقراری عدالت اقلیمی با افزایش جمعیت جهانپیشنهاد اتحادیه اروپا برای رفع انسداد مذاکرات COP۲۷این سفارش ها شامل شناسایی و گسترش منابع تامین مالی شده و به این پرسش اشاره دارد که کدام کشورها باید به صندوق جدید کمک کنند. درخواست کشورهای درحال توسعه برای ایجاد چنین صندوقی در نشست دو هفته ای مصر موضوع غالب بود و سبب شد مذاکرات از زمان برنامه ریزی شده فراتر رود.
این نشست، آزمونی جهت بررسی عزم جهانی در امتداد مبارزه با تغییرات آب و هوایی تلقی می شود حتی در شرایطی که جنگ و درگیری در اروپا، ‌پریشانی بازار انرژی و تورم شدید توجه بین المللی را به خود معطوف کرده است.
در نشست سران در مصر که به عنوان "COP آفریقا" شناخته می شود، وعده داده شد وضعیت فاجعه بار کشورهای فقیر که با شدیدترین عواقب ناشی از گرمایش جهانی مواجهند، برجسته شود.
مذاکره کنندگان اتحادیه اروپا و سایر کشورها پیش تر اعلام نموده بودند که نگران هستند تلاش هایی برای جلوگیری از تقویت پیمان آب و هوایی گلاسکو صورت گیرد.
موضوع سوخت های فسیلی حل نشده ماندآنی داسگوپتا، رییس موسسه منابع جهان اظهار داشت: در حالی که پیشرفت در حوزه جبران زیان و خسارت دلگرم کننده بود، ناامیدکننده است که این تصمیم بیشتر تحت تاثیر پیمان گلاسکو در مورد محدود کردن انتشار گازهای گلخانه ای بوده نه برداشتن قدمهای جدید.
به گزارش ژاپن تودی، در توافق جدید در عین حال به حذف تدریجی استفاده از "همه سوخت های فسیلی" اشاره ای نشده است. در عوض از کشورها درخواست شد تا گام هایی را در راستای کاهش تدریجی انرژی زغال سنگ و حذف تدریجی یارانه های سوخت فسیلی ناکارآمد بردارند، همانطور که در نشست COP۲۶ گلاسکو مورد تصویب قرار گرفت.



1401/08/29
14:51:21
5.0 / 5
796
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد