زنگ خطر جدی برای تنوع زیستی جهان

زنگ خطر جدی برای تنوع زیستی جهان

آبیاری: برمبنای تحقیقاتی که در دانشگاه «کوئینز بلفاست» انجام شده، جمعیت تقریباً نیمی از گونه های جانوری زمین درحال کاهش است.


به گزارش آبیاری به نقل از بی بی سی، در این مطالعه تراکم جمعیت بیش از ۷۰ هزار گونه حیوانی بررسی گردید که پژوهشگران می گویند به تدوین جامع ترین رکورد تا به امروز منجر گردیده است.
این مطالعه دریافت که اکنون ۴۸ درصد گونه های زمین کاهش جمعیت را تجربه می کنند، درحالی که فقط جمعیت کمتر از سه درصد آنها درحال افزایش است.
محققان گفتند که این یک زنگ خطر جدی در حوزه افت تنوع زیستی است.
این تحقیق که نتایج آن در نشریه «بیولوژیکال ریوی یوز» انتشار یافته را دکتر «دانیل پینچیرا-دونوسو» و «کاترین فین»، دانشجوی دکتری از دانشکده علوم زیستی دانشگاه کوئیز و دکتر «فلورنسیا گراتارولا» از دانشگاه علوم زیستی جمهوری چک در پراگ سرپرستی کرده اند.
آنها در مطالعه خود هشدار می دهند که افت شدید تنوع زیستی که محصول پروسه صنعتی شدن زمین توسط انسان است «نگران کننده تر از آنست که قبلا تصور می شد.»
این مطالعه بحران تنوع زیستی را به عنوان یکی از «عاجل ترین چالش های بشر در دهه های آینده» توصیف می کند؛ مشکلی که سلامت اکوسیستم ها را تهدید می کند و خطر گسترش بیماریها و بی ثباتی اقتصاد جهانی را در بر دارد.
«زنگ خطر جدی»
طبیعی است که گونه ها در طول زمان تکامل یافته و منقرض شوند. ۹۸ درصد گونه هایی که تا حالا در زمین ظاهر شده اند حالا به ورطه انقراض افتاده اند. با اینحال بگفته موزه تاریخ طبیعی در لندن، انقراض گونه ها هم اکنون بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر سریع تر از آنچیزی است که دانشمندان فکر می کنند باید اتفاق بیافتد.
بدین سبب خیلی از دانشمندان هشدار می دهند که انسان ممکنست در حال دامن زدن به «ششمین انقراض بزرگ» در زمین باشد.
اتحادیه بین المللی صیانت از طبیعت (IUCN) از سال ۱۹۶۴ میلادی یک «فهرست قرمز» از گونه های در معرض خطر تدوین کرده است که بطور منظم بروزرسانی می شود.
بیش از ۱۵۰ هزار گونه توسط این اتحادیه مورد ارزیابی قرار گرفته اند که برمبنای روش ارزیابی این سازمان، ۲۸ درصد آنها در معرض خطر انقراض قرار دارند.
پژوهشگران در مطالعه دانشگاه کوئینز روش متفاوتی را برای تحلیل وضعیت حیات وحش در پیش گرفتند و دریافتند که ابعاد بحران انقراض بطور قابل توجهی شدیدتر از چیزی است که معیارهای متعارف نشان میدهد.
آنها نتیجه گیری کردند که ۳۳ درصد از گونه هایی که اتحادیه بین المللی صیانت از طبیعت در لیست خود «در امان» فرض می کند در حقیقت در معرض خطر انقراض قرار دارند.
دکتر دانیل پینچیرا-دونوسو اظهار داشت که روش جدید «تصویر واضح تری» به دست می دهد که روش های سنتی نمی توانند ارائه نمایند.
او اظهار داشت: نتیجه مطالعه، زنگ خطری جدی درباره ی ابعاد فعلی این بحران است که آثار مخربی برای ثبات طبیعت به عنوان یک کل، و سلامت و رفاه بشر دارد.
تنوع زیستی چیست و چرا مهم است؟
تنوع زیستی به همه شکل های زندگی در روی زمین گفته می شود از حیوانات، گیاهان و قارچ ها گرفته تا میکروارگانیسم ها یا میکروب هایی مانند باکتری.
حیوانات و گیاهان برای بشر تمام چیزهایی را که برای ادامه حیات نیاز دارد مانند آب تازه، غذا و دارو فراهم می کنند.
با اینحال ما نمی توانیم همه این مزایا را فقط از یک گونه تنها بگیریم. ما به انواع حیوانات و گیاهان که با هم رشد و نمو دارند، نیاز داریم. به عبارت دیگر ما به تنوع زیستی محتاج هستیم.
گیاهان همین طور برای بهبود محیط فیزیکی اطراف ما بسیار اهمیت دارند. آنها هوایی را که تنفس می نماییم، تمیز نگه می دارند، افزایش دما را محدود نگه می دارند و از تغییرات اقلیمی جلوگیری می کنند.
درختان باتلاقی مناطق گرمسیری (مانگرو یا کرنا) و صخره های مرجانی می توانند مانعی در مقابل فرسایش ناشی از افزایش سطح دریا باشند. همین طور درختان معمولی مانند چنار که در شهرهایی مانند لندن پیدا می شوند یا گیاه لاله در جذب دی اکسیدکربن و حذف آلاینده ها عالی عمل می کنند.




منبع:

1402/03/03
14:20:07
5.0 / 5
480
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد