افتتاح 81 خانه محیط زیست در همدان
آبیاری: به گزارش آبیاری، همدان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: راه اندازی 2020 خانه محیط زیست در کشور هدف گذاری شده که 81 خانه متعلق به همدان است که در مرحله اول 10 خانه در کتابخانه های عمومی و در مرحله دوم 71 خانه در دهیاری های سراسر استان افتتاح می گردد.
سیده مریم محمدی چهارشنبه ۲۸ تیرماه در آیین افتتاح ۱۰ خانه محیط زیست در استان همدان، اظهار نمود: چه مکانی بهتر از کتابخانه های مرکزی برای قرار دادن خانه های محیط زیست در آن چونکه ۸۰ هزار کاربر فعال با علایق و سلایق متفاوت در رده های سنی مختلف و تحصیلات متفاوت دارد و با همت اداره کل کتابخانه ها در تمام روستاها کتابخانه بوجود آمده است ازاین رو بهترین مکان برای فرهنگسازی جایی نیست جز کتابخانه های عمومی چونکه افراد برای کسب اطلاعات از دو روش می توانند استفاده کنند؛ اول آموزش های نظامند و شرکت در کلاس ها و دوم مطالعه آزاد که با علاقه اتفاق می افتد و از گزینه اول مؤثرتر و ماندگارتر است.
وی ضمن اشاره به اهدای ۵۵۰ جلد کتاب محیط زیستی و اطلس جانوران ایران به کتابخانه های عمومی استان در جهت افتتاح خانه های محیط زیست در استان همدان اضافه کرد: طبق اصل ۵۰ قانون اساسی کشور که حفظ محیط زیست را وظیفه آحاد مردم تلقی می کند، محیط زیستی ها و دولت برای آنکه بتوانند در حکمرانی مطلوب محیط زیست از مشارکت مردم استفاده کنند، در اولین گام احتیاج به آموزش دارند و در کنار آن بند ۱۴ سیاست های مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست اظهار می دارد که فرهنگسازی، آموزش و اشاعه حفظ محیط زیست باید برای تمام مردم جامعه شکل بگیرد.
محمدی با اشاره به اینکه امروز علاوه بر آموزش جامعه، نیازمند آموزش به مدیران هم هستیم، خاطرنشان کرد: آموزش محیط زیست برای تمام مردم است اما متأسفانه دیده می شود که گاهی مدیران میانی یا ارشد هم نیازمند آموزش هستند به طوریکه گاه در جلسات می پرسند تفاوت منابع طبیعی و محیط زیست در چیست؟ و این گونه بی مهری ها نسبت به محیط زیست اتفاق می افتد.
وی افزود: امروز وظیفه آموزش، فرهنگسازی و ترویج محافظت از محیط زیست یکی از بنیادی ترین و اساسی ترین اهداف سازمان حفاظت محیط زیست با وجود تمام کمبودها از نظر انسانی و مالی است به طوریکه با این کمبودها هم برنامه ریزی های مفید و کارسازی در دستور کار بوده و اقدامات مؤثری اتفاق افتاده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان مطرح کرد: مشکلات محیط زیستی امروز به آستانه خود رسیده و اگر بخواهیم از آموزش کاربرهای مختلف صرف نظر نماییم و جلب مشارکت نباشد و دولت با تمام توان سیاستگذاری ها را بدون در نظر گرفتن مردم انجام دهد، موفق نخواهد شد و وضع به وخامت خواهد رسید ازاین رو دست یاری به سمت سازمان های محلی و مردم نهاد، کودکان و نوجوانان دراز می نماییم چونکه تک تک افراد جامعه در برابر محیط زیست مسئول هستند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان هم با اشاره به اینکه امروز ۱۰ خانه محیط زیست با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در کتابخانه های عمومی افتتاح شد، اظهار نمود: در سطح استان همدان ۱۱۸ کتابخانه با بیشتر از ۸۰ هزار عضو وجود دارد که این مراکز در حوزه های کودک، نوجوان، جوان، دانشجو و بزرگسال عرضه خدمات می کنند و بیشترین بار جمعیتی در حوزه کودک، نوجوان و جوان است.
عاطفه زارعی با اشاره به اینکه عضویت در کتابخانه ها زمینه ساز عرضه آموزش های لازم در بحث فرهنگسازی، پشتیبانی از محیط زیست و محافظت از آن است، تصریح کرد: در این حوزه از کارشناسان این عرصه کمک می خواهیم تا با بیان ارزش های محیط زیست و خطراتی که آنرا تهدید می کند، کاربران ما را در رده های سنی مختلف آگاهی بخشند و بسیار خرسندیم که امروز خانه های محیط زیست را در کتابخانه های استان همدان با کمک و همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان راه اندازی می نماییم و گامی به نفع کره زمین و انسان برمی داریم.
وی با اشاره به اینکه ایجاد خانه های محیط زیست در زمینه های مختلف می تواند مؤثر باشد، توضیح داد: امیدواریم با این خانه ها بتوانیم در حوزه های فرهنگسازی، تقویت و ایجاد فرهنگ، تغییر و اصلاح رفتار و حفظ محیط زیست گام هایی برداریم و برپایه رسالت کتابخانه های عمومی به آموزش های مختلف بپردازیم البته وجود ما در کتابخانه ها و عرضه خدمات در جهت حفظ محیط زیست است به طوریکه اقدامات ما در حوزه بازیافت سبب شده کاغذ به چرخه تولید بازگردد و از این طریق کتاب های جدید تولید شود.
زارعی ضمن اشاره به این که آگاهی و دانایی پیشرو در رشد فرهنگی است، مطرح کرد: کتاب، محیط زیست و انسان سه ضلع مثلث زندگی هستند که بستر آرامش روحی انسان را فراهم می کنند به طوریکه انسان برای رشد و بالندگی نیازمند محیط زیستی سالم می باشد، چه برای نسل امروز و چه برای نسل آینده که میراث گرانبهایی است که به یادگار می ماند.
وی با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست امری ضروری می باشد، افزود: گاهی خبرهای خوبی از اوضاع محیط زیست شنیده نمی شود که نگرانی را برای آینده به همراه دارد ازاین رو حفظ محیط زیست برای نسل های بعدی نیازمند بسترسازی و فرهنگسازی است که کتابخانه های عمومی می تواند بهترین بستر باشد چونکه کتابخانه ها مناسب ترین بستر دانشی محله محسوب می شوند و می توانند به یادگیری مادام العمر در همه حوزه ها کمک و خیلی از مقوله های علمی و فرهنگی را به صورت مستمر به عرصه های مختلف گوشرد کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان در انتها خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در زمینه آموزش، آگاهی رسانی و فرهنگسازی در کنار محیط زیست باشیم؛ یعنی آموزش های محیط زیست را برای کاربران سرلوحه کار خود قرار دهیم و امید است جزو استانهای پیشرو در حفظ محیط زیست باشیم.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب