كشاورزی در هفته ای كه گذشت؛

کاشت یک میلیارد درخت، ۱۶ آذر کلید می خورد

کاشت یک میلیارد درخت، ۱۶ آذر کلید می خورد

آبیاری: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت 16 آذر همزمان با روز دانشجو کلید می خورد تا تولید کربن، گازهای گلخانه ای و گوگرد دی اکسید در کشور به حداقل برسد.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، برمبنای مطالعات و ارزیابی های جهانی ایران در حوزه تولید کربن، گازهای گلخانه ای و گوگرد دی اکسید جز ۱۰ کشور اول جهان است (ششمین تولیدکننده کربن) این در حالیست که از نظر ترسیب کربن و اقداماتی که دراین زمینه انجام داده نیز در رده ۴۳ قرار دارد. جهان صنعتی لطمه بسیاری به محیط زیست وارد کرده و راه اندازی کارخانجات سبب شده تا سال به سال سطح آلودگی افزایش پیدا کند. در این جهت کشورها متعهد به کاشت درخت شده اند تا از حجم تولید کربن کاسته شود. در این جهت مقرر است چین ۸۰ میلیارد، عربستان ۵۰ میلیارد، افغانستان یک میلیارد و… بکارند. ایران نیز تعهد شده در بازه زمانی ۴ سال یک میلیارد اصله نهال بکارد. سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور متولی این امر بوده و عباسعلی نوبخت، رییس این سازمان در چهل و هشتمین جلسه کاشت مردمی یک میلیارد درخت عنوان نمود که تولید نهال از سال قبل شروع شده و طرح ۱۶ آذر کلید می خورد. اما مرحله تولید فقط ۲۰ درصد کار بوده ۱۰ درصد مربوط به کاشت و ۷۰ درصد فعالیت مربوط به داشت و نگهداری از این نهال ها و درختان است. در بخش تجهیزات مثل ابزار آبیاری کمبودهایی وجود دارد. طی مذاکراتی که با مدیر ستاد بحران کشور انجام شد با وزیر کشور مکاتباتی داشته باشیم تا در قالب طرح بحران کشور اعتباراتی از طرف وزارتخانه اختصاص داده شود.
بر اساس تفاهم و توافق انجام شده در سال نخست طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت باید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در نهالستان های دولتی و خصوصی تولید شود؛ البته تمام نهال ها برای سال نخست آماده نمی شود و برخی نهال ها برمبنای پرورش آنها در سال دوم و بعضی در سال سوم آماده می شود که تعداد آنها از کل نهال ها زیاد نیست.
احیای زمین بدون تعارف
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همین طور از آماده سازی برنامه جهادی برای احیا سرزمین عرصه های طبیعی آگاهی داد و گفت، برنامه جهادی احیای سرزمین در جنگل، آبخیزداری، مرتع، بیابان و صیانت از عرصه های منابع طبیعی در شهریور ۱۴۰۲ آماده شد. در امتداد تثبیت و یکپارچه سازی زمین، برش های استانی مشخص و در کتابچه آماده شده و جدول اعتبار مورد نیاز در قالب ۵ ساله محاسبه شده است. راه اندازی پایگاه مدیریت آتش، تکمیل آنها به تفکیک استانی آمده یا این که کجا دکل دیدبانی با دوربین نیاز است تمام جزییات در طرح ۵ ساله برنامه جهادی احیای سرزمین آمده است. در همین برنامه برای ۹۰ میلیون هکتار آبخیزداری در قالب برنامه ۱۰ ساله فعالیت ها در حال انجام می باشد.
نوبخت با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه زمین و زمین خواری در سازمان منابع طبیعی اصرار کرد که تمام مدیران استانی فهرست پرونده هایی که باید خلع ید می شد اما نشده را تا آخر هفته برای یگان حفاظت سازمان ارسال نمایند. در این جهت با هیچ سازمان و فرد خاصی تعارف نداریم چون ما حافظ انفال هستیم.
برنامه های حاشیه ای کاشت یک میلیارد درخت
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره ی کاشت درخت اظهار داشت که هر جا نهال کاری و جنگل کاری صورت گیرد با شناسنامه خواهد بود. همین طور ۴۰۰ تفاهم نامه در سطح ملی و استانی با نهادهای مختلف انجام شده که باید در امتداد پویش بذرکاری و نهال کاری جریان سازی شود.
ایجاد بوستان خانواده از دیگر برنامه های طرح کاشت یک میلیارد درخت است که برای نگهداری این نهال ها باید بوستان ها دارای متولی باشند.
خبری از خوش حسابی نیست
در گزارش هایی مهر علت عدم استقبال از کاشت دانه های روغنی پیگیری کرد. پاسخ کارشناسان به این پرسش برداشت کمتر این دانه ها نسبت به برخی محصولات مانند گندم بود، شرایط آب و هوایی هم در کشت این دانه ها تأثیر دارد. دلیل دیگر فراهم نبود زیرساخت ها در عرصه مکانیزاسیون است.
در ادامه کشاورزان در پاسخ به این عدم استقبال به عدم حمایت دولت به لحاظ مالی و غیر مالی اشاره کردند. آنها گفتند، کشاورزان دانه روغنی همچون کلزا نمی کارند؛ چون دولت در پرداخت پول محصولات بدقولی کرده و حمایت های واقعی از بهره برداران صورت نمی گیرد.
برخی هم اشاره کردند قسمتی از بذرهای مورد نیاز را دولت تامین می کند و فردی عنوان کرده «سال گذشته من و عده ای از کشاورزان محله کلزا کاشتیم ولی به سبب خراب بودن بذر کلزا ما سبز نشد و هیچکس متقبل خسارت ما نشد بدین جهت امسال مجبور شدیم گندم کاشتیم».
۳۰ درصد تامین بذر از طرف دولت
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران درباره ی تامین بذر مورد نیاز کشاورزان اعلام نمود که وزارت جهاد کشاورزی سالانه برای کشت گندم ۳۰ درصد بذر مورد نیاز را در اختیار کشاورزان قرار می دهد که بهره برداران باید تا ۳ سال از این بذر بهره گیرند.
هر سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بذر گندم معادل یک سوم نیاز کشاورزان تحت عنوان بذر گواهی شده از طرف وزارتخانه آماده و توزیع می شود.
بذرها طبقه بندی می شوند؛ پرورش ۱، ۲، ۳، مادری و گواهی شده. هر یک مراحل مختلف دارد و تا آماده شدن بذر چند سال زمان نیاز است. به عنوان مثال تولید هر رقم بذر گندم ۱۳ سال به طول می انجامد.
بازار کالای اساسی
رصد بازار کالاهای اساسی نشان داد؛ با کاهش دما قیمت گوشت مرغ، تخم مرغ و کله و پاچه تا حدودی افزایشی شده است. هم اکنون گوشت مرغ با افزایش حدود ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته از هر کیلو ۷۸ هزار تومان به ۸۳.۸۰۰ تومان رسید و نرخ هر شانه تخم مرغ بین ۸۹ تا بیش از ۱۲۰ هزار تومان در نوسان است. کله و پاچه هم در دو هفته اخیر با افزایش قیمت، به بالای ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.


منبع:

1402/08/21
08:44:41
5.0 / 5
500
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد