رییس كمیسیون كشاورزی مجلس:
ضایعات بخش کشاورزی نیاز غذایی 27 میلیون نفر را تامین می کند
به گزارش آبیاری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: طبق آمارها ضایعات بخش کشاورزی بین 20 تا 30 درصد است که می تواند نیاز غذایی 27 میلیون نفر را تامین کند.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، محمدجواد عسکری در نخستین رویداد تخصصی تکنولوژی های جدید با بوجودآوردن ارزش افزوده از ضایعات کشاورزی در صنایع تبدیلی و امنیت غذایی، اضافه کرد: امروز امنیت غذایی یکی از مباحث جدی جوامع بشری است و هر کشوری در امتداد امنیت غذایی طبق برنامه و نقشه راه حرکت نکند، حتما لطمه خواهد دید.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اشاره کرد: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است. کشور ما نیز به سبب تنوع اقلیمی بحث آب و خاک ظرفیتهای خوبی در این زمینه دارد؛ متأسفانه نتوانستیم از این ظرفیت ها و قابلیت ها استفاده کنیم؛ جاهایی خلاقانه و مبتکرانه ورود نکرده ایم تا ظرفیتهای بخش کشاورزی را از بالقوه به بالفعل در آوریم.
وی گفت: در کشور ما کشاورزی بزرگ ترین بخش خصوصی و اقتصادی کشور است که ۳ برابر صنعت بازدهی و ۳۵ درصد اشتغال را دارد؛ کشاورزی در امتداد وظایف خود و بحث ارزآوری به آسانی می تواند در عرصه اشتغال و ارزآوری جایگاه خوبی داشته باشد که حالا نیز جایگاه خوبی دارد در بحث صادرات محصولات کشاورزی حدودا حدود ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت منطقه ای دارد.
عسکری اظهار داشت: با وجود کوشش های صورت گرفته، زیرساخت ها در بخش صادرات خوب مهیا نیست و تصمیمات خلق الساعه مشکلاتی ایجاد کرد. ما در مجلس در بدو ورود در کمیسیون کشاورزی برای به روز کردن قوانین و توسعه بخش کشاورزی اقدام و قوانین خوبی را مثل شورای قیمت گذاری، صادرات محصولات کشاورزی، طرح امنیت غذایی و رفع موانع تولید را تصویب کردیم و همه مباحث مربوط به بخش کشاورزی در آن گنجانده شد.
تولید ۲.۵ میلیون تن گوشت مرغ در کشور
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: در بحث امنیت غذایی در مساله مربوط به پروتئین سفید، قرمز، تخم مرغ و لبنیات ظرفیتهای خوبی داریم. در تولید گوشت مرغ ۲۱ هزار مجوز صادر شده و ۱۷ هزار و ۵۰۰ مجموعه فعال می باشند که حدود ۲.۵ میلیون تن گوشت سفید در کشور تولید می شود. از این مقدار ۲.۲ میلیون تن به مصرف داخلی می رسد و ۳۰۰ هزار تن تولید مازاد را می توان صادر کرد.
بین ۸۰ تا ۹۰ درصد نهاده های موردنیاز بخش تولید وارداتی است
عسکری یکی از اشکالات این بخش را سه قلم نهاده ذرت، کنجاله سویا و جو دانست و اظهار داشت: حالا از جو مورد نیاز کشور ۵۰ درصد در داخل و ۵۰ درصد وارداتی است. کنجاله سویا نیز ۷ تا ۷.۵ میلیون تن نیاز داریم که ۳۰۰ هزار تن در کشور تولید می شود و مابقی وارداتی است و ذرت نیز از ۱۰ میلیون تن ۸ میلیون تن از محل واردات تامین می شود.
وی با اعلان اینکه حدودا ۸۰ تا ۹۰ درصد نهاده مورد نیاز کشور برای تولید وارداتی است، گفت: از ابتدا نتوانستیم طبق یک برنامه زمان بندی کار را دنبال نماییم.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: در برنامه پنج ساله هفتم کوشش های خوبی شد و حدودا در عرصه کشاورزی، منابع طبیعی و آب، محیط زیست مواد خوبی دیده شده است؛ یعنی اگر دولت سیزدهم در این قالب حرکت نماید و در امتداد هفتم کار را پیش ببرد، حتما اتفاقات خوبی رخ خواهد داد و در امتداد منویات مقام معظم رهبری به نقطه مطلوبی خواهیم رسید.
ضایعات بخش کشاورزی؛ نیاز غذایی ۲۷ میلیون نفر را تامین می کند
عسکری با اعلان اینکه در عرصه صنایع تبدیلی و تکمیلی عقب هستیم، اظهار داشت: حالا سالانه حدود ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شود که ۲۰ تا ۳۰ درصد آن ضایعات است؛ چرا باید این اتفاق بیفتد. این میزان ضایعات نیاز غذایی ۲۷ میلیون نفر جمعیت را می تواند تامین کند.
این نماینده مجلس افزود: در برنامه توسعه هفتم، بانکها باید بین ۱۵ تا ۲۰ درصد اعتباراتشان را به بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و صادرات گسترش زیرساخت های بخش کشاورزی اختصاص دهند.
به گفته وی، امروز سردخانه ها، گلخانه هایی که در کشور ساخته می شود امکانات و تجهیزاتی که در اختیار صادرکنندگان قرار می گیرد که نسبت به گذشته قابل قیاس نیست، اما باید در برنامه هفتم این موضوعات حل شود؛ در عین حال در منطقه پیرامونی ما ۵۰۰ میلیون نفر مشتاق محصولات کشاورزی تولیدی ما هستند که علاوه بر صادرات و اشتغال می توانیم ارزآوری خوبی داشته باشیم.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلان اینکه ۲۵۵ هزار نفر فارغ التحصیل بخش کشاورزی داریم، اظهار داشت: در عرصه تحقیقات و پژوهش نتوانستیم مقالات را تبدیل به محصول کنیم؛ این در حالیست که حدودا ۷ هزار عضو هیأت علمی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، ۳ هزار عضو هیأت علمی در سازمان تات و ۱۸۰۰ عضو هیأت علمی در دانشگاه آزاد داریم.
عسکری اشاره کرد: اگر مقالات به محصول تبدیل گردد، اتفاقی مهمی رخ خواهد داد که هنر است بطوریکه امروز در سازمان انرژی اتمی ۲۱ مقاله را در عرصه هسته ای به محصول تبدیل نموده و صادر می کنند.
این نماینده مجلس با تأکید بر این که امروز باید بخش کشاورزی را در اولویت برنامه های دولت قرار بگیرد، درباره ی جلوگیری از ضایعات بالای بخش کشاورزی اظهار داشت: در قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و شورای قیمت گذاری قرار شد در صورت تولید کیفی و سالم شرایط برای خرید تضمینی برقرار شود.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب