نقش احصای داده های تولیدی در پردازش و سیاست گذاری محصولات کشاورزی

نقش احصای داده های تولیدی در پردازش و سیاست گذاری محصولات کشاورزی

به گزارش آبیاری، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: احصای داده های تولیدی در پردازش، سیاست گذاری و برنامه ریزی در همه بخش های تولیدات کشاورزی نقش آفرینی می کند.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، حسین آهنی، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در هفتصد و پنجاه و دومین جلسه شورای تحقیقات کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، سفارش های فنی سازمان تات را منجر به تعیین دقیق سطح زیر کشت محصولات زراعی خصوصاً برنج دانست و افزود: استفاده از سامانه مپکا (مدیریت پایش کشاورزی ایران) راهی برای یکنواخت شدن اطلاعات در وزارت جهاد کشاورزی است.
وی ضمن اشاره به این که ایجاد زیرساخت های لازم برای مکان دار کردن اطلاعات کشاورزان بمنظور دستیابی به آمار شفاف نیازمند تأمین اعتبار است، افزود: ساختار مرکز پایش کشاورزی ایران، وضعیت موجودی سرزمین در بحث تولید سطح زمین و واحدهای تولید مشخص است و از آنجائیکه امنیت غذایی یکی از مهم ترین ارکان کشور است، ما مکلف به تهیه غذای کافی و در دسترس همه هستیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با ی آخرین وضعیت رصدخانه کشاورزی عنوان کرد: سنگ بنای رصدخانه کشاورزی از اردیبهشت سال ۹۹ گذاشته شد و ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ عملاً افتتاح شد، رصدخانه کشاورزی در گذشته مرکز پایش کشاورزی ایران بود که در دولت سیزدهم به رصدخانه تبدیل شد و با تغییر مدیریت، نام آن به ساختار مرکز پایش کشاورزی ایران تغییر نمود.
وی پایش روزانه اطلاعات در ارتباط با تولید را یکی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: در این مرکز ۴ بخش تولیدات گیاهی شامل اطلاعات در ارتباط با حوزه زراعت و باغبانی و متعلقات زیرمجموعه از سطح مزرعه تا کلان برنامه ریزی و سیاستگذاری می شود و در بحث تولیدات دامی بیشترین تمرکز بر زنجیره طیور است که روزانه وضعیت جوجه ریزی، تعداد جوجه و مرغ پایه کشتار و تمامی فرایند میزان تولید، دان مصرفی و پیشبینی تولید و کنترل بازار ثبت می شود، همینطور بخش دیگر اطلاعات در ارتباط با شیلات و هواشناسی است بطوریکه تولیدات از کف دریا تا نوک کوه در این مرکز مشخص است.
رئیس مرکز پایش کشاورزی ایران اضافه کرد: در این مرکز با اهمیت ترین عاملی که میتوان بر آن اصرار کرد جمع آوری و به روز نگه داشتن اطلاعات پایه تولید است، ما سامانه پهنه بندی داریم که تمام اطلاعات در ارتباط با تولیدات گیاهی و دامی را در آن جمع آوری می نماییم، سامانه تحت وب، به روز است؛ بهره برداران امکان ورود اطلاعات دارند و همیشه خدمات مختلف همچون سوخت را بر مبنای این سامانه دریافت می کنند.
وی افزود: کشت قراردادی سال های اخیر به این سامانه وصل است، کشاورزی که محصول کشت می کند از بابت فروش آسوده خاطر باشد، خرید تضمینی به این سامانه متصل است بطوریکه کشاورزی که گندم کاشته و می خواهد بفروشد، از این سامانه خدمت می گیرد.
آهنی ضمن اشاره به این که از گذشته های دور آمار در وزارت جهاد کشاورزی دارای ساختار علمی و فنی بوده است، عنوان کرد: با گذر زمان، دانش، تکنولوژی و ابزارهای مختلف تغییر یافته است.
رئیس مرکز پایش کشاورزی ایران عنوان کرد: برای ثبت اطلاعات در ارتباط با تولید و کشت هر یک از کشاورزان روش های مختلفی را تخمین زدیم، اما در این خصوص ضروری است که به سمت سامانه اطلاعات مکانی برویم که در آن حدود عرفی اراضی کشاورزی به تفکیک مالک و بهره بردار مشخص شده و همیشه اطلاعات برمبنای تصاویر ماهواره ای به طور دقیق تفکیک و سپس با بوجودآوردن زیرساخت ورود اطلاعات برای کشاورز آماده می شود بطوریکه آنها می توانند اعلام کنند که برای هر قطعه چه میزان کود، سم و سایر نهاده ها را نیاز دارند.
 

1403/05/15
17:09:20
5.0 / 5
322
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد