توسعه کشت گیاه دارویی آنغوزه با رویکرد عدم برداشت از مراتع کشور

توسعه کشت گیاه دارویی آنغوزه با رویکرد عدم برداشت از مراتع کشور

به گزارش آبیاری، توسعه کشت گیاه دارویی و پرارزش آنغوزه با هدف تأمین زنجیره ارزش، توسعه صادرات و پیشگیری از برداشت بی رویه از مراتع کشور در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، حسین زینلی، مجری طرح ملی گیاهان دارویی با تکیه بر اهمیت توسعه کشت گیاه آنغوزه در اراضی مستعد کشور، به دستاوردهای جدید در این حوزه پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری های مستمر محققان و کارشناسان حوزه گیاهان دارویی، دانش فنی روش های نوین کاشت، داشت و برداشت گیاه آنغوزه در اراضی کشاورزی به دست آمده است که در این شیوه میزان برداشت محصول بسیار قابل توجه بوده و از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار می باشد که با توسعه آن در سالهای آتی احتیاج به برداشت گیاه آنغوزه از مراتع نخواهد بود.
وی اضافه کرد: در روش های نوین کشت آنغوزه، تراکم کاشت این گیاه در هر هکتار از ۱۰ هزار بوته به ۴۰ هزار بوته افزایش پیدا کرده است که این اقدام، افزایش عملکرد تولید، ارتقای بهره وری و افزایش درآمد تولیدکنندگان را به دنبال دارد. این در شرایطی است که به صورت متوسط در مراتع مستعد حدود ۸۰۰ بوته آنغوزه وجود دارد که در مقایسه با تولید زراعی آن عملکرد آن ناچیز است.
وی ضمن اشاره به امکان کشت آنغوزه در اراضی دیم، شیب دار و کم برخوردار، ضرورت توجه و توسعه آن در مناطق مستعد کشور را ضروری قلمداد و افزایش ثروت ملی و پیشگیری از برداشت بی رویه از مراتع را از دیگر دستاوردهای آن عنوان نمود.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه گیاه آنغوزه از گذشته های دور کاربرد غذایی و دارویی فراوانی داشته و در طب سنتی، از صمغ ریشه آنغوزه بعنوان تنظیم سیستم هاضمه، پاک کننده و تحریک کننده پرزهای روده ای، کرم کش، خلط آور، ضد یبوست، داروی مسکن و اشتهاآور استفاده می شود، ابراز امیدواری کرد که با عنایت به خواص بالا و ارزش دارویی این گیاه پرارزش و به منظور پیشگیری از خام فروشی، بر فرآوری و تولید اسانس این گیاه باید تمرکز و سرمایه گذاری کرد که در این خصوص هم اقدامات قابل توجهی در سالهای اخیر انجام و فرآورده های دارویی و غذایی گوناگونی در این حوزه ساخته شده که در مرحله دریافت مجوزهای قانونی می باشد و بزودی روانه بازار خواهد شد.
گفتنی است؛ علاوه بر تولید و بهره برداری از گیاه آنغوزه در چارچوب احیای مراتع در اراضی ملی، هم اکنون تولید این گیاه به شکل زراعی هم صورت می گیرد که در این خصوص در سال ۱۴۰۲ میزان ۱۸۵ تن شیره آنغوزه از ۳۱۱۵ هکتار اراضی کشور به دست آمده است که از این میزان ۲۶۵۰ هکتار به شکل زراعی، ۳۹۵ هکتار کشت در مراتع و حدود ۷۰ هکتار در چارچوب ماده ۳ بوده است.
همچنین بر مبنای آمار گمرک جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۴۱ تن به ارزش ۳ میلیون و ۲۸۷ هزار دلار شیره آنغوزه به کشورهای هند، چین، افغانستان و آلمان صادر گردیده است و بر مبنای برنامه ۵ ساله هفتم توسعه دفتر طرح ملی گیاهان دارویی، در سال ۱۴۰۷ هدف گذاری برای توسعه کشت آنغوزه به بیشتر از ۶ هزار هکتار خواهد رسید.


منبع:

1403/06/13
10:45:10
5.0 / 5
108
تگها: فروش , كشاورزی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد