یك مقام مسئول در گفت وگو با آبیاری:

محافظت از ذخایر ژنتیکی دام وطیور تضمین کننده امنیت غذای پایدار می باشد

محافظت از ذخایر ژنتیکی دام وطیور تضمین کننده امنیت غذای پایدار می باشد

به گزارش آبیاری، رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی اظهار داشت: باتوجه به اهمیت حیاتی ذخایر ژنتیکی دام و طیور در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار صنعت دامپروری یکی از وظایف مؤسسه حفظ و حراست از این منابع باارزش است.



حسن خمیس آبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور یکی از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی در گفت‎ وگو با خبرنگار مهر در رابطه با حفظ ذخایر ژنتیک صنعت دامپروری در کشور اظهار داشت: با عنایت به اهمیت حیاتی ذخایر ژنتیکی دام و طیور در تأمین امنیت غذایی و توسعه پایدار صنعت دامپروری، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور اقدامات گسترده ای را در جهت حفظ و حراست از این منابع پرارزش به انجام رسانیده است.
وی ضمن اشاره به اقلیم و سازگاری ژن های بومی هر سرزمین، اضافه کرد: نژادهای بومی دام و طیور به علت سازگاری با شرایط اقلیمی و زیست محیطی کشور، مقاومت در مقابل بیماری ها و تنش های محیطی و همینطور نقش مهمی که در حفظ تنوع زیستی ایفا می کنند، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند.
وی تصریح کرد: حفظ و حراست از این نژادها، تضمینی برای تولید پایدار محصولات دامی باکیفیت بالا و حفظ امنیت غذایی کشور است.
این مسئول دولتی اظهار نمود: در این راستا برای تحقق این هدف، مؤسسه تحقیقات علوم دامی، اقداماتی داشته است.
وی در رابطه با این اقدامات، اظهار داشت: ایجاد بانک ژن جامع و مجهز برای جمع آوری، نگهداری و ثبت و مستندسازی دقیق خصوصیت های ژنتیکی و فنوتیپی نژادهای بومی، تدوین استانداردهای ملی برای حفظ و ارزیابی نژادهای بومی و تدوین دستورالعمل های اجرایی برای پرورش دهندگان، جلب مشارکت دامداران و بهره برداران در حفظ و تکثیر نژادهای بومی و توسعه همکاریهای علمی و فنی با سازمان های بین المللی در دستور کار این مرکز تحقیقاتی قرار دارد.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور افزود: با وجود تلاشهای انجام شده، چالش هایی همچون کاهش جمعیت نژادهای بومی به علت تغییرات اقلیمی، توسعه شهرنشینی و رقابت با نژادهای خارجی، همچنان وجود دارد. برای مقابله با این چالش ها، علاوه بر اقدامات مؤسسه، نیازمند همکاری و حمایت همه‌جانبه دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و جامعه محلی هستیم.
خمیس آبادی با اشاره به اینکه حفظ و حراست از ذخایر ژنتیکی دام و طیور، سرمایه گذاری بلندمدت برای آینده صنعت دامپروری کشور به حساب می آید، اظهار داشت: مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با استفاده از دانش و تجربیات متخصصان و امکانات آزمایشگاهی، در این راه پیشگام بوده و تلاش می کند با همکاری سایر نهادها، گامهای مؤثری در جهت حفظ و توسعه این منابع پرارزش بردارد چونکه تأمین امنیت غذایی پایدار منوط به حفظ و حراست ژن های بومی است.

1403/07/21
13:08:12
5.0 / 5
40
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد