جبران کم آبی با کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی آب بر
آبیاری: به گزارش آبیاری، سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: با کاهش سطح زیر کشت و تولیدات کشاورزی، توجه به امنیت غذایی آن هم در سال خشکی نظیر سال جاری الزامی است.
عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به بارندگی هایی که اخیر و تاثیر آن بر تولید برق در ماه های آتی اظهار داشت: اصلی ترین زنجیره نیروگاه های برق آبی حوزه کارون است که اگر همین روند ادامه داشته باشد کاهش ۴۰ درصدی تولید برق از این نیروگاه ها را خواهیم داشت.
وی در ارتباط با وضعیت فرونشست در استان هایی نظیر اصفهان و خراسان اظهار داشت: با عنایت به این که تنها ۱۱ درصد سد زاینده رود پر شدگی دارد؛ امکان دارد استفاده از آب های زیر زمینی بعنوان راهکاری به ذهن هر کسی برسد چونکه فکر این که با کمک آب های زیر زمینی میتوان مشکل منابع آب سطحی را رفع کرد صحیح نیست به صورتی که در خیلی از مناطق و دشت ها همچون زاینده رود، تهران و در مشهد و در هر جایی از کشور تنها در صورتی می شود برای تأمین آب آشامیدنی حفر چاه کرد که از وضعیت کمی و کیفی آبخوان اطمینان حاصل نماییم.
وی افزود: ازاین رو راهکار اصلی ما مدیریت مصرف نه هجوم به طرف منابع زیرزمینی همینطور ما نگران دست اندازی به منابع آبی هستیم که برای محیط زیست اهمیت دارد و باید مراقبت بکنیم که مبادا سهم محیط زیست مورد تعرض قرار بگیرد و پیکره های آبی به حقشان نرسد.
سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: راهکار اصلی واقعا توجه به مدیریت مصرف و کاهش در واقع سطح زیر کشت و تولیدات کشاورزی است، توجه به امنیت غذایی آن هم در سال خشکی نظیر سال جاری الزامی است چونکه ما زمین کم بهره ور و مناطقی که دارای فرونشست هستند را سال جاری بارگذاری آبی نکنیم تا مجبور نشویم که از سهم آب های محیط زیستی و یا منابع آب زیر زمینی مقادیر بیشتر از حد نیاز استفاده نماییم.
به گفته این مقام مسئول پیشبینی می نماییم حداقل دو میلیون هکتار اراضی کم بهره بر در کشور قرار دارند که حجم آب زیادی مصرف می کنند و تولید کمی دارند به همین علت مدیریت اراضی باید در اولویت قرار بگیرد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب