هشدار به كشاورزان

هشدار به كشاورزان

به گزارش آبیاری مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اعلام نمود: موج دوم هجوم ملخ های صحرایی به ایران در سال زراعی جاری به سبب تغییرات دما با تاخیر و از نیمه دوم اسفندماه شروع می شود.


به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «سعید معین» اضافه کرد: امسال عربستان به لحاظ شرایط دما، خنک تر از معمول بود و بدین جهت سیکل زندگی، مراحل رشد و حرکت ملخ های صحرایی به تاخیر افتاده است.
وی پیش بینی کرد: با مساعد شدن دمای پرواز بین ۲۳ تا ۲۴ درجه در عربستان و وزش باد به سمت ایران، در نیمه دوم اسفندماه هجوم ملخ های صحرایی به ایران از جهت شمال غرب و شمال عربستان شروع شود.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشوربا بیان این که در سال قبل حمله ملخ های صحرایی از سمت شرق و تا حدی هم از مرکز عربستان صورت گرفت، پیش بینی کرد: امسال استان های هرمزگان، بوشهر، قسمتی از خوزستان و جنوب فارس خط اصلی حمله ملخ های صحرایی باشند.
معین افزود: برمبنای اخرین گزارش سازمان فائو، دستجات بسیار فراوانی از ملخ های صحرایی در منطقه بین ریاض تا مرز عربستان با عراق و کویت هستند.
وی اظهار داشت: در مرحله دوم، ملخ هایی که حالا در منطقه ساحل شبه جزیره عربستان با دریای سرخ به صورت تخم و پوره هستند، بعد از آن که به مرحله بالدار رسیدند از اواخر اسفند تا اوایل فروردین به سمت منطقه بهاره در جنوب ایران حرکت می کنند.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور به مرحله سوم هجوم دستجات ملخ صحرای به ایران نیز اشاره نمود و اذعان داشت: در موج سوم، ملخ های صحرایی که از شرق آفریقا مانند اتیوپی، اریتره، کنیا و جیبوتی به سمت شبه جزیره عربستان در حال حرکت هستند از اوایل فروردین به بعد به ایران می رسند.
وی اضافه کرد: بدین سبب ما در تمام ماه های فصل بهار تا تیرماه درگیر مبارزه با این آفت خواهیم بود و باید مراقب باشیم که تخم ریزی نکنند، برای اینکه بعد از تخم ریزی در عمق ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری خاک، از دسترس خارج می شوند.
معین درباره جمعیت ملخ های صحرایی اظهار داشت: دستجات ملخ های صحرایی، ابعاد مختلف دارند و می توانند در ابعاد سه کیلو متر در دو کیلو متر یا ۱۰ کیلومتر در ۲۰ کیلومتر باشند.
وی افزود: کوچکترین دستجات ملخ صحرایی در ابعاد یک کیلومتر مربع هستند و در این سطح، تعدادشان بطور متوسط ۸۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون عدد است.
معین افزود: دستجات ملخ در ابعاد یک کیلومتر مربع می توانند در یک روز غذای ۳۵ هزار نفر را بخورند.
وی درباره شیوه مبارزه امسال اظهار داشت: امسال یک قسمتی از ملخ ها به صورت نابالغ و بخشی به صورت بالغ وارد کشور می شوند و بدین سبب سطح بیشتری از مبارزات ما در دشت ها با بهره گیری از سمپاش ULV خواهد بود.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اشاره کرد که در سال زراعی گذشته بیشتر ملخ ها در مناطق کوهپایه و کوهستانی بودند و بدین جهت ۵۰ درصد مبارزه با سیستم های سمپاشی معمولی انجام شد.
وی درباره عملکرد سمپاش ها گفت: با هر دستگاه سمپاش ULV می توان در روز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار عملیات سمپاشی انجام داد.
معین اضافه کرد: هم اکنون ۱۲۰ دستگاه سمپاش ULV در جنوب کشور داریم.
وی درباره سمپاش توربینی زراعی و باغی نیز اظهار داشت: با این دستگاهها در روز بیشتر از ۲۵ تا ۳۰ هکتار نمی توان سمپاشی کرد.
معین اذعان داشت: سمپاش های توربینی زراعی و باغی محلول پاش هستند و در جنوب کشور که دمای هوا به ۴۰ تا ۶۰ درجه در اردیبهشت و خرداد می رسد، نمی توان محلول پاشی کرد، برای اینکه اثربخشی آن کم می شود.
وی درباره اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی نیز اظهار داشت: تا آخر اسفندماه ۱۵ میلیارد تومان از محل ستاد بحران کشور در اختیار سازمان حفظ نباتات به صورت نقدی و غیر نقدی قرار خواهد گرفت.
معین ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت، سازمان برنامه و بودجه، ستاد بحران کشور و نمایندگان مجلس مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در نیمه دوم فروردین و ۱۰۰ میلیارد دیگر هم در اردیبهشت ماه به درخواست این سازمان برای مبارزه با ملخ صحرایی و خرید سم، سمپاش، سوخت و سایر امکانات اختصاص پیدا کند.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، در سال ۹۸ هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استان های جنوبی کشور ثبت گردید و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.
در ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.
ملخ های صحرایی در راه حرکت خود با تغذیه از سبزینه های مختلف جنگل ها، باغ های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و باتوجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند موجب قحطی در منطقه مورد هجوم می شوند.
امسال نخستین دستجات ملخ از کویت، هند و پاکستان به کشور ما سرازیر شدند و از شروع آبان ماه امسال تاکنون، مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح ۱۱۹ هکتار از اراضی دو استان هرمزگان و بوشهر انجام شد.



منبع:

1399/12/10
22:45:18
0.0 / 5
1393
تگها: آب , باغ , جزیره , جنگل
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد