شروع مبارزه با آفت ملخ مراكشی در مراتع گلستان

شروع مبارزه با آفت ملخ مراكشی در مراتع گلستان

آبیاری: مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان از شروع مبارزه با آفت ملخ مراکشی در مراتع نواحی شمالی این استان به خصوص در گنبدکاووس و مراوه تپه آگاهی داد و اظهار داشت که تا حالا در سطح 290 هکتار از مراتع این دو شهرستان مبارزه شیمیایی مقابل این آفت انجام شده است.


به گزارش روز جمعه روابط عمومی جهادکشاورزی گنبدکاووس، کیانوش حق نما در بازدید از عملیات مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در مراتع دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه تپه گفت: اکنون تیم های مختلف از جهادکشاورزی این دو شهرستان مشغول رصد روزانه کانون های آفت و مبارزه شیمیایی با آن و نیز اطلاع رسانی به کشاورزان و دامداران منطقه هستند.
وی اضافه کرد: تجهیزات و سموم مورد نیاز مقابله با آفت ملخ مراکشی به اندازه کافی در استان و شهرستان های درگیر با این آفت تهیه شده و تیم های کارشناسی با همراهی نیروی های محلی بطور روزانه در مراتع حضور دارند و به محض مشاهده آفت، مبادرت به سمپاشی می کنند.
حق نما افزود: آفت موسوم به ملخ مراکشی سابقه ای ۹۰ ساله در مزارع و مراتع نواحی شمالی استان گلستان به ویژه در شهرستان های گنبدکاووس و مراوه تپه دارد و هرساله از نیمه دوم فروردین به تدریج نمایان شده و درصورت عدم مقابله با کانون های آن خسارات سنگینی به کشاورزی و علوفه دام های مردم این منطقه وارد میکند.
مبارزه با ملخ مراکشی در مراتع مراوه تپه سال 99 به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، هجوم ملخ مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و زیستگاه این آفت وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاه های شهرستان مرزی مراوه تپه را در بر می گیرد.
ملخ مراکشی از با اهمیت ترین گونه های ملخ زیان آور در ایران است که به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و لطمه وارد میکند و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام "سار گلوسرخ" نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت بشمار می رود.
شهرستان گنبدکاووس با جمعیت ۳۷۰ هزار نفر و گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع، حدود ۳۴۱ هزار هکتار مرتع و ۱۶۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و شهرستان مراوه تپه با ۶۷ هزار نفر جمعیت و سه هزار و ۶۰ کیلومتر مربع مساحت، ۲۲۰ هزار هکتار مرتع و افزون بر ۴۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.



منبع:

1400/01/28
10:22:06
5.0 / 5
1149
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد