چگونه با آفت پسیل درختان زیتون مبارزه كنیم؟

چگونه با آفت پسیل درختان زیتون مبارزه كنیم؟

به گزارش آبیاری ایرنا- درختان زیتون استان سمنان در ۲ سال گذشته با شدت بیشتر درگیر آفت «پِسیل» شدند. به قول کارشناسان در باغ ها از راه سمپاشی در زمان های مشخص و برای درختان خانگی با راهکار ساده پاشش مخلوط آب و صابون باید با آن مبارزه کرد.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، آفت پسیل از آفت های مکنده است که با تغذیه از شیره گیاهی سبب رنگ پریدگی، کوچک ماندن، پیچیدگی و تغییر شکل برگ شده و ضعف و زردی درخت را به دنبال دارد و در نهایت سبب کاهش چشم گیر کمیت و کیفیت محصول شده و اقتصاد کشاورز را تحت ثاثیر قرار می دهد.
براساس آمارها سمنان از لحاظ عملکرد میزان تولید زیتون در هر هکتار جزو استان های برتر کشور به حساب می آید و و توسعه باغ های زیتون در استان در دستور کار قرار دارد، اما آفت پسیل می تواند دستاورد کشاورزان استان سمنان در زمینه عملکرد در واحد سطح را تحت تأثیر قرار دهد و ازاین رو مبارزه با این آفت با عنایت به خشکسالی و کاهش بارندگی نکته ای مهم می باشد.
وسعت باغ های زیتون استان سمنان پنج هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این وسعت چهار هزار و ۳۵۰ هکتار دارای درختان زیتون بالغ است و بیشترین وسعت باغ های زیتون در ارتباط با شهرستان های گرمسار، آرادان و سرخه است.



مبارزه موثر با آفت پسیل در گرو توجه به زمان است
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تکیه بر مبارزه با آفت پسیل در زمان مناسب، اظهار داشت: مرحله اول مبارزه با آفت پسیل زیتون اسفند و مرحله دوم فروردین ماه است که زمان مناسب مبارزه با آفت و روش مناسب مبارزه به کشاورزان آموزش و اطلاع رسانی شده است.
عباس مشیریان در گفت و گو با ایرنا، عنوان کرد: مرحله اول مبارزه با آفت پسیل درختان زیتون در باغ های استان در اسفند سال قبل و مرحله دوم در فروردین سال جاری انجام شد و الان این آفت در باغ های استان کنترل شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: مبارزه با آفت پسیل در مرحله اول با استفاده از نوعی روغن انجام می شود و اگر تکثیر آفت زیاد باشد مبارزه به صورت شیمیایی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر آفت پسیل در آستانه خسارت اقتصادی به درختان زیتون باشد هرس پاجوش به منظور قطع شاخه های آلوده انجام می شود.
وی بیان نمود: رطوبت هوا مانع از طغیان آفت ها همچون آفت پسیل درختان زیتون می شود و سال جاری به علت شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی تکثیر این آفت زیاد شده، اما در حد کنترل است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: بیشترین وسعت مبارزه با آفت پسیل در ارتباط با باغ های زیتون در شهرستان های گرمسار، آرادان و سرخه بوده و الان این آفت در باغات کنترل شده است.
مشیریان افزود: بیشترین وسعت باغ های زیتون در استان سمنان در ارتباط با شهرستان های گرمسار، آرادان و سرخه است که به همین میزان وسعت مبارزه با آفت پسیل هم بیشتر است.



ضرورت فضای مناسب برای پرورش درختان مثمر در باغ های کشاورزی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان نمود: محیط مناسب برای رشد و پرورش درختان مثمر مانند درختان زیتون باغ های کشاورزی است، چون که درختان مثمر نیازمند مراقبت هستند و افرادی که مبادرت به کاشت در فضای خانگی می کنند از این مراقبت ها بی خبر هستند.
وی افزود: افراد با پرورش گیاهان مثمر در فضاهای خانگی و به علت عدم آگاهی از مراقبت های مورد نیاز درخت زمینه ساز انتشار آفت می شوند.
وی افزود: کاشت درخت زیتون بعنوان یک درخت مثمر در فضای شهری و فضای خانگی مورد تایید نیست چون که علاوه بر نقش موثر در انتشار آفت، به علت قرارگیری در معرض آلایندگی ناشی از آمد و شد خودرو ها از لحاظ بهداشتی مصرف آن مشکل دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: با عنایت به نیاز درختان مثمر به نگهداری خاص لزوم دارد درختان مثمر در باغ های کشاورزی کاشته شود.

پاشش آب و صابون راهکار ساده مقابله آفت درختان زیتون در فضای شهری
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: آفت پِسیل زیتون با راهکار ساده و پاشش مخلوط آب و صابون گیاهی بر روی درختان زیتون در فضای خانگی و شهری از بین می رود.
مهدی قرائیان اظهار داشت: پسیل آفت جدید در میان درختان زیتون به حساب می آید که کنترل آن کار دشواری نیست و این آفت به سادگی با سمپاشی و یا شستن درختان با آب و صابون گیاهی و یا حتی فقط آب از بین می رود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: سمپاشی برای از بین بردن آفت پسیل زیتون در درختان خانگی امکان دارد روشی گران و شیمیایی باشد اما شستن درخت حتی با آب خالی راهکاری ساده و ارزان است که آفت را از بین می برد.
وی بیان نمود: اگر آفت پسیل زیتون کنترل نشود در میان درختان توسعه پیدا می کند و باغ های زیتون را آلوده می کند، ازاین رو انتظار می ‎رود کشاورزانی که باغ های در مقیاس بزرگ دارند سمپاشی را جدی بگیرند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: سمنان از لحاظ عملکرد میزان تولید زیتون در هر هکتار جزو استان های برتر کشور به حساب می آید و و توسعه باغ های زیتون در استان در دستور کار قرار دارد.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، افزایش برداشت و توسعه باغ های زیتون، خودکفایی کشور در تأمین روغن مصرفی داخل و بی نیازی از واردات مواد اولیه این نوع روغن را رقم می زند که در این حوزه سمنان از استان های پیشرو به حساب می آید چون که عملکرد برداشت زیتون در باغ های استان سمنان در حدود یک تن و ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است که از لحاظ عملکرد در واحد سطح، جزو استان های برتر کشور است و لزوم دارد حالا با تلاش بیشتر از پیش در زمینه مبارزه آفت پسیل خدشه ای در عملکرد استان ایجاد نشود.


1400/02/15
10:20:10
5.0 / 5
1247
تگها: آب , آموزش , اقلیم , باغ
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد