مجری طرح پنبه كشور خبرداد:

كشت ۲ هزار هكتار پنبه در استان های ایلام و لرستان

كشت ۲ هزار هكتار پنبه در استان های ایلام و لرستان

آبیاری: مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی از کشت 2 هزار هکتار پنبه در استان های ایلام و لرستان برای اولین بار آگاهی داد.


به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « ابراهیم هزارجریبی » در بازدیداز مزارع پنبه در منطقه هلیلان استان ایلام و کوه دشت لرستان، درباره اهمیت کشت پنبه در کشور اضافه کرد: پنبه یکی از گیاهان مهم صنعتی است که ماده اولیه صنایع نساجی را تولید می کند و پنبه دانه آن در خوراک دام و صنایع روغن کشی استفاده می شود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: پنبه یکی از گیاهان مهم دارای ریشه های عمیق است که در کنار گیاهان زراعی مانند گندم در تناوب زراعی منطقه موثر است.
هزارجریبی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برنامه توسعه کشت پنبه را در دستور کار قرار داده است، اشاره کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده برای امسال، میزان سطح زیر کشت را ۱۶ درصد افزایش خواهیم داد تا به تولید پیس بینی شده در برنامه ششم توسعه که بیش از ۳۲۷ هزار تن وش پنبه است، دست پیدا نماییم.
وی اضافه کرد: در مناطق مختلف کشور سطح تولید را افزایش داده ایم و استان ایلام و لرستان بتازگی به جمع این استانها اضافه شده است که مناطقی گرم و مساعد کشت پنبه هستند.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: در سال جدید، برنامه کشت ۱۸۰۰ هکتار پنبه در منطقه هلیلان و دهلران در استان ایلام و ۲۰۰ هکتار در منطقه کوه دشت لرستان را داریم که این کشت در دو فصل بهار و تابستان صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۵۰۰ هکتار در منطقه هلیلان کشت شده و امیدواریم در صورت فراهم بودن شرایط میزان کشت در استان ایلام به بالای ۱۸۰۰ هکتار برسد.
هزارجریبی با اشاره به خرید قراردادی پنبه توسط کارخانجات نساجی اظهار داشت: پنبه و نهاده های در رابطه با این محصول، توسط شرکت های متقاضی و شرکت های نساجی بصورت کشت قراردادی خریداری می شود.
وی درباره با اشتغالزایی این محصول در استان ایلام و لرستان اشاره کرد: از آن جایی که پنبه یک گیاه اشتغالزا است، در نظر داریم صنایع مربوطه خصوصاً کارخانجات پنبه پاک کنی و تولید بذر را در استان ایلام و لرستان راه اندازی نماییم تا از فرآورده های جانبی آن هم در حوزه اشتغالزایی استفاده گردد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: برنامه کشت پنبه در این دو استان بتواند نقطه عطفی در توسعه کشاورزی، اشتغال و بهبود خاک منطقه باشد و بتوانیم درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، حالا سالیانه ۲۷۰ هزارتن «وش پنبه» در سطح ۹۸ هزار و ۵۰۰ هکتار در کشور تولید می شود که از این مقدار ۱۲۰ هزار تن یعنی یک سوم آن، پنبه مورد مصرف در صنعت است.
در حالی که نیاز سالیانه صنعت و ظرفیت جذب پنبه کشور ۲۵۰ هزار تن است، بدین سبب بخش قابل توجهی از پنبه مورد نیاز صنعت از محل واردات از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و هند تامین می شود که عمده واردات از ازبکستان است.
همچنین محصول پنبه در سطح ۱۸ استان کشور کشت می شود، اما کشت عمده این محصول مربوط به استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، فارس و اردبیل است.
اکنون ۷۰ کارخانه جداکننده پنبه دانه در کشور فعال است، این درحالی است که در سالهای قبل تعداد این کارخانجات ۱۰۰ مورد بوده است.



منبع:

1400/03/01
22:02:52
5.0 / 5
1174
تگها: شركت , كشاورزی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد