شتاب نخود رویدادی برای ایجاد ارزش افزوده نخود كرمانشاه

شتاب نخود رویدادی برای ایجاد ارزش افزوده نخود كرمانشاه

آبیاری: استان کرمانشاه با تولید سالانه حدود 150 هزار تن نخود و تامین 60 درصد نیاز کشور، یکی از قطب های اصلی تولید این محصول در ایران است اما این استان از سایر صنعت های پرسود در رابطه با این حوزه محروم است در صورتیکه فقط بخش صنایع تبدیلی نخود می تواند هزاران شغل در این استان بوجود آورد.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی کرمانشاه زیر کشت نخود می رود و از ۱۵۰ هزار تن تولید نخود در کرمانشاه کمتر از هزار تن آن در استان فرآوری می شود و بقیه بصورت خام فروخته می شود؛ نخود فرآوری شده و مشتقات آن مانند نخودچی آجیل، آرد نخود، لپه و غیره طرفداران بسیاری را در داخل، کشورهای همجوار و اروپا دارد که اگر این زنجیره تولید نخود در استان وجود داشته باشد هم سود بیشتری را نصیب کشاورز می کند و هم تحولی را در اشتغال استان ایجاد خواهدنمود.
رییس جمهوری منتخب هم در گفت و گویی که با مردم کرمانشاه داشت کشاورزی را یکی از ظرفیت های بزرگ استان دانست و اظهار داشت: باید صنایع تبدیلی را در بخش های مختلف راه اندازی نماییم تا با ایجاد ارزش افزوده برای مردم مشکل بیکاری را ریشه کن نماییم.
به عنوان مثال در همین بخش صنایع تبدیلی، اگر نخود کرمانشاه تبدیل به نخودچی و لپه و سایر مشتقات آن شود، ارزش افزوده فراوانی برای استان و جوانان ایجاد می شود بطوریکه ۹۰ درصد کل نخودچی مورد نیاز دنیا و ۹۹ درصد کشور در شهر «ممقان» و ۹۵ درصد لپه موردنیاز کشور هم در شهر «آذرشهر» استان آذربایجان شرقی فرآوری می شود که سالانه میلیونها دلار ارز را وارد کشور می کند و حدود ۲۰ هزار شغل را در این استان به وجود آورده است.
بیش از ۱۵ سال است دستگاه های نخودپزی مکانیزه با هزار و ۳۰۰ کارگاه در ممقان سالانه ۱۰۰ هزار تن نخودچی آجیلی را فرآوری و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کند و همین طور ۱۸۰ کارگاه لپه سازی در آذرشهر نیازهای داخلی را تامین و از این طریق برای هزاران نفر اشتغال زایی شده است.
«شتاب نخود» در کرمانشاه
سازمان جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری و شورای ملی نخود، رویداد «شتاب نخود» را در کرمانشاه تعریف کردند تا علاقه مندان ایده های خودرا در بخش های مختلف در رابطه با نخود ثبت کنند و در آخر از طرح های برگزیده هم جهت تجاری سازی حمایت شود.
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به این که این رویداد بصورت مجازی ۲۲ تیر ساعت ۱۰ بامداد برگزار می گردد به ایرنا اظهار داشت: علاقه مندان می توانند تا تاریخ مذکور به مراجعه به سایت km.uast.ac.ir یا بوسیله تماس با شماره های ۰۸۳۳۸۲۵۳۲۸۹ و ۰۸۳۳۸۲۵۳۲۷۶ ایده های خودرا ثبت کنند.
«شهاب خوش خوی» از برگزاری این رویداد در سه محور اصلی تولید، صنایع تبدیلی و زنجیره تامین نخود آگاهی داد و اضافه کرد: تلاش این است که ایده های نوآورانه در حوزه نخود در این سه محور شناسایی شود.
وی اضافه کرد: اساسا شناسایی افراد صاحب ایده در زمینه نخود و کمک به تجاری سازی ایده های آنها موجب افزایش راندمان و عملکرد کیفی و کمی این محصول و تکمیل زنجیره ارزش این محصول در سطح استان و کشور خواهد شد.
این مقام مسوول از استان کرمانشاه بعنوان یکی از استانهای مطرح و شاخص درباب کشت این گیاه در کشور یاد کرد و اضافه کرد: کیفیت محصول نخود مزارع استان به حدی است که در بازارهای خارجی هم شناخته شده است، بدین سبب با توجه به این مساله شناخت صاحبان ایده و ارائه ایده های نوآورانه با قابلیت تجاری سازی درباب این محصول در استان بسیار دارای اهمیت است.
خوش خوی به مزایای کشت گیاه نخود هم اشاره نمود وافزود: این گیاه علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک، سبب افزایش عملکرد محصولات زراعی که پس از این گیاه در مزارع کشت می شود، خواهد شد و در عین حال برای کشت نیاز به آب کمی دارد و عمدتاً بصورت دیم کشت می شود.
کرمانشاه قطب کشاورزی کشور
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می نماید.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی شمرده می شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می شود و در عین حال از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان همچون ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان بهره برد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.



منبع:

1400/04/05
19:54:46
5.0 / 5
1165
تگها: آب , اقلیم , باغ , جنگل
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد