نماینده فائو در ایران:

۲۰ تریلیون دلار خسارت ناشی از تغییر كاربری زمین در جهان است

۲۰ تریلیون دلار خسارت ناشی از تغییر كاربری زمین در جهان است

آبیاری: نماینده فائو در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: طی سالهای 1997 تا 2011 تغییر کاربری زمین سبب خسارتی معادل 20 تریلیون دلار برای خدمات سالانه اکوسیستم شده است.


به گزارش روز شنبه ایرنا، «جرالد بودکر» در مراسم گرامیداشت مقابله با بیابانزایی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی در سازمان جنگلها برگزار شد، اضافه کرد: جامعه جهانی همه ساله در ۱۷ ژوئن با گرامیداشت روز جهانی مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی درصدد است تا آگاهی عمومی را نسبت به کوشش های بین المللی انجام شده و در امتداد این آرمان، افزایش دهد.
وی گفت: شعار امسال برای روز «احیای سرزمین، بازسازی بهتر با سرزمینی بدون تخریب» است که همگان را به اتخاذ اقدامات جبرانی برای بازماندگان اراضی باارزش ما تشویق می کند. روش ما در تولید و مصرف مواد غذایی، خوراک، فیبر، آب، انرژی و مواد اولیه به سرعت، موجودی محدود «سرمایه طبیعی» زمین را از بین می برد.
نماینده فائو در ایران اشاره کرد: این از میان رفتن خاک، گونه ها و اکوسیستم ها منجر به افزایش بحران های به هم پیوسته بیابانزایی، تخریب زمین، خشکسالی از میان رفتن تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی می شوند.
وی اضافه کرد: حالا ارزش هایی که از دست می دهیم، بمراتب بیش از آن چیزی است که تولید می نماییم. طی سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۱ تغییر کاربری زمین سبب خساراتی شده است که به طور متوسط معادل ۲۰ تریلیون دلار برای خدمات سالانه اکوسیستم است.
به گفته بودکر، تخریب زمین به تنهایی ۳۰ درصد از این خسارت را ایجاد کرده که معادل سه برابر ارزش بازار جهانی محصولات کشاورزی است.
وی افزود: از یکسو بیش از یک چهارم گازهای گلخانه ای در اثر کارهای مربوط به کشاورزی، جنگلداری و سایر کاربری های زمین ایجاد می شوند و از طرف دیگر تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۵۰ محصولات زراعی جهان ۱۰ درصد و در بعضی مناطق ۵۰ درصد کاهش خواهند یافت.
بودکر گفت: این دو عامل ذکر شده توانایی ما را در تضمین امنیت غذایی و تغذیه پایدار برای جمعیت درحال رشد، در معرض خطری جدی قرار می دهد که تنها با افزایش سطح ترمیم و احیای زمین برای تغییر نظام های غذایی امکان پذیر خواهد بود.
وی اظهار داشت: امسال ما همچنان روز جهانی مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی را تحت سایه بیماری کووید - ۱۹ گرامی می داریم. این همه گیری در سراسر جهان خسارات زیادی را به بار آورده است که در این میان کشورهای درحال توسعه بیشترین لطمه را که شامل چالش های موجود درباره فقر، مخاصمات، کمبود آب و موارد اضطراری مربوط به تغییرات اقلیمی است، متحمل شده آمد.
نماینده فائو در ایران اضافه کرد: احیا و ترمیم زمین مسیرهای مختلفی را به سمت بهبودی منطبق با محیط زیست فراهم می آورد که کلید اصلی پاسخگویی به بیابانزایی بعنوان یک چالش جهانی بوده و همین طور یک راهبرد اثبات شده و مقرون به صرفه است که می تواند شروعی برای بهبود اقتصادی سبز با ایجاد مشاغل سبز، ارتقا شرایط جوامع روستایی و تامین منافع مشترک قابل توجه برای سلامت انسان ها، تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی است.
بودکر گفت: کاهش آثار بحران های اراضی، اقلیمی و تنوع زیستی با صرف هزینه برای احیای زمین، انرژی های تجدیدپذیر، تنوع زیستی، مدیریت آب و پسماند، زیر ساخت ها و راندمان منابع همچون منفعت های احیای زمین است.
وی اظهار داشت: این امر مستلزم سیاست منسجمی است که برنامه ریزی پروژه ها، سرمایه گذاری ها، یارانه ها و مشوق های مالیاتی را در جهت رسیدن به این اهداف همسو می سازد. در این راستا ابتکارهای مالی کلان و خودجهت تامین نیازهای مختلف مورد نیاز هستند.
به گفته بودکر، ما ابزارهای لازم برای دستیابی به این هدف را در اختیار داریم، حاکمیت مسوولانه زمین، سرمایه گذاری هایی که از طبیعت محافظت کرده و آنرا بازیابی می کنند، سیاست و مشوق های منسجم و بلندمدت و مهم تر از همه درس های آموخته شده از تجربیات گذشته است که باید پایه و اساس اقدامات آینده ما قرار گیرند.
وی اضافه کرد: روش های بسیاری با فن آوری محدود و مقرون به صرفه برای اجرای کارهای احیای زمین در دسترس قرار دارند، سرمایه گذاری های اندک برای توقف علل تحمیل خسارت به زمین و نظام های طبیعی می تواند منافع بسیار زیادی را برای جوامع محلی بوجود آورد.
نماینده فائو در ایران افزود: مشارکت چندجانبه برای عملکرد هرچه بیشتر و هموارتر آیت ابتکارها در جهت اهداف اصلی امری ضروری می باشد. مشارکت به ما این امکان را می دهد تا تجربیات و بهترین روش ها و فناوری های پیشرفته و مدلهای نوین تجاری را به اشتراک بگذاریم.
وی اضافه کرد: کشاورزی احیا کننده و ترمیم نظام های طبیعی به تلفیقی از روش های سنتی و مدرن نیاز دارد که این امر مستلزم آنست که مهارت های قدیمی به شکل گسترده تری فرا گرفته شود و مهارت های جدید به نحو فراگیری برای مشاغل نوظهور و کسانی که برای نتایج سبز تر در تلاش هستند معرفی شوند.
بودکر افزود: لازم است تا توجه زیادی به فرصت های بازیابی و بهبود شرایط در دوره بعد از کرونا مرطوب شوند تا با همسویی با اقدامات مورد نیاز بوسیله ایجاد فرصت های شغلی مناسب و پروژه های آماده اجرا در حوزه احیای کشاورزی و حفظ تنوع زیستی توأم با سرمایه گذاری در زمینه مدیریت پایدار زمین بتوانیم برای تقویت تاب آوری سیاره ما نسبت به مواردی چون رفت بیابانزایی تخریب زمین و خشکسالی رسیدگی نماییم.
وی افزود: فائو بعنوان نهاد کیش روی سازمان ملل متحد در حوزه ی ارتقا و پیشرفت برد توسعه کشاورزی تاب آور و یافتن راهکارهای طبیعی برای رسیدگی به چالش های پیچیده و همین طور تامین پایدار نیازهای ما تمرکز دارد.
نماینده فائو در ایران اضافه کرد: این مساله بطور خاص در وضعیت فعلی که همه گیری جهانی تولید موضع و اختلال به وجود آمده در اقتصاد جهانی امنیت غذایی تغذیه و معیشت میلیونها نفر را تهدید می کند و شکنندگی های اکوسیستم ها و سیستم های غذایی ما را آشکار می کند اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: فائو و دیگر نهادهای سازمان ملل که در ترویج و پشتیبانی از کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی ملل متحد شریک هستند با ارتقا و تعویض اقدامات در رابطه با مدیریت پایدار اراضی بعنوان ابزاری برای بهبود معیشت مردم جهت افزایش تاب آوری در مقابل تغییرات اقلیمی و خشکسالی از اجرای این کاروانسرا آن حمایت کامل می کنند.



منبع:

1400/04/14
10:13:51
5.0 / 5
1139
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد