محموله کروکودیل سفارشی مشهد وارد کشور شد

محموله کروکودیل سفارشی مشهد وارد کشور شد

به گزارش آبیاری ایرنا- مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: 80 سر کروکودیل پرورشی در قالب اولین محموله وارداتی از کشور مالزی به تهران رسید که طی امروز و فردا برای پرورش و تکثیر به تنها مزرعه پرورش کروکودیل وارد مشهد می شود.


مجید طاهرپور روز یکشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اضافه کرد: این کروکودیل های پرورشی طی مراحل و شرایط خاص وارد شده و طبق نظر کارشناسان در محیط آماده شده برای نگهداری، آزادسازی می شوند.
وی با اعلان اینکه پرورش کروکودیل باتوجه به قابلیت صادرات پوست و گوشت این گونه، دارای ارزش و درآمد فراوانی است، افزود: این محموله جهت راه اندازی اولین مرحله تنها واحد پرورش کروکودیل استان خراسان رضوی در منطقه مُلک آباد، در حد فاصل مشهد - نیشابور به این منطقه منتقل می شود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: این واحد با ظرفیت تولید ۳۰۰ تخته پوست کروکودیل، ظرفیت سازی شده و مجوزهای لازم را دریافت کرده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه تولیدات پوست و گوشت اینگونه فقط برای مصرف خارجی و صادرات خواهد بود، اظهار داشت: خراسان رضوی به سبب وجود مزرعه پرورش کروکودیل در کشور رتبه خوبی در پرورش اینگونه دارد.
طاهرپور با اشاره به ارزش بالای صادراتی پوست کروکودیل اضافه کرد: پرورش کروکودیل ۲.۵ تا سه سال طول می کشد که بعد از آن پوست اینگونه آماده دباغی و صادرات می شود.
وی افزود: کروکودیل پوزه کوتاه بومی ایران، ارزش اقتصادی چندانی برای صادرات ندارد و از مجموع ۲۴ گونه موجود در دنیا فقط پنج گونه ارزش اقتصادی برای پرورش دارند.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: از میان این پنج گونه، پرورش گونه کروکودیل آسیای جنوب شرقی(تایلندی) در ایران انجام می شود که طول آن به هفت متر نیز می رسد.
از سال ۱۳۸۵ که رهبر معظم انقلاب، فتوای بلامانع بودن پرورش کروکودیل را صادر کردند پرورش این خزنده دوزیست در بعضی نقاط ایران شروع شد و زمینه ای برقرار شد تا فعالان تجارت کروکودیل بتوانند سهم کشور را در این حوزه تجارت و گردشگری جهان بگیرند، با این وجود مجموعه های پرورش کروکودیل در کشور انگشت شمارند که به مناطقی چون قشم، خراسان رضوی، هرمزگان و ملایر محدود می شود.
هیچ یک از اجزای کروکودیل دورریزی ندارد و حتی خون اینگونه جانوری بعنوان یک آنتی بیوتیک قوی، کاربردهای بسیاری دارد و روی ویروس و قارچ هم اثرگذار می باشد و امروزه خون آن لیتری به فروش می رسد.
همچنین از گوشت کروکودیل برای درمان روماتیسم، آسم و دردهای عضلانی و از پودر استخوان آن بصورت فرآوری شده برای درمان سرطان پوست استفاده می شود.
هر کروکودیل سالانه ۶۸ دندان می اندازد و همین تعداد نیز دندان جدید درمی آورد که از دندان های این جانور هم برای ساخت تزیینات استفاده می شود.


منبع:

1400/07/11
23:53:11
5.0 / 5
1040
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد