اینورتر چه کاربردی داشته است

اینورتر چه کاربردی داشته است

آبیاری: اینورتر ها در بازار با ظرفیت های متفاوتی تولید شده‌اند و در دسترس می باشند. اینورترها از نظر ورودی به دو گروه تقسیم بندی می شوند که شامل تک فاز و سه فاز هستند.


اینورتر با عنوان دستگاه مبدل برق  نیز شناخته می شود که می توانند تبدیل جریان مستقیم را به جریان متناوب انجام بدهد و این جریان AC قادر است با توجه به نیاز به هر ولتاژ و فرکانسی باشد که به واسطه ترانسفورماتورهای مناسب و مدارها کنترل می شود. اینورتر ها دارای قطعات متحرک نیستند و و در ابزارهای کاربردی می توان به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیرند مثلا در منبع تغذیه کامپیوتر کاربرد داشته اند. در ادامه با شرکت موتور کنترل همراه باشید...

اینورتر ها در بازار با ظرفیت های متفاوتی تولید شده‌اند و در دسترس می باشند. اینورترها از نظر ورودی به دو گروه تقسیم بندی می شوند که شامل تک فاز و سه فاز هستند البته برای تمامی اینورترها خروجی سه فاز در نظر گرفته شده  است. در اینورتر هایی که دارای توان پایین تری هستند هشداری مبنی بر استفاده نکردن از آنها به منظور روشن نمودن لامپ های فلورسنت معمولی است دلیل وجود هشدار این است که برای تصحیح توان که خازن وجود دارد به صورت موازی با لامپ متصل شده و اگر در این زمان برداشت شدن خازن انجام شود مشکل رفع می گردد.

معمولا اینورترها برای تامین جریان AC از منابع dc استفاده می کنند یا به عبارتی اینورتر موتور به عنوان یک نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا شناخته می شود. اینورتر یک دستگاهی است که میتوان به آسانی به واسطه آن سرعت یک موتور ac را تحت کنترل قرار داد بدون اینکه قدرت و گشتاور موتور کاهش داشته باشد.

کاربردهای اینورتر

اینورتر ها کاربردهای متنوعی داشته اند و امروزه در بیشتر پمپ های کشاورزی، کارخانه های صنعتی، آسانسور، خط تولید و.... مورد استفاده قرار می گیرند اما به صورت کلی برخی از کاربردهای مهم انواع اینورتر ها شامل موارد زیر می باشد که به اختصار به معرفی آن ها پرداخته ایم.

  • کاربرد اینورتر های ac: در صورتی که دارای تروموتوری هستند که برای راه اندازی نیازی به سرعت کامل نیست میتوانید با استفاده نمودن از اینورتر AC یا کنترل موتور با درایو صنعتی به مقدار قابل توجهی هزینه های انرژی را کم کنید. این امکان توسط اینورترهای ac به شما داده می شود که تطبیق سرعت تجهیزات موتور را با تجهیزات فرآیند انجام بدهید. اگر که دارای تجهیزاتی هستیم که برای گردش الکتروموتوری موجود در آن به سرعت مشخصی نیاز است که برای انجام اینکار اینورتر مسئول خواهد بود.
  • اینورترها در کاهش میزان مصرف انرژی کاربرد دارند: اینورترها این امکان را به ما خواهد داد که در وقت الزامات بار سرعت تکامل پایین تری به نسبت تکنیکهای کنترل سرعت دیگر صرف نمایند.
  • افزایش طول عمر: اینورترها می توانند تنش مکانیکی و الکتریکی را کاهش بدهند و برای استفاده از آنها در صنایع مختلف دلایل بسیار زیادی مطرح است.

اینورترها یا کنترل دور موتور دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس معیارهای متفاوتی نظیر شکل موج خروجی، نوع بار خروجی میتوانند به دسته های تقسیم بندی شوند. اگر بخواهیم بر اساس شکل موج خروجی اینورترها را تقسیم بندی کنیم باید سه دسته زیر را نام ببریم:

  • اینورترهای موج مربعی: نسبت به نمونه های دیگر این اینورتر کمتر استفاده می شود و این دستگاه دارای شکل موج خروجی به شکل موج مربعی است. وظیفه ی موج مربعی ها تبدیل سینگال دیسی به سیگنال ac با فاز جابه جا شده است. عموما وسایل برقی خانگی و تمامی تجهیزات برقی که کارکردشان با برق ای سی است طراحی هایشان برای موج سینوسی می باشد.
  • اینورترهای شبه سینوسی:  نسبت به موج مربعی ها این گونه اینورترها دارای ساختاری پیچیده تری هستند. توسط این نمونه از اینورترها سیگنالی حاصل می شود که به موج سینوسی شبیه است. این نمونه ورقه ها قادر به تغییر فاز به صورت مستقیم از مثبت به منفی هستند.
  • اینورترهای سینوسی: این گونه اینورترها جز پربازده ترین ها وپیچیده ترین ها به شمار می روند و در بسیاری از موارد خانگی و تجاری کاربرد دارند ولی به واسطه آنها تلفات کم تری حاصل می شود اما برای ساخت به هزینه ی بالایی نیاز دارند. اینورترهای سینوسی به صورت خالص موج سینوسی را تولید کرده که به موج توان شبکه شبیه است.

و اگر بخواهیم اینورترها را بر اساس نوع بار دسته بندی کنیم باید به دو دسته تک فاز و سه فاز اشاره نماییم. دقت کنید در صورتی که بار به صورت تک فاز بوده باید حتما اینورتر تک فاز را بکار گرفت که خود دو نمونه نیم موج و تمام موج را شامل می شود. اما دقت کنید که عموما در صنایع بارهای الکتریکی از اینورترهای استفاده می شود که سه فاز هستند. کارکرد اینورتر سه فاز شامل کارکرد در 120 و 180 درجه می باشد.

شرکت مورتور کنترل با داشتن نمایندگی شرکت دلتا ، اینوونس ، انکام ، پرتوصنعت و.. اطلاعات تکمیلی را در  وب سایت https://www.inverter.ir/ مشاهده نمایید.

 

1400/09/22
22:46:32
5.0 / 5
1075
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد