مدیركل دفتر مبارزه با آفات عمومی اعلام كرد:

آغاز هجوم ملخ های صحرایی به کشور از اواخر اسفندماه

آغاز هجوم ملخ های صحرایی به کشور از اواخر اسفندماه

به گزارش آبیاری مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه با عنایت به شرایط آب و هوایی، هجوم ملخ های صحرایی به کشور از اواخر اسفند و اوایل فرودین ماه شروع می شود، اظهار داشت: سال جاری در سطح ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشور با آفت ملخ های صحرایی مبارزه خواهد شد.


به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « سعید معین» اضافه کرد: به علت بارندگی های طبیعی در شبه جزیره عربستان و بارندگی های بالاتر از میانگین بلندمدت در مناطقی از این شبه جزیره مانند عمان و همینطور در جنوب ایران، شرایط برای رشد گیاهان و تغذیه این آفت فراهم است و انتظار می رود در موج نخست، ملخ های صحرایی به استانهای هرمزگان، بخش هایی از بوشهر و مناطق ساحلی سیستان و بلوچستان هجوم آورند.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اظهارداشت: در صورت چرخندگی هوا از سمت اقیانوس هند به سمت شبه جزیره عربستان و ورود بعدی ملخ های صحرایی به کشور، در فاز دوم، جنوب استان فارس، جنوب کرمان و بخش های عمقی تر استان سیستان و بلوچستان مورد هجوم این آفت قرار گیرند.
معین درباره اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی، عنوان کرد: از ۵۰ میلیارد تومان اعتباری که برای مبارزه با این آفت در مرداد ماه به تصویب رسید ۱۰ میلیارد تومان آن در اواخر شهریوراه به سازمان حفظ نباتات کشور اختصاص یافت و این مبلغ ۱۰ روز پیش بر مبنای سطح پیشبینی مبارزه برای تهیه سم، سمپاش و سایر لوازم مورد نیاز میان استان ها توزیع شد.
وی افزود: ۴۰ میلیارد تومان باقی مانده از اعتبارات در نیمه دوم بهمن پرداخت و میان استان توزیع می شود.
مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه حدود ۳۳ درصد محصولات زراعی و باغی در استانهای جنوبی کشور تولید می شود، اظهار داشت: اگر نتوانیم بموقع با ملخ صحرایی مبارزه نماییم و این آفت گسترش پیدا کند، حدود ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در معرض خطر قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: برای مبارزه با ملخ صحرایی از ناوگان سمپاشی استفاده می شود و با سمپاش های ulv میتوان روزانه در سطح ۵۰ هزار هکتار مبارزه کرد.
معین از استانهای جنوبی کشور خواست از تمام امکانات و ظرفیت های خود همچون فرمانداری ها، نیروهای نظامی، انتظامی و بسیج هم برای مبارزه با ملخ صحرایی استفاده کنند.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، بررسی ها نشان داده است که مسیر هجوم ملخ صحرایی از عربستان به ایران تغییر کرده چونکه پیش از این ملخ های صحرایی از یمن، عمان و «رب الخالی» عربستان وارد ایران می شدند؛ اما حالا از شمال غرب عربستان از محلی به نام تبوک، ریاض و جده وارد ایران می شونند که استانهای خوزستان، بوشهر و ایلام را تحت تأثیر قرار می دهد.
طبق آمار سال ۹۸ هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استانهای جنوبی کشور به ثبت رسید و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.
در ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار در ۹ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.
ملخ های صحرایی در راه حرکت خود با تغذیه از سبزینه های مختلف، جنگلها، باغ های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و با عنایت به قدرت تخریبی بالایی که دارند، سبب قحطی در منطقه مورد هجوم می شوند.


منبع:

1400/11/14
23:46:49
5.0 / 5
986
تگها: آب , باغ , جزیره , جنگل
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد