معاون وزیر جهاد كشاورزی خبر داد:

برنامه خودکفایی ۱۰۰درصدی تولید شکر تا پایان برنامه هفتم

برنامه خودکفایی ۱۰۰درصدی تولید شکر تا پایان برنامه هفتم

به گزارش آبیاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرای برنامه خودکفایی ۱۰۰ درصدی تولید شکر تا پایان برنامه هفتم پیشرفت اطلاع داد و اظهار داشت: بطور حتم کشور با کشت پاییزه چغندر قند به این مهم دست پیدا می کند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، غلامرضا گل محمدی روز دوشنبه در نشست خبری بمناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اضافه کرد: مقرر است تا پایان برنامه هفتم در تولید برنج به خودکفایی ۹۰ درصدی برسیم که این امر هم با ظرفیتهای سازمان تات محقق خواهد گردید.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: همینطور ۲۰ طرح کلان در زمینه های مختلف تهیه شده که تا پایان برنامه هفتم توسعه اجرا می گردد که بعضی از آنها کلید خورده است.

۷۰ درصد الگوی کشت محقق شده است

گل محمدی در جواب ایرنا در رابطه با دلایل عدم اجرای موفق الگوی کشت و کشت برنج در استانهای غیرشمالی عنوان کرد: طرح الگوی کشت رو به جلو است، تدوین الگوی کشت حداقل در قسمت زراعی در سال ۱۴۰۴ قطعا تمام می شود.
وی با اشاره به اینکه بررسی میدانی ما نشان داده است حداقل ۷۰ درصد برنامه اجرا شده است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی در بحث نظارت ابزاری ندارد و کشاورزان ما بخش خصوصی هستند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سودآوری برنج را یکی از دلایل کاشت برنج در استانهای غیرشمالی دانست و اضافه کرد: کشاورز می کارد و وزارت نیرو شاید به قیمت چند برابر آب را بفروشد؛ تا وقتی که آب در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، کشت در استانهای غیر شمالی صورت می گیرد.
وی اجرای الگوی کشت را موفقیت آمیز دانست و اظهار داشت: متولی آب مصرفی کشاورزی شورایعالی آب است و اگر ذیل وزارت جهاد کشاورزی قرار نگیرد، بطور حتم گرفتار چالش خواهیم بود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: اگر ما بخواهیم به کشاورز بگوییم چه چیزی بکارد باید ابزار تشویقی و منابع مالی برای اجرای آن داشته باشیم.
گل محمدی اظهار داشت در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع ۳ همت برای اجرای الگوی کشت نیاز بود؛ در آن زمان دلار به قیمت ۲۵ هزار تومان بود اما امروز اگر بخواهیم با دلار امروزی محاسبه نماییم مشخص است که منابع مالی زیادی برای اجرای ۱۰۰ درصدی این طرح نیاز است.
وی در بحث خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید برنج اظهار داشت: ما دنبال ورود ارقام پر محصول و ژرم پلاسمای جدید با عملکرد بالا هستیم و تلاش داریم از راه نمایندگان مجلس چه از راه دولت که بتونیم محصولی بکاریم که مصرف کننده ما از برنج ایرانی با عملکرد بالا کیفیت مطلوب استفاده نماید.


دستاوردهای ملموس: از بذر تا واکسن

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات کشاورزی تنها یک نهاد علمی نیست بلکه ستون فقرات امنیت غذایی ایران است، افزود: این سازمان از واکسن های حیاتی تا بذرهای مقاوم، از ذخایر ژنتیکی تا سیاستگذاری کلان کشاورزی را مدیریت می کند و یک دستگاه حاکمیت علمی و مرجعیت ملی است که فراتر از پژوهش عمل می کند.
وی با یادآوری این که سیاست گذاری، نظارت بر محصولات کشاورزی و حکمرانی منابع ژنتیکی همچون مأموریت های حاکمیتی این سازمان است، اضافه کرد: پیشنهاد و تصویب قانون مدیریت منابع ژنتیکی در سال ۹۶ منجر به تأسیس نخستین مرکز ملی مدیریت ژنتیک کشور بعد از انقلاب شد.
گل محمدی در مورد شبکه تحقیقاتی و نیروی انسانی این سازمان اظهار داشت: این سازمان دارای ۲۱ مؤسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز استانی و ۳۱۴ ایستگاه تحقیقاتی در سرتاسر ایران است همینطور ۱۲۵۰ محقق، هفت هزار مروج پهنه، ۷۰ هزار کشاورز نمونه و ۳۸ هزار بهره بردار تشکیل دهنده شبکه دانش کشاورزی هستند.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: ۱۸۶۰ عضو هیئت علمی، ۲۰۰ محقق فعال و ۵۶۰۰ نیروی پشتیبان داریم که اینها سرمایه های انسانی هستند که دانش را به مزرعه می برند.
وی، خودکفایی ۹۸ درصدی در تولید بذر با هسته های اولیه توسعه یافته را از دستاوردهای این سازمان برشمرد و عنوان کرد: افزایش ۳۵ درصدی تولید گندم در سال گذشته، مدیون ارقام مقاوم به خشکی و بیماری ها است.
گل محمدی به تولید ۷۰ درصدی واکسن های انسانی و دامی و ۳۰ درصد واکسن های طیور در کشور هم اشاره نمود و از دیگر موفقیت های این بخش را پادزهر مارگزیدگی دانست و اظهار داشت: پادزهر مارگزیدگی با موفقیت ۱۰۰ درصدی در درمان و سرم اختصاصی برای مار سیاه که در کمتر از دو سال تولید شد که فوت ناشی از مارگزیدگی را در کشور به صفر رسانده است.

نوآوری و فناوری تحقیقات کشاورزی

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی معرفی ۷۲ رقم گیاهی جدید پارسال و عقد ۶ قرارداد تجاری برای انتقال فناوری را از دیگر اقدامات برشمرد و اضافه کرد: تولید ارقام هیبرید فلفل و بادمجان برای نخستین بار با همکاری سازمان انرژی اتمی انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: ۲۷۸ فناوری منتقل شده به بخش خصوصی و ایجاد اشتغال برای ۷ هزار سرباز آموزش دیده با وام های اشتغالزایی اختصاص یافته است.
وی در رابطه با ذخایر ژنتیکی اظهار داشت: باغ ملی گیاه شناسی ایران با ۴ هزار گونه گیاهی از هشت هزار گونه موجود در ایران یک گنجینه ملی است که باید حفاظت شود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: بانکهای ژن منحصربه فرد شامل ۴ میلیون نمونه زنده و غیرزنده در مرکز تنوع زیستی است و ۷۶۰ هزار نمونه در موزه های تخصصی موجود است که حالا نمونه های موزه ای پژوهشکده ساری در معرض خطر چالش انقراض است و نمونه ها باید به مکان دیگری انتقال یابد.
گل محمدی با اشاره به اینکه ۲۰۰ هکتار مزارع بذری و ۱.۸ میلیون نهال سالانه داریم، به لابراتوار های مرجع اشاره نمود و عنوان کرد: لابراتوار های مرجع برای ارزیابی ذرت وارداتی، آفت کش ها، و کودها است.

بودجه ۶۰ میلیون دلاری سازمان تحقیقات

معاون وزیر جهادکشاورزی در رابطه با بودجه این بخش کفت: سازمان تحقیقات کشاورزی با بودجه ای ۶۰ میلیون دلاری فعالیت دارد در حالیکه امروز ارزش اقدامات فناورانه آن معادل ۲ میلیارد دلار است که یک میلیارد دلار آن در قسمت بذر است.
وی افزود: برنامه های سازمان شامل توسعه نقشه راه ۲۰ ساله با آینده پژوهی تغییرات اقلیمی و افزایش اثربخشی اقتصادی از ۲ به ۴ میلیارد دلار است که این کار با تقویت زیست بوم فناوری و خصوصی سازی ترویج و هوشمند سازی با بزرگترین مرکز داده کشاورزی کشور صورت می گیرد.

هوش مصنوعی؛ بهره وری آب کشاورزی را ۲۶ درصد رشد داد

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: هوش مصنوعی در آبیاری هوشمند رشد ۲۶ درصدی بهره وری آب در قسمت کشاورزی را به دنبال داشته است.
وی به نقش محوری این سازمان در ارتقاء بهره وری کشاورزی اشاره نمود و اظهارداشت: سازمان تات مرجعیت علمی را در قسمت کشاورزی بر عهده دارد و با تاکید بر دانش و تکنولوژی های جدید اهمیت بالای ی در خودکفایی محصولات اساسی ایفا می کند.
گل محمدی خاطرنشان کرد: این طرح به صورت آزمایشی در سطح ۱۵ هزار هکتار اجرا شده که موفقیت آمیز بوده است.



منبع:

1404/02/03
11:59:18
5.0 / 5
12
تگها: آب , آموزش , اقلیم , باغ
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لینک دوستان آبیاری
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد