مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:
آب مهم ترین چالش امروز کشور است
به گزارش آبیاری زنجان مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: بحران آب مسئله ای است که باید بطور جدی به آن توجه گردد.
احمدرضا لاهیجان زاده ظهر امروز (۱۸ خردادماه) در جلسه شورای محیط زیست استان زنجان، ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد با سعادت امام هشتم امام رضا (ع)، اظهار نمود: در تقویم سازمان حفاظت محیط زیست، میلاد امام رضا (ع) بعنوان روز محیط بان نیز شناخته می شود. تا حالا در زمینه محیط زیست حدود ۱۵۰ شهید و بیش از ۳۰۰ نفر مصدوم و جانباز داشته ایم؛ محیط بانان را مظلوم می نامیم؛ چونکه تا حالا تعدادی از شهدا و جانبازان موفق به کسب عنوان شهید و جانباز نشدند.
وی با اشاره این که باید به مسائل محیط زیستی بیشتر توجه گردد، اشاره کرد: از خط قرمزها در همه آستانه های مربوط به محیط زیست عبور کرده ایم و لطمه های محیط زیستی به حوزه های دیگری نیز همچون حوزه اجتماعی وارد شده است.
لاهیجان زاده با اعلان اینکه سیاست های کلی حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۹۴ از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ گردیده است، تصریح کرد: ۱۵ سیاست در این عرصه تبیین شده و هیچ نقطه ای مغفول نمانده و یک جامع نگری اتفاق افتاده است. قابل ذکر است با ورود دستگاه قضایی به حوزه محیط زیست، دستگاهها موظف به عمل هستند و عملکرد دستگاهها از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ باید ارسال شود وگرنه ترک فعل است. همین طور طبق ماده ۱۲۳ برنامه ششم توسعه، سیاست های کلی برنامه ششم و سایر سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری لازم الاجرا است.
وی با اشاره به اهمیت بحران آب، تشریح کرد: بحران آب، بحرانی است که امروزه باید مورد توجه قرار گیرد. منابع آب چندین دهه کشور تا سال ۹۹ به میزان ۳ میلیارد مترمکعب بوده است. تا اواخر جنگ تحمیلی سفره های آب زیرزمینی وضعیت خوبی داشت و در ۵۰ سال قبل ۲۵ مترمکعب از حجم آب های زیرزمینی کم شده است. میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی در استان زنجان ۱۶۶ درصد، یعنی ۶۶ درصد بیشتر از برنامه ریزی های ابلاغی است. هم اکنون ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز تنش آبی هستند. استان زنجان نیز در آستانه مرحله تنش آبی است. طبق استانداردهای جهانی اگر کشوری حداکثر ۴۰ درصد از منابع آب تجدیدشونده خودرا مصرف کند، گرفتار تنش آبی خواهد شد، در صورتیکه ایران ۹۰ درصد این منابع را مصرف می کند.
این مسئول با اعلان اینکه برای مدیریت بهتر مسائل آب، ستادی با عنوان سازگاری با کم آبی تشکیل شده است، افزود: آب، مهم ترین چالش کشور است. اتفاقاتی در زمینه آب افتاده که تعدادی از آنها غیرقابل جبران بوده و جبران برخی دیگر نیز به هزینه های زیادی نیاز دارد، ضمن این که میانگین بارندگی ها در طولانی مدت کم شده است.
لاهیجان زاده با اشاره به مقایسه تولید انرژی های تجدیدپذیر ایران با ترکیه اظهار داشت: این میزان تا سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در وضعیت یکسانی بوده اما در سال ۲۰۲۰ فقط توانسته ایم ۸۵۰ مگاوات برق تولید نماییم، در صورتیکه ترکیه توانسته است ۱۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات تولید برق داشته باشد.
وی در ادامه اضافه کرد: بحران تغییر اقلیم امروزه در تمام جهان و ایران درحال وقوع است. در ایران باید یک آمادگی کامل مثل آمادگی جنگی داشته باشیم تا بتوانیم شرایط خودرا با تغییر اقلیم مطابقت دهیم. کانون های گرد و غبار با منشاء خارجی، کشور و حتی استان زنجان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. هم اکنون ۵۶ میلیون هکتار کانون گرد و غبار خیز داخلی داریم.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلان اینکه فرونشست زمین در بیشتر دشت های کشور اتفاق می افتد و شرایط در بعضی استانها مانند کرمان و اصفهان نگران کننده است، اشاره کرد: کشور از سال ۱۳۷۹ وارد خشکسالی شده و به جز سال ۱۳۹۸ که پرآب بود، در سایر سال ها خشکسالی کماکان دامن کشور را گرفته و همه سیاستگذاری ها باید برمبنای وضعیت منابع آبی کشور باشد. پیش بینی می شود که این وضعیت تا سال ۲۰۳۰ و حتی ۲۰۵۰ میلادی ادامه داشته باشد.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب