مناطق ۲۱ و ۲۲ کانون آلودگی و تمرکز صنعت در تهران
آبیاری: معاون مدیرکل و سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران ضمن اشاره به گشت و پایش روزانه واحدهای صنعتی توسط کارشناسان از برخورد قضایی با واحدهایی که به اخطار صادر شده جهت آلودگی واحد توجه نمی کنند، آگاهی داد.
علی روشنی در گفت و گو با ایسنا درباره ی گشت و پایش واحدهای صنعتی توضیح داد: هر روز برای واحدهای صنعتی و خدماتی گشت و پایش انجام می دهیم. به هر واحدی که احساس نماییم در آن آلودگی وجود دارد، اخطار می دهیم تا با پیگیری اخطار مشکل آلودگی واحد خودرا حل کند.
وی به وظیفه اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران اشاره نمود و اظهار داشت: وظیفه ما پیشگیری و رساندن آلودگی به حد استاندارهای محیط زیستی است. هر صنعتی آلودگی هایی دارد اما باید استانداردهای محیط زیستی را رعایت کند یعنی یا به حد استانداردها برسد یا کمتر از استانداردها باشد.
روشنی با اشاره به بی توجهی برخی واحدها به اخطار و استفاده از روش های قضایی اظهارکرد: اگر آلودگی کمتر از حد استانداردهای محیط زیستی باشد، به هدف خود رسیده ایم اما اگر بیشتر باشد بعد از اخطار پیگیری در صورت بی توجهی با بهره گیری از اقدامات حقوقی و قضایی واحد صنعتی را به دستگاه های قضایی معرفی می نماییم یا بر طبق طراحی فهرستی از صنایع آلاینده، باید مطابق با این فهرست عوارض آلاینده را پرداخت کنند و آنرا به حد استاندارد محیط زیست برسانند.
وی درباره ی واحدهایی که مورد گشت و پایش قرار می گیرند، اظهار داشت: واحدهای خدماتی و تولیدی شهر تهران مورد گشت و پایش قرار می گیرند که همچون آنها می توان به واحدهای صنعتی یا خدماتی مانند آبکاری ها، رستوران ها، کارواش ها اشاره نمود. در حقیقت هر واحدی که پساب داشته باشد یا موجب آلودگی هوا، آب و خاک شود، مورد گشت و پایش قرار می گیرد.
روشنی اشاره کرد: در اداره کل حفاظت محیط زیست شهرستان تهران تیم های کارشناسی مختلفی داریم که بر طبق برنامه ریزی زمان بندی شده ای هر روز به گشت و پایش صنایع می پردازند. کارشناسان میزان پساب یا آلودگی واحد را با بهره گیری از دستگاه آنالیز می کنند تا مشخص شود بیش از حد استاندارد محیط زیست است یا کمتر. در صورت آلودگی بیش از اندازه استاندارد، بعد از اخطار به واحد فرصتی را برای رفع آلودگی و رساندن آن به حد استاندارد محیط زیستی می دهند، بعد از اتمام فرصت در صورت عدم رفع آلودگی برخورد قضایی صورت می گیرد.
معاون مدیرکل و سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران بیشترین کانون آلودگی و تمرکز صنعت در تهران را در مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران دانست و اظهار داشت: هر مکانی که صنایع تمرکز داشته باشند، توسط ما بررسی می شود. علاوه بر بیشترین تمرکز در دو منطقه مورد اشاره از منطقه ۹ و ۱۸ نیز به عنوان مراکز آلوده تهران می توان نام برد.
وی با اشاره به پلمب واحدهای صنعتی توضیح داد: اخطار آلودگی واحد صنعتی هم بصورت پیامک برای مدیرعامل واحد و هم بصورت کتبی ارسال می شود. مدتی است صنایع نسبت به اخطارها واکنش نشان می دهند، بنا بر این پلمب واحدها خیلی کم اتفاق می افتد اما اگر واحدی تهدید جدی مقابل بهداشت و محیط زیست منطقه باشد و اخطار را نیز جدی نگیرد، با دستور قضایی آنرا پلمب می نماییم.
معاون مدیرکل و سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران در ادامه اظهارکرد: هم اکنون تعداد زیادی واحد پلمب شده داریم مانند برخی واحدهای آبکاری که موجب آلودگی هوا می شدند.
روشنی در آخر به آمار کمی از تعداد پایش ها، اخطار و معرفی به مراجع قضایی در چهار ماه اول سال ۱۴۰۱ در شهر تهران اشاره نمود و اظهار داشت: از تعداد ۴۷۰ مورد پایش و بازدید از واحدهای صنعتی و خدماتی، ۳۸۴ مورد اخطاریه با موضوع آلودگی هوا، فاضلاب، پساب صنعتی و آلودگی صوتی دریافت کرده و ۹۲ مورد به مراجع قضایی معرفی شده اند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب