مدیر امور باغبانی سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان شرقی:
10 درصد گردوی کشور در آذربایجان شرقی تولید شد
به گزارش آبیاری، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: این استان امسال با تولید 10 درصد گردوی کشور به میزان 23 هزار تن، رتبه دوم تولید این محصول را به خود اختصاص داد.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، محمدباقر بی پروا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اعلان اینکه همدان دارای رتبه اول تولید گردو در کشور است، اضافه کرد: بر طبق برآوردهای اولیه میزان تولید گردو امسال بیش از ۴۵ هزار تن پیش بینی شده بود ولی در اثر سرمازدگی در بیشتر شهرستان ها حدود ۲۲ هزار تن محصول از بین رفت.
وی با اشاره به این که میانگین تولید گردو از باغات استان در هکتار سه تن است، اظهار داشت: سطح زیر کشت و تولید گردو در سطح باغات بارور استان ۱۵ هزار و ۲۰۵ هکتار و سطح باغات غیربارور ۵۳۳ هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد تولید گردوی استان معادل ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن بصورت تازه خوری و ۲۰ درصد بقیه معادل چهار هزار و ۵۰۰ تن در صنایع غذایی مصرف می شود.
بی پروا، با اعلان اینکه قسمتی از تولید استان به خارج صادر می شود، افزود: صادرات این محصول بصورت مغز گردو به استانهای همجوار، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه به انجام می رسد.
وی تصریح کرد: ارقام بومی گردو ۹۶ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل می دهد و چهار درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: گفت: بیشترین سطح زیرکشت گردو در شهرهای عجب شیر به میزان سه هزار و ۲۶۴ هکتار، مراغه به میزان ۲ هزار و ۳۰۶ هکتار، اسکو به میزان یک هزار و ۷۸۸ هکتار و آذرشهر یک هزار و ۲۶۰ هکتار است که این شهرها به ترتیب در رتبه های اول تا چهارم تولید این محصول در استان قرار دارند.
بی پروا، اضافه کرد: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت «کرم خراط» هم اکنون در سطح استان بیش از ۵۰۰ هکتار انجام شده که با استقبال باغداران استان درحال افزایش است.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب