مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با آبیاری؛

صادرات گوشت مرغ از 18 هزار تن گذشت

صادرات گوشت مرغ از 18 هزار تن گذشت

آبیاری: به گزارش آبیاری، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اظهار داشت: آمارها نشان میدهد صادرات گوشت مرغ در 5 ماهه نخست سال از 18 هزار تن عبور کرده است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت و گو با مهر به آمار صادرات گوشت مرغ پرداخت و اظهار داشت: از اسفند سال قبل که مجوز صادرات مرغ داده شد به صورت غیر رسمی و پراکنده حدود ۱۸۰۰ تن گوشت مرغ از کشور صادر شد. اما به سبب حساسیت ایام پایان سال و شروع ماه مبارک رمضان صادرات در همین تناژ باقی ماند.
وی اضافه کرد: امسال که حساسیت ها کم شد و تولید نسبت به تقاضا غلبه داشت و از طرف دیگر چون واحدهای مرغداری به لحاظ کاهش قیمت مرغ زنده درحال زیان بودند، باتوجه به مکاتباتی که اتحادیه در ابتدا اردیبهشت داشت مجوز صادرات داده شد.
وی افزود: مجوز صادرات ۱۲ هزار تن از طرف اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و ۵ هزار تن توسط انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ داده شد که در مجموع ۱۷ هزار تن گوشت مرغ از کشور به عراق صادر گردید.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با اعلان اینکه بازرگانان در صادرات عموماً روی کشور عراق تمرکز داشتند، اظهار داشت: این امر به سبب دسترسی سهل و سخت گیری کمتر گمرکات این کشور بود؛ اما این بازار گنجایش مشخصی دارد و نمی توان گفت تمام صادر باید محدود به عراق شود. از ین جهت، حجم صادرات رقم قابل توجهی نبود و ماهانه بین ۳ تا ۴ هزار تن صادرات انجام شد.
وی افزود: از طرف دیگر عراق قسمتی از گوشت مورد نیازش را در داخل تولید می کند و بخش دیگر بوسیله برزیل و ترکیه وارد می شود. ما به جهت اینکه بتوانیم در بازار عراق حضور پیدا نماییم باید در رقابت، بازار سازی می کردیم.
وی اظهار داشت: هنگامی که این بازار در تسخیر برزیل و ترکیه است برای جایگزین شدن باید بتوانیم به لحاظ قیمت و کیفیت وارد رقابت شویم. خوشبختانه تلاش ها پاسخ داد.
تصمیمات خلق الساعه و لطمه آن به صادرات
ابراهیمی در ادامه سخنان خود به لطمه های تصمیمات خلق الساعه اشاره نمود و اظهار داشت: کشورها هنگامی که با یکدیگر وارد همکاری شده و قرارداد می بندند بدنبال استمرار هستند. در این جهت با وزارت جهاد کشاورزی وارد مکاتبه و مذاکره شدیم و درخواست کردیم مجوز صادرات مرغداران طولانی تر باشد. با مجوزهای مقطعی و اعمال ممنوعیت ها، اطمینان و اعتبار تجار و در نهایت ایران زیر سوال می رود. آنها در این قراردادها در تامین بازار خودش روی قرارداد طرف ایرانی حساب می کنند.
وی اظهار داشت: حجم صادرات گوشت مرغ عدد بالایی نیست که قیمت را در بازار داخلی گرفتار تنش کند برای اینکه روزانه بین ۸ تا ۱۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور توزیع و مصرف می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اشاره کرد: در ادامه وزارت جهاد کشاورزی مجوز داد تا ۲۱ هزار تن گوشت مرغ توسط اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ صادر شود که ماهانه ۷ هزار تن می شود.
ابراهیمی با اعلان اینکه با کشورهای مورد هدف قرارداد بسته شد، اظهار داشت: اما همچنان بیشتر حجم صادرات به عراق بوده و قسمتی از محصولات هم به ترکمنستان، قطر و عمان صادر می شود.
وی اضافه کرد: همین طور در این راه جریان ثبات در صادرات افزایش کیفیت را هم پیگیری می نماییم تا به صورت رقابت پذیر جلو برویم. بدین سان بدنبال سرپا نگه داشتن صنعت پرورش طیور هستیم؛ ضمن این که صادرات بر درآمد ارزی کشور می افزاید.
وی اظهار داشت: اگر با تصمیمات لحظه ای و خلق الساعه خللی در مجوزها ایجاد نشود، می توان امیدوار بود در منطقه جز کشورهای مطرح شویم.
آمار صادرات و نگرانی صادرکنندگان
ابراهیمی درباره ی آمار صادرات ۵ ماهه نخست سال، اظهار داشت: مجوز ما تا پایان خرداد ۱۷ هزار تن بود که به این عدد نرسیدیم؛ به همین دلیل محدودیت برداشته و مجوز صادرات ۲۱ هزار تن برای ۳ ماه داده شد که تا اواخر مهر ماه اعتبار دارد. اما آمار نشان میدهد صادرات حدودا از ۱۸ هزار تن عبور کرده است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور با اشاره به نگرانی صادرکنندگان عنوان کرد: دو امر نگرانی هایی را در عرصه صادرات مرغ ایجاد کرده است؛ نخست عملکرد مقطعی که منجر به لطمه اعتبار کشور در صادرات می شود. دوم، علاقه سایر نهادها به صادرات مرغ است.
ابراهیمی با اعلان اینکه مدیریت چندگانه به صادرات ضربه می زند، اضافه کرد: بعد از اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به برخی شرکتها مانند صندوق پشتیبانی از توسعه طیور مجوز صادرات داده شد و درخواست ما از وزارت جهاد کشاورزی این است که صادرات این محصول در قالب مدیریت یک تشکل باشد تا بتوان خوب مدیریت، نظارت و برنامه ریزی هدفمند کرد.


منبع:

1403/06/09
12:14:49
5.0 / 5
257
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد