رتبه بندی ۶۱ درصد از کارخانجات تولید خوراک دام، طیور و آبزیان

رتبه بندی ۶۱ درصد از کارخانجات تولید خوراک دام، طیور و آبزیان

به گزارش آبیاری، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: رتبه بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان از دو سال قبل آغاز و تابحال برای ۶۱ درصد آنها گواهی صادر گردیده است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، سید احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۶۱ درصد کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان در مدت دو سال گذشته رتبه بندی و برای آنان گواهی صادر گردیده است، اظهار داشت: برای تضمین تولید خوراک آماده با کیفیت و بهبود بهره وری، رتبه بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان را بر مبنای فناوری های سخت افزاری و نرم افزاری انجام داده ایم.
وی خاطرنشان کرد: با رتبه بندی مشخص می شود که کارخانجات تولید خوراک آماده دام و طیور دارای چه فناوری ها و قابلیت هایی هستند.
وی در همین حال اضافه کرد: با بهره مندی از لابراتوار های کشور کنترل کیفیت، بهبود کیفیت و تضمین کیفیت خوراک دام و طیور کارخانجات را با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شروع کرده ایم و دستورالعمل آن تدوین و حدود ۶ ماه پیش ابلاغ گردیده است.
سیدعلیان ضمن اشاره به فعالیت ۱۸۶ لابراتوار در کشور اظهار امیدواری کرد که این لابراتوار ها در زمینه تضمین کیفیت خوراک آماده، کار کنند و کارخانجات با شرایط تضمین شده، خوراک تولیدی خویش را به صنعت دام و طیور تحویل دهند.
وی تصریح کرد: اتحادیه های دامداران، مرغداران و مرغ تخم گذار وظیفه دارند در این حوزه کمک کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با نیاز کشور به نهاده های علوفه و خوراک آماده دام، طیور و آبزیان اظهار نمود: با عنایت به میزان جوجه ریزی و آمار دام، طیور و آبزیان کشور، علوفه مورد نیاز سالانه ۲۷ میلیون تن شامل ذرت، کنجاله سویا، کنجاله آفتابگردان، کنجاله پنبه دانه، گندم دامی و سورگوم و حدود ۱۶ میلیون تن خوراک آماده کارخانجات برآورد می شود.
وی میزان وابستگی به واردات نهاده های دام و طیور را ۸۵ درصد عنوان نمود و اظهار داشت: برای کاهش میزان وابستگی در چند سال گذشته در جهت جایگزینی گیاهان علوفه ای مقاوم به خشکی و شوری با کنجاله سویا و ذرت در مناطق خشک کشور اقدام نموده ایم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود: با تنوع بخشی و جایگزین کردن گیاهان علوفه ای مقاوم به خشکی و شوری، علاوه بر کاهش وابستگی به واردات نهاده های دام و طیور در مصرف آب هم صرفه جویی می شود.
سیدعلیان با بیان اینکه برای کاهش مصرف ذرت باید گندم دامی و سورگوم در جیره غذای دام و طیور جایگزین شود، اظهار داشت: برنامه این جایگزینی در جیره غذایی دام و طیور را نوشته ایم و به معاونت توسعه بازرگانی وزارت خانه ارسال کرده ایم.


منبع:

1403/09/29
14:08:33
5.0 / 5
42
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد