در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت

در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت

به گزارش آبیاری، رئیس پژوهشگاه استاندارد اظهار داشت: در توسعه صنعت جلبک باید در تراز مرز دانش به مبحث استاندارد توجه ویژه داشت.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، امروز سه شنبه دوم بهمن ۱۴۰۳، چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسی ایران با حضور سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات و تعدادی از مدیران این حوزه در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار گردید.
حمیدرضا خالدی، رئیس پژوهشگاه سازمان استاندارد ایران در این کنفرانس اظهار داشت: اگر بخواهیم کاری که انجام می دهیم در پایان با بن بست مواجه نشود و فزاینده باشد و در دایره زمانی فعال باقی بماند از ابتدا باید درست شروع نماییم.
وی اضافه کرد: در این خصوص باید مبحث را خوب از پایه علمی بشناسیم.
وی افزود: امروز از صنعت جلبک صحبت می شود که اهمیت بالای ی در سند امنیت غذایی دارد و مقرر است در کشور توسعه پیدا کند.
وی اظهار نمود: محققان از آن بعنوان انقلاب آبی از آن نام می برند نباید استانداردسازی آن فراموش شود.
رئیس پژوهشگاه سازمان استاندارد ایران با بیان اینکه زمانی بین تولید دانش تا فناوری آن دانش فاصله زمانی زیادی داشت، خاطرنشان کرد: امروز این فاصله کوتاه شده ازاین رو در توسعه صنعت جلبک باید در تراز مرز دانش به مبحث استاندارد توجه ویژه داشت. اگر در این خصوص تأخیری باشد گسستی ایجاد می شود که نمی توان با اطمینان خاطر به فناوری مورد نظر دست پیداکرد.
خالدی اظهار داشت: استاندارد ملی بیشتر از یکصد سال در کشور قدمت دارد و مسئولیت سازمان استاندارد، استانداردسازی کالا و خدمات است. با عنایت به گستره این مورد بر مطابق قانون تنظیم مقررات فنی و تدوین استانداردهای حوزه تخصصی، مبحث به دستگاههای متولی واگذار شده است.
این کارشناس حوزه استاندارد با بیان اینکه بدون توجه به مسائل علمی هم تراز با رشد علوم و فناوری های هایتک، تنظیم قواعد، قوانین و مقررات نمی تواند کارآمد باشد.
وی اظهار نمود: متاسفانه این ضعف در حوزه های مختلف تکنولوژی جدید بخصوص در حوزه امنیت غذایی که از حساسیت بالایی برخوردار است، باید رفع گردد.
وی تصریح کرد: این چالش حل نمی شود مگر با تعامل و همگرایی بین مراکز علمی و تولیدکنندگان علوم و شرکتهای دانش بنیان و هم دستگاههای مسئول مثل سازمان استاندارد و… که باید صورت گیرد.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران خاطرنشان کرد: اصول استانداردسازی، ساده سازی است به منظور اینکه فرایند و شرایط تولید و فناوری را تسهیل نماییم. همینطور با استانداردسازی باید ارزش افزوده ایجاد کرد.
خالدی با بیان اینکه به واسطه حضور نخبگان با عنایت به اشراف کامل به موضوع، استانداردسازی رخ دهد، اظهار داشت: در جهان در هر دقیقه علم ۲ برابر می شود و هر کشور بر مبنای نیازمندی جامعه اش استانداردهای تولید، تجارت، خدمات و… تدوین می کند. در کشور ما هم باید این گونه باشد.


منبع:

1403/11/03
11:22:23
5.0 / 5
4
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد