بخشی از قدیمی ترین منطقه حفاظت شده جهان به نام میراث فرهنگی سند خورد
به گزارش آبیاری مدیركل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به اینكه اداره ثبت برای بخشی از پارك ملی قمیشلو به نام میراث سندی صادر كرده است، می گوید: این مورد درحالی اتفاق افتاده كه محیط زیست بیشتر از ۲۰ سال است كه برای این منطقه سند مالكیت گرفته است.
به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، پارک ملی قمیشلو در شمال غرب نجف آباد - ۴۵ کیلومتری شمال غرب اصفهان - واقع شده است. از این منطقه بعنوان قدیمی ترین منطقه حفاظت شده محیط زیستی در جهان یاد می شود اما این روزها وجود قلعه ای تاریخی در مرکز این پارک ملی سبب گشته است که بر سر مالکیت بخشی از آن، میراث فرهنگی ادعاهایی داشته باشد.
ایرج حشمتی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان - دراین باره به ایسنا می گوید: در پارک ملی قمیشلو قلعه ای تاریخی مربوط به دوره قاجاریه وجود دارد. ازاین رو اداره میراث فرهنگی شهرستان تیران بر مبنای ماده ۲۶ آئین نامه اموال دولتی توانسته است برای ۱۸ هکتار از این اراضی سند مالکیت بگیرد که ۱۲ هکتار آن در پارک ملی قمیشلو واقع شده و قبلا سندی به اسم سازمان حفاظت محیط زیست برای آن صادر شده بود.
پارک ملی قمیشلو قدیمی ترین منطقه حفاظت شده جهان است و از سال ۱۳۴۳ تحت حفاظت قرار گرفته است. مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به این موارد اظهار می کند: صدور سند برای میراث فرهنگی کار اشتباهی است، چونکه محیط زیست بیشتر از ۲۰ سال است که برای این منطقه سند مالکیت گرفته است. چنین اقدامی نشان دهنده ناهماهنگی بین دستگاه ها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با اشاره به اینکه صدور سندی جدید برای اداره میراث فرهنگی بدون هماهنگی با ما رخ داده است، تصریح می کند: قمیشلو منطقه ای حفاظت شده است و انجام هرگونه فعالیتی در آن باید با هماهنگی محیط زیست باشد.
اداره میراث این شهرستان قبل از دریافت سند منطقه به دنبال اجرای طرحی گردشگری در پارک ملی قمیشلو بود. حالا که سند پارک ملی را دریافت کرده است نگرانی هایی درباره چگونگی اجرای این طرح گردشگری وجود دارد، چونکه این منطقه تنوع زیستی بالایی دارد و گونه هایی مثل آهو، قوچ و میش و کل و بز در آن زندگی می کنند. حشمتی در اینباره توضیح می دهد: طرح گردشگری میراث در حال بررسی توسط اداره حفاظت محیط زیست بود. ما با حفاظت فیزیکی بر مبنای الگوهای مشارکتی مخالف نیستیم ولی طرح های گردشگری باید ضوابط خاصی را رعایت نمایند و در قالب الگوهای حفاظت باشند.
او ادامه می دهد: اگر مردم محلی در طرح های گردشگری شرکت نمایند و نفعی از آن ببرند ضریب حفاظت مناطق هم افزوده می شود. علیرغم این ها ما در حال بررسی طرح گردشگری پیشنهاد شده بودیم که متاسفانه این اتفاق رخ داد و سند منطقه به اسم میراث صادر شد. حالا باید صبر نماییم که این اختلاف نظر رفع گردد.
حشمتی تاکید می کند که ما به دنبال آن هستیم که سند محیط زیست را تک برگ و سند میراث فرهنگی را باطل نماییم. مکاتباتی با مدیرکل اداره اقتصاد و امور دارایی استان و اداره ثبت انجام شده است و امیدواریم که بزودی مالکیت محیط زیست بر منطقه قمیشلو احراز شود.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب