کلزاکاران خوزستانی در تنگنای حمل و نقل 53 هزار تن محصول خریداری شد

کلزاکاران خوزستانی در تنگنای حمل و نقل 53 هزار تن محصول خریداری شد

آبیاری: مسئولان خوزستان در کوشش برای رفع موانع لجستیکی برای خرید کلزا از کشاورزان هستند در صورتیکه از شروع فصل برداشت تا حالا ۵۳ هزار تن کلزا از کشاورزان استان خریداری شده است.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها، محراب علوی: در حالیکه خوزستان، قطب کشاورزی ایران با خرید ۵۳ هزار تن کلزا از کشاورزان گام بلندی در تأمین دانه های روغنی کشور برداشته، مشکلات حمل و نقل و تأخیر در پرداخت ها سایه ای بر این موفقیت انداخته است. مسؤلان استانی از استاندار گرفته تا نمایندگان مجلس با رایزنی های گسترده در تلاش هستند تا موانع لجستیکی را رفع کرده و مطالبات کشاورزان را بموقع پرداخت کنند.
ناصر صالحی نسب، سرپرست سازمان تعاون روستایی خوزستان در این خصوص اظهار داشت که ۴۳ مرکز خرید در سرتاسر استان برای خرید مستقیم کلزا، یکی از محصولات کلیدی روغنی، از کشاورزان فعال شده اند. این طرح که بر مبنای دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور اجرا می شود، با هدف خرید کل محصول تولیدی کشاورزان خوزستان تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد یافت.
صالحی نسب اظهار داشت: از آغاز فصل برداشت کلزا تاکنون، ۵۳ هزار تن از این محصول از راه شبکه تعاون روستایی خریداری شده است. مراکز خرید ما کاملا آماده هستند تا هر تن کلزای تولیدی کشاورزان خوزستان را تا پایان فصل خریداری کنند.

با این حال، مشکلات حمل و نقل روند تحویل این محصول را مختل کرده و صالحی نسب از مسؤلان استانی خواست تا به این مورد رسیدگی فوری کنند. او اظهار داشت: از مسؤلان استانی درخواست داریم با عنایت به مشکلات حمل و نقل دانه های روغنی، اقدامات لازم را برای نرمال سازی روند بارگیری و تحویل از کشاورزان انجام دهند. وی ادامه داد: جلسات گوناگونی برای حل این مشکل برگزار شده است.
خوزستان یکی از قطب های اصلی کشاورزی ایران، پیشرو در تولید کلزا است و بر مبنای اظهارات مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در این فصل حدود ۹۰ هزار تن کلزا در این استان برداشت شده است.
یوسفی اظهار نمود: مذاکرات اخیر با وزارت جهاد کشاورزی موانع خرید کلزا را برطرف کرده و مطالبات مالی کشاورزان ظرف یک تا یک ونیم ماه آینده پرداخت خواهد شد.
یوسفی اظهار داشت: مشکلات خرید کلزای کشاورزان خوزستانی برطرف شده و ما متعهد هستیم که پرداخت ها بموقع صورت گیرد. او همینطور از تخصیص اعتبارات مناسب برای خرید گندم در مجلس اطلاع داد که به پشتیبانی از بخش کشاورزی کمک خواهد نمود.
دستور استانداری
در تحول دیگر، سید محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان هم به مدیران کشاورزی دستور داد تا فوراً نرخ حمل و نقل کلزا را اصلاح کرده و مراکز خرید گندم و سایر محصولات کشاورزی را بازگشایی کنند. موالی زاده با تاکید بر ضرورت رسیدگی سریع به مشکلات کشاورزان، خواهان تحویل محصولات آنها در مراکز خرید ظرف ۴۸ ساعت آینده، بخصوص در شهرهایی مانند اهواز، شوش، دزفول و ماهشهر شد.

موالی زاده اظهار داشت: «مدیران جهاد کشاورزی، غله و تعاون روستایی استان باید ظرف ۴۸ ساعت نرخ حمل و نقل کلزا را اصلاح و مراکز خرید را فعال کنند.
این تصمیم برای رفع نگرانی های کشاورزان و پیشگیری از خسارات اقتصادی به بخش کشاورزی استان اتخاذ شده است.
اهمیت اقتصادی کلزا
کلزا، که برای تولید روغن خوراکی و خوراک دام استفاده می شود، محصولی استراتژیک برای ایران است که به علت تحریم های بین المللی و چالش های اقتصادی به تولید داخلی وابسته است. دشت های حاصلخیز خوزستان، این استان را به منطقه ای ایده آل برای کشت دانه های روغنی تبدیل نموده اند اما ناکارآمدی در حمل و نقل و خرید محصول سال هاست که این بخش را تحت فشار قرار داده است.
صالحی نسب اظهار داشت: هفت شرکت خصوصی که توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی معرفی شده اند با اتحادیه تعاون روستایی استان قرارداد امضا کرده اند تا بعنوان مباشر در خرید کلزا از کشاورزان فعالیت کنند. این اقدام بخشی از استراتژی گسترده تر برای ساده سازی فرایند خرید و کاهش فشار بر مراکز دولتی است.
با این حال، کشاورزان از تأخیر در پرداخت ها و مشکلات حمل و نقل ابراز نارضایتی کرده اند.

یوسفی، نماینده اهواز هم اظهار داشت که تعهد دولت به تسویه حساب با کشاورزان ظرف چند هفته قدمی در راستای بازگرداندن اعتماد به سیستم است. او اضافه کرد: بودجه لازم تأمین شده و وزارت جهاد کشاورزی درحال کوشش برای اطمینان از پرداخت بموقع است.
با ادامه فصل برداشت کلزا، توجه ها به توانایی خوزستان برای غلبه بر موانع لجستیکی معطوف شده است. صالحی نسب ابراز خوشبینی کرد که مذاکرات جاری بین مقامات استانی، شرکتهای حمل و نقل و تعاونی های کشاورزی به چاره هایی منجر خواهد شد. او اظهار داشت: ما به صورت منظم جلساتی برگزار می نماییم و امیدواریم بزودی شاهد پیشرفت های قابل توجهی باشیم.
دستور ۴۸ ساعته موالی زاده به مقامات کشاورزی نشان دهنده فوریت مبحث است اما تحلیل گران اخطار می دهند که مسایل سیستمی، مانند کمبود سرمایه گذاری در زیرساخت های روستایی، امکان دارد زمان بیشتری برای حل نیاز داشته باشد. هم اکنون، کشاورزان خوزستان به اقدامات سریع برای نجات فصل برداشت و تضمین آینده اقتصادی خود امیدوارند.
این تحولات در خوزستان تعادل ظریف بین سیاستهای کشاورزی و حقیقت های میدانی در ایران را برجسته می کند، جایی که جاه طلبی های دولت برای خودکفایی به تاب آوری کشاورزان و کارآمدی شبکه های روستایی وابسته است.


منبع:

1404/02/09
11:25:11
5.0 / 5
16
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
لینک دوستان آبیاری
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد