صادرات زعفران ۱۵ درصد افزایش یافت

صادرات زعفران ۱۵ درصد افزایش یافت

به گزارش آبیاری رئیس شورای ملی زعفران اظهار داشت: صادرات زعفران در هفت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال پیش از لحاظ وزنی ۱۵ درصد افزایش یافت در صورتی که در ۲ ماه ابتدای سالجاری با کاهش صادرات مواجه شدیم.


محسن احتشام روز چهارشنبه در نشست خبری اضافه کرد: در این زمان از طرفی با کاهش قیمت پایه صادراتی زعفران مواجه شدیم که یکی از عوامل کاهش قیمت در فصل برداشت محصول، شیوع کرونا بود که به علت نبود کارگر قابل مدیریت کردن نبود.
وی درباره کاهش قیمت زعفران عنوان کرد: وقتی شورای ملی زعفران مهرماه سال جاری در ارتباط با زعفران قیمت مصوب تعیین کرد حتی این محصول با قیمتی بالاتر توسط صادرکنندگان خریداری شد و زعفران نگین سوپر به کیلویی ۲۱ تا ۲۴ میلیون تومان رسید.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه قیمت محصول با عرضه و تقاضا در ارتباط می باشد اضافه کرد: محصولات کشاورزی در فصل برداشت و عرضه شرایط ویژه خویش را دارد به این معنا که در فصل برداشت عرضه زیاد و تقاضا ثابت است.
وی با تکیه بر اینکه سال جاری شیوع کرونا بر کاهش قیمت گل زعفران اثرگذار بود عنوان کرد: با عنایت به توسعه سطح زیرکشت زعفران در حقیقت به مکانیزاسیون در بحث برداشت و جداسازی گل نپرداخته ایم.
احتشام افزود: مبحث کرونا و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی سبب شد حتی دستمزدهای تعیین شده سه برابر سالهای عادی بود اما با نبود یا کمبود کارگر مواجه شدیم همینطور در زمینه باز کردن گل مانند سالهای قبل کارگر نداشتیم.
وی بیان نمود: دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف دستگاهی برای باز کردن گل زعفران ساخته اند که امید است با توسعه آن در سالهای آتی شاهد وضع نامطلوب سال جاری نباشیم که لازمه آن برنامه ریزی است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند خاطرنشان کرد: در این حوزه شورای ملی زعفران شهریور سال قبل طرح جهش تولید و صادرات زعفران را تدوین و تقدیم مسئولان کرد که اگر اجرا شود بسیاری از مشکلات و نارضایتی های حوزه زعفران برطرف خواهد شد.
وی اظهار داشت: از طرفی خیلی از کشاورزان بخصوص در خراسان رضوی بدون توجه به طرح آمایش سرزمین و بالاتر از توانشان، زعفران کشت کردند بدون اینکه برای برداشت و باز کردن گل چاره اندیشی کرده باشند بنابراین سال جاری با مشکل مواجه گشتند.
رییس شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: سال جاری قرار بود هزار میلیارد تومان به خرید زعفران در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی اختصاص پیدا کند تا در چارچوب تسهیلات از جانب سه بانک کشاورزی، ملت و توسعه صادرات با سود ۱۵ درصد و دوره بازپرداخت یکساله پرداخت گردد اما محقق نشد.
وی با تکیه بر اینکه کار شورای ملی زعفران خرید و فروش زعفران نیست اظهار داشت: شورای ملی زعفران یک تشکل برای سیاست گذاری ها است که طرح و برنامه عرضه می دهد.
احتشام اضافه کرد: حالا با عنایت به این که فصل برداشت زعفران به پایان رسیده است بازار به ثبات رسیده و قیمت ها رو به بهبود است بنابراین زعفران کاران برای فروش محصول عجله نکنند.
وی با اشاره به اینکه قیمت زعفران بر مبنای قانون عرضه و تقاضا تعیین نشده است عنوان کرد: در حالی ۹۵ درصد تولید زعفران دنیا در انحصار ایران است که تعیین کننده قیمت آن نیستیم و باید این مشکل احصا و برای حل آن چاره ای اندیشیده شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند خاطرنشان کرد: در مقام این میزان تولید زعفران باید مکانیزیم هایی پیاده سازی و اجرا شود که ما تعیین کننده قیمت زعفران باشیم.
وی با تکیه بر اینکه باید جلوی چینی هایی که در بازار زعفران را خریداری و به نام خود صادر می کنند گرفته شود اظهار داشت: فرآیند صادرات زعفران باید مدیریت شود تا بتوانیم در مقابل میزان بالای تولید ما تعیین کننده قیمت این محصول باشیم.
احتشام بیان نمود: زعفران قاینات و زرشک خراسان جنوبی بعنوان نشان جغرافیایی ثبت شده است بنابراین باید زمینه برندسازی محصولات استان فراهم گردد.
وی عنوان کرد: باید بارگاه های زرشک و محیط های مناسب برای خشک کردن زعفران و زرشک تعبیه شود چونکه محصولات استراتژیک استان پرارزش هستند اما نتوانسته ایم آنطور که باید این محصولات را معرفی نماییم.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند خاطرنشان کرد: سال جاری کنسرسیوم زرشک در اتاق بازرگانی بیرجند تشکیل شد که باید هرچه زودتر در مورد خشک و بسته بندی محصول وارد میدان شود تا این محصول با نام خراسان جنوبی و در کارتن محصولات غذایی بسته بندی و به سایر نقاط ارسال شود.
وی در ارتباط با مبحث برگشت ارز حاصل از صادرات هم اظهار داشت: یکی از معضلاتی که تجار استان با مراودات با افغانستان دارند نبود امکان برگشت ارز حاصل از صادرات است.
احتشام اضافه کرد: این مورد برای خیلی از واحدهای تولیدی و صادرکنندگان به یک معضل جدی تبدیل گشته است که امکان تبادل پول حتی از راه صرافی در افغانستان نداریم که پیشنهاد دادیم حتی در مرزها صرافی هایی ایجاد شود تا از این طریق ارز صادر کننده مبادله شود زیرساخت این مهم فراهم گردد.
وی ضمن اشاره به شعار سال جاری اظهار داشت: فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، کارآفرینان و صادرکنندگان هر سال از سوی مقام معظم رهبری مورد حمایت و دلگرمی قرار می گیرند.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: سال جاری که بعنوان جهش تولید نامگذاری شده است باید موانع پیش روی تولید برداشته شود و فضای کسب و کار بهبود یابد تا شعار سال محقق شود در صورتی که اگر ارزیابی عملکرد داشته باشیم شاید در خیلی از زمینه ها نتواسته ایم این شعار را تحقق ببخشیم.
وی بیان نمود: با عنایت به محدودیت هایی که در بحث تحریم های ناجوانمردانه ضد ایران داشتیم که بر خلاف اصول تجارت هم هست، نتوانسته ایم به توسعه صادرات بپردازیم تا بتوانیم جهش تولید را محقق نماییم.
احتشام عنوان کرد: از طرفی شیوع کرونا هم در این حوزه اثرگذار بود و بسیاری از صنایع نتوانستند جهش پیدا کنند اما از سویی برخی صنایع هم در این زمان تولیدات خویش را بالا بردند.
وی با اشاره به اینکه به معنای واقعی باید تولید محور شویم تصریح کرد: بخش اعظم اشتغال استان را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل می دهد بنابراین باید برای کارآفرینان و تولیدکنندگان در وهله نخست ایجاد انگیزه شود.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند عنوان کرد: امروز نیاز داریم انگیزه تولیدکننده و کارآفرین را افزایش دهیم اما با موانعی که در راه تولیدکننده ایجاد می شود کسانی که وارد فضای سوداگری و دلالی می شوند از تولید کننده سود بیشتری می برند.
وی اظهار داشت: جلسات رفع موانع تولید و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به صورت مرتب در استان برگزار می گردد و مدیران یار و یاور تولیدکنندگان هستند، آنچه در توانشان است کم نمی گذارند اما اختیارات استان محدود است و درخواست داریم مدیران اختیارات بیشتری داشته باشند.
احتشام با اشاره به اینکه مشکلات تولیدکنندگان باید درمان گردد تصریح کرد: خراسان جنوبی بعنوان معدن علم و دانش و داشتن نیروی انسانی مدیر، استانی بسیار غنی و ثروتمند است اما در زمینه زیرساخت ها و امکانات محرومیت دارد.



منبع:

1399/09/20
12:51:11
5.0 / 5
1344
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد