یك مقام مسوول وزارت جهاد كشاورزی خبر داد:

افزایش ۲۲ درصدی صادرات محصولات كشاورزی با وجود كرونا

افزایش ۲۲ درصدی صادرات محصولات كشاورزی با وجود كرونا

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: امسال در 9 ماهه 6.1 میلیون تن محصولات کشاورزی به کشورهای هدف صادر شد که به لحاظ وزنی 22 و ارزشی 20 درصد افزایش نسبت به زمان مشابه سال 98 را نشان میدهد.


به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « زورار پرمه» اضافه کرد: ارزش صادرات در دوره یاد شده نزدیک به پنج میلیارد دلار ثبت گردید که این امر در وضعیت شیوع ویروس کرونا بروز کرد، ضمن اینکه صادرات محصولات کشاورزی از نظر وزنی ۶.۱ میلیون تن بود.
وی افزود: ۹ ماهه سال قبل چهار میلیون و ۹۸۶ هزار تن محصولات کشاورزی به ارزش چهار میلیارد و ۷۹ میلیون دلار از کشور صادر شده بود.
پرمه میزان صادرات محصولات مهم باغی در ۹ ماهه امسال را ۸۸۹ هزار تن به ارزش دو میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار بیان کرد و اظهار داشت: این میزان صادرات نسبت به زمان مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۳۸ درصد و از نظر ارزشی ۴۳ درصد رشد نشان میدهد.
وی اشاره کرد: بر طبق دوره این گزارش ۶۴۵ هزار تن محصولات مهم باغی به ارزش یک میلیارد و ۵۹۸ هزار دلار از کشور صادر شد.
این مقام مسوول، با اعلان اینکه صادرات پسته در ۹ ماهه ۹۹ بالاترین رشد صادراتی را در بین محصولات باغی داشته، اشاره کرد: ۱۴۳ هزار تن پسته به ارزش یک میلیارد و ۵۸ میلیون دلار صادرات انجام شد که به لحاظ وزنی ۱۰۴ درصد و ارزشی ۷۷ در صد افزایش در مقایسه با دوره مشابه پارینه دارد.
قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت: میزان صادرات محصولاتی همچون سیب، خرما، کیوی و کشمش در مدت این گزارش به لحاظ وزنی به ترتیب ۴۰۳ هزار تن، ۱۸۶، ۹۸ و ۴۹ هزار تن ثبت گردید.
وی اضافه کرد: صادرات سیب در طول این مدت ۷۶۴ میلیون دلار، خرما ۱۷۹ میلیون دلار، کیوی ۵۰ میلیون دلار و کشمش ۶۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داد.
پرمه افزود: شیوع ویروس کرونا سبب شد که در اردیبهشت ماه امسال از ۳۴ مرز کشور ۱۸ مرز فعال بود که این تعداد در آذر ماه به ۲۴ مرز فعال رسید.
وی اظهار داشت: واقعیت اینکه در سطح بین المللی، تجارت کالایی بواسطه کرونا به طور متوسط حدود ۱۰ درصد کم شد و در ایران این میزان کاهش صادرات کالا حدود ۲۰ درصد بود و در بخش کشاورزی با وجود تولیدات قابل رقابت، رشد وزنی و ارزشی محموله های صادراتی نسبت به دوره مشابه گذشته مثبت بود.
پرمه تصریح کرد: بیشتر صادرات کشور به شیوه تجارت مرزی است و امسال علاوه بر تحریم های آمریکا، ایجاد محدودیت های شدید مرزی از طرف شرکای تجاری به سبب نگرانی از گسترش کرونا در نوسان صادرات کشور، تاثیر داشت.
وی مذاکره با کشورهای اوراسیا برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد، صدور گواهی بهداشت گیاهی و اعلام قرنطینه آفات و عوامل بیماری زا برای صادرات محصولات کشاورزی به اتحادیه اروپا و اوراسیا، رصد موجودی سردخانه ها و پایش قیمت داخلی، تسهیل رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان با تهاتر واردات نهاده های کشاورزی و تکمیل حلقه های فرآوری زنجیره تولید خصوصاً پودر، پوره، اسلایس، سرکه، بسته بندی را از برنامه های آتی در حوزه صادرات و فرآوری برشمرد.
قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، کمک به پایانه صادراتی سیب و فرآورده های آن، پیگیری رفع مشکلات تعهد ارزی صادرکنندگان، توسعه باراندازهای مبدا سیب و توسعه سردخانه های کوچک مقیاس در کنار باغات در قالب تکمیل زنجیره سرد را از دیگر برنامه ها در این عرصه نام برد.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، آبان ماه سال ۹۸ موافقت نامه تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا به امضا رسید که برمبنای آن ۸۶۰ قلم کالایی میان ایران و پنج کشور متحد اقتصادی مبادله می شود و الان مذاکرات تجارت آزاد با این اتحادیه شروع شده است.
اوراسیا که یک اتحادیه اقتصادی می باشد، با حضور پنج کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان بعنوان اعضای اصلی از سال ۲۰۱۵ کار خودرا در زمینه سیاست گذاری اقتصادی، اقتصاد کلان و مهاجرت نیروی کار در جهت تجارت آزاد و موافقت نامه های تجاری با کشورهای دیگر شروع کرد.


1399/11/11
21:58:40
0.0 / 5
1296
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد