زیرآبی كرونا برای ماهیان تزئینی

زیرآبی كرونا برای ماهیان تزئینی

آبیاری: شیوع ویروس کرونا نه فقط انسان ها بلکه صنعت تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی (آکواریومی) را با چالش روبرو و فعالان این صنعت را متضرر کرده است.


تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی (آکواریومی) جز مشاغل زودبازده و پردرآمد و نامش به بازار کسب و کارهای موفق گره خورده است و در سالهای اخیر افراد زیادی به سمت این کسب وکار سوق یافته اند؛ اما خیلی از افرادی که فعالیت خودرا در مغازه ها و برخی نیز در گستره وسیع تر در حد یک شرکت آغاز نموده بودند، این روزها می گویند که با شیوع ویروس کرونا و با فاسد شدن خوراک ماهی ها، بسته بودن مغازه ها و کسادی بازار از لحاظ مالی متضرر شده اند.
یکی از فعالان تکثیر و پرورش ماهیان زینتی که در فضایی به مساحت ۲۶ هزار متر مربع شامل تاسیسات، سالن پرورش ماهی، انبار و سالن تولید آکواریوم مشغول به فعالیت است به ایرنا اظهار داشت: ویروس کرونا در ابتدای چند نفر از کارکنان ما را درگیر کرد و بعد این ویروس به مدیران نیز منتقل و موجب کندی کار مجموعه شد و تا اتمام دوران قرنطینه این افراد ناچار به دورکاری شدند.
محمد محمدی اضافه کرد: با تشدید و گسترش کرونا، برای چندین ماه ناچار به تعطیلی و سپس شیفتی کردن بیشتر واحدهای اداری، انبارها و کارکنان عمرانی شدیم که باتوجه به وجود آبزیان و خوراک ماهی در مجموعه که کنترل شبانه روزی می طلبد، مشکلاتی از قبیل تلفات و تضییع خوراک ماهی خریداری بروز کرد.
به گفته وی سالن های فعال پرورش شامل چند سالن اصلی در مجموع دارای یکهزار و ۶۰۰ آکواریوم بزرگ، یک سالن مجاور دارای ۱۵۰ آکواریوم متوسط و ۲ سالن قرنطینه در مجموع دارای ۱۴۰ آکواریوم کوچک در صورتیکه با تمام ظرفیت فعال باشد یعنی در هر لیتر، یک سانتیمتر طول جرم زنده داشته باشند، بطور همزمان می توان تا ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع ماهیان زینتی نگهداری کرد که تعداد آنها بر طبق طول و حجم بدن متفاوت می باشد و برای مثال اگر ماهی یک سانتیمتری مد نظر باشد، این وزن تقریباً معادل پنج میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه است.
این فعال صنعت آبزی ادعا نمود که از طرف وزارت کار برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی شدم اما این بانک هیچگونه همکاری با من نداشت.
محمدی گفت: با توجه به این که مصرف آب واحد ما نسبت به سایر واحدهای کشاورزی بالا نیست، ولی اداره جهاد کشاورزی و سازمان آب در زمینهٔ صدور مجوز چاه آب مجموعه که در کار گروه مسکن و شهرسازی مصوبه ما به امضا مدیرعامل وقت سازمان آب هم رسیده کم لطفی می کند؛ در صورتیکه مجموعه مجهز به سامانه های تصفیه آب و امکان استفادهٔ مجدد آنست.
وی بیان کرد: درباب تولید خوراک ماهی مشکل وجود ندارد اما از اداره ها و نهادهای مربوطه تقاضای همکاری در روند تأسیس واحد بسته بندی خوراک ماهی و اعطای مجوزهای مورد نیاز را خواستاریم؛ دراین زمینه سازمان دامپزشکی مجوز اولیه را صادر کرده و از سازمان جهاد کشاورزی تقاضای سرعت بخشیدن در صدور مجوز را داریم.
محمدی خطاب به جویندکان کار با اعلان اینکه ابتدای هر کاری باید در مقیاس کوچک باشد تا بتوان تجربه کسب نمود و در بازار عنوان شد، اظهار داشت: با داشتن فضای ۱۵۰ متری یا محل استیجاری کوچک در حدود ۲۰ تا ۳۰ متر مربع می توان فعالیت در زمینه تولید و تکثیر ماهیان زینتی را شروع کرد.
وی هزینهٔ خرید یا ساخت آکواریوم و تجهیزات راه اندازی آن، تهیهٔ ماهی و خوراک و دارو را حدود ۲۰ میلیون تومان عنوان نمود.
تولید و پرورش ماهیان زینتی با سرمایه کوچک
یکی دیگر از فعالان تکثیر و پرورش ماهیان زینتی نیز به ایرنا اظهار داشت: فعالیت خودرا در این صنعت از ۱۲ سال پیش با سرمایه اولیه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با هفت عدد آکواریم و ۲ هزار ماهی زینتی آغاز نموده ام.
حسین اکبری با اعلان اینکه حالا در زمینی به مساحت ۲۵۰ متر مربع با ۸۰۰ آکواریم در حال تولید و پرورش ۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی و به دنبال گسترش فعالیت خود در این حوزه می باشد، افزود: می خواهد یکهزار آکواریوم دیگر خریداری و میزان تولید و تکثیر ماهیان را به ۱۲۰ هزار قطعه افزایش دهم.
وی اضافه کرد: ماهیان زینتی همچون تایگر بارب، خانواده تتراها، دیسکت، و سایر دیچلادها را تولید و تکثیر می کند.
به گفته وی قیمت هر قطعه ماهی زینتی باتوجه به نژاد، سن، زیبایی و ارزش هنری آن از ۲ هزار تا چند صد میلیون تومان است؛ بعنوان مثال ماهی زینتی آروانا که از عصر دایناسورها به جا مانده به سبب خاص بودن و نحوه تولید، تکثیر و نگهداری نیازمند فضای گسترده و سرمایه گذاری بالا است و بیشتر در کشورهای اندونزی، مالزی و سنگاپور تولید می شوند.
این فعال تکثیر و پرورش ماهیان زینتی بیان کرد: گسترش ویروس کرونا بر کسب وکار آنها تاثیر گذاشته و با کم شدن مشتریان مغازه داران این آبزی را کمتر از تولید کنندگان می خرند و کار ما کساد شده است، در فروش های اینترنتی نیز فقط برخی ماهیان زینتی معمولی ارزان به فروش می رود.
اکبری مشکل عمده این صنف را قانون های متناقض سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی عنوان و افزود: دستورالعمل روشنی برای ستاندن مجوز فعالیت در این صنف وجود ندارد و این مشکل تولید کنندگان را به انزوا برده است.
وی با اعلان اینکه سرمایه گذاری بالا در صنعت آبزی در این شرایط اقتصادی به صرفه نیست و بازگشت سرمایه وجود ندارد، اضافه کرد: ۹۹ درصد از مسئولان سالن های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی به سبب قانون های سخت گیرانه و انتظار متولیان امر از فعالان این صنف برای سرمایه گذاری هنگفت موفق به ستاندن مجوز نشده اند.
اکبری اظهار داشت: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی جز مشاغل خانگی بشمار می آید اما متولیان امر به افرادی که در بافت مسکونی فعالیت می نمایند مجوز فعالیت و گواهی بهداشت نمی دهند و علاوه بر اینکه باید هزینه های آب، برق و گاز را به صورت تجاری پرداخت کنند، نمی توانند محصول خودرا به خارج از کشور صادر کنند.
این فعال تکثیر و پرورش ماهیان زینتی با اعلان اینکه تا حالا بیش از ۱۰ زمین برای پرورش ماهی ها در نظر گرفته اما هیچکدام به تائید مسئولان جهاد کشاورزی نرسیده است، چونکه بر طبق نظر آنها حریم ها باید خارج از بافت مسکونی باشد، اضافه کرد: مکان های مورد نظر فاقد انشعابات، برق و گاز است و دراین زمینه نیز شرکت آب و برق برای حفر چاه یا انشعاب کشی به ما مجوز نمی دهد.
به گفته اکبری بااینکه پرورش ماهیان زینتی نمونه ای از کسب وکار ارزان و با صرفه است، اما به سبب سخت گیری و همکاری نکردن مسئولان نمی توان در این شغل زیاد سرمایه گذاری کرد.
آب بهای پرورش دهندگان ماهی تجاری دریافت می شود
یکی دیگر از تولید و پرورش دهنده گان ماهیان زینتی نیز به ایرنا اظهار داشت: ۲۰ سال در این حرفه فعالیت دارم و با دارا بودن ۲۰۰ آکواریم هر سال حدود ۵۰ هزار ماهی تکثیر می کنم.
محسن ابوالحسنی با اعلان اینکه هزینه های آب، برق و گاز ما را باید با تعرفه کشاورزی محاسبه کرد اما به سبب اینکه فعالیت ما در داخل بافت مسکونی است به ما مجوز نمی دهند، اضافه کرد: باید همانند فعالان واحدهای تجاری هزینه ها را بپردازیم با این وجود به خاطر قطعی مکرر برق نیز ما با مشکل مواجه هستیم.
به گفته وی پیش از تحریم و افزایش نرخ ارز برای غذای ماهیان از پودرهای خارجی استفاده می شد اما حالا به خاطر افزایش نرخ دلار که بیش از پنج برابر شده از غذاهای ایرانی استفاده می نمایند که به سبب کیفیت پایین غذاها، ماهیان تلف می شوند یا کندی رشد آنها موجب افزایش سیکل کار می شود و برای پرورش هر ماهی به ازای سه ماه باید پنج ماه وقت گذاشت.
این تولید و پرورش دهنده ماهی زینتی اضافه کرد: با گسترش کرونا و بالا رفتن قیمت دلار بازار فروش ماهیان زینتی نیز همانند دیگر اصناف کساد و قدرت خرید مردم کم شد.
ابوالحسنی افزود: به سبب نداشتن مجوز ۵۰ درصد از تولیدات خودرا بوسیله واسطه به کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان صادر می کند.
تهران قطب دوم تولید ماهیان زینتی در ایران
مدیر شیلات و آبزیان استان تهران درباب میزان تسهیلات پرداخت شده به فعالان این صنعت تنها به این پاسخ اکتفا کرد که به فعالان این حوزه تسهیلات جاری یارانه دار با عاملیت بانک کشاورزی پرداخت می شود اما در پاسخ به این پرسش که تعدادی از فعالان این صنعت از تخصیص نیافتن تسهیلات و ندادن مجوز فعالیت گلایه دارند، پاسخی نداد.
«نغمه نظری» میزان تولید ماهیان زینتی و آکواریومی را در سال گذشته، ۳۷ میلیون و ۸۸۵ هزار قطعه عنوان نمود و اظهار داشت: میزان هدف برای امسال ۳۷ میلیون قطعه در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: استان تهران با میزان تولید بیش از ۳۷.۸ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی، برای پنجمین سال پی در پی، رتبه دوم کشوری را در سال قبل کسب نمود.
وی تعداد فعالان حوزه تولید و پرورش ماهیان زینتی در استان تهران را ۸۷۰ نفر اعلام و بیان کرد: برای ساخت و تجهیز یک واحد ۱۰۰ هزار قطعه ای تولید و پرورش ماهی زینتی با آب شیرین بدون احتساب هزینه های جاری و خرید اولیه زمین ۵۲۵ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
نظری درباب تاثیر کرونا و اقدامات انجام شده در این خصوص نیز اظهار داشت: در مجموع ۲۸ واحد با ظرفیت ۲۵ میلیون و ۱۰ هزار قطعه به میزان چهار میلیارد و هشت میلیون تومان از کرونا لطمه دیده اند.
پرداخت ۲ هزار و ۶۹۹ میلیارد تومان تسهیلات کرونائی به تولیدکنندگان تهران
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران نیز به ایرنا اظهار داشت: از تیرماه امسال تا امروز به ۲۵ هزار و ۷۲۸ فعال واحد صنعتی در استان که به سبب شیوع ویروس کرونا گرفتار ضرر و زیان شده اند ۲ هزار و ۶۹۹میلیارد تومان وام پرداخت شده است.
سعید دهقان اعلام نمود: ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پشتیبانی از بنگاه های اقتصادی و کسب و کارهای متاثر از کرونا در کشور در نظر گرفته شده که سهم استان تهران از این مقدار ۱۰ هزار میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.
وی اظهار داشت: به دنبال شیوع ویروس کرونا فعالیت خیلی از صنوف و کسب وکارها خصوصاً مشاغل خدماتی مختل و گرفتار مشکل شد و بر این اساس دولت با هدف حفظ اشتغال موجود در بنگاه ها و پشتیبانی از کارگران، پرداخت تسهیلات حمایتی با نرخ سود ترجیحی ۱۲ درصد و باز پرداخت ۲۴ماهه را مصوب کرد تا در اختیار فعالان بنگاه های خدماتی و تولیدی لطمه دیده از کرونا قرار گیرد.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران افزود: تسهیلات حمایتی به شاغلان کسب وکارها و فعالان اقتصادی در ۱۴ رسته و ۵۵۰ حرفه که به شدت از کرونا لطمه دیده و در ستاد ملی مقابله با کرونا تایید شده است، پرداخت می شود.
دهقان بیان کرد: از ۲۷ خرداد تا اختتام آبانماه امسال ۴۸ هزار و ۶۰ فعال واحدهای کسب وکار متاثر از کرونا برای دریافت تسهیلات در سامانه کارا ثبت نام کرده اند.
وی افزود: پروسه پرداخت تسهیلات بعد از ثبت نام متقاضی در سامانه کارا، ارسال درخواست به دستگاه اجرائی دارای مجوز اقدام و تایید درخواست توسط دستگاه بخشی به بانک عامل انتخابی متقاضی صورت می گیرد.
دهقان اضافه کرد: به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان در مشاغل به کلی تعطیل شده و ۱۲ میلیون تومان به ازای هر کارگر در واحدهای کمتر لطمه دیده از کرونا تسهیلات پرداخت می شود.
وی یکی از مزیت های این تسهیلات را حفظ اشتغال ۸۹ هزار و ۶۱۳ نفر در استان تهران عنوان نمود.



منبع:

1399/11/18
21:25:26
0.0 / 5
1301
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد