زنبورها برای مقابله با آفت شالیزار به كمك كشاورزان آستانه می آیند

زنبورها برای مقابله با آفت شالیزار به كمك كشاورزان آستانه می آیند

به گزارش آبیاری مدیریت جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه اظهار داشت: در سال زراعی جدید، مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج در بیشتر از یکهزار هکتار از اراضی زیر کشت این شهرستان عملیاتی می شود.


مهرداد محمدی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، سطح زیر کشت محصول برنج شهرستان آستانه را ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار اعلام نمود و اضافه کرد: مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج با استفاده از زنبورهای تریکوگراما بعنوان جایگزین سموم شیمایی صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح بین ۳ تا ۴ مرحله در اراضی شهرستان انجام می شود عنوان کرد: کاهش مصرف سموم صنعتی، ارتقاء کیفیت محصول برنج و حفظ محیط زیست از اهداف اجرای طرح مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج است.
مدیریت جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه در ادامه ضمن اشاره به نشاء حدود ۹۰ درصد از اراضی برنج این منطقه خاطرنشان کرد: تابحال ۱۰۴ تن بذرگواهی شده برنج در میان کشاورزان این شهرستان توزیع شده است.
به گفته محمدی هم اکنون تعداد ۱۱ واحد بانک نشاء هم با تولید بیشتر از ۱۱۰ هزار باکس نشاء برنج برای ۵۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این شهرستان فعالیت دارند، ضمن آنکه تعداد ۳۳ نفر به طور مستقیم و ۸۷ نفر هم به صورت غیر مستقیم در این بانکهای نشاء مشغول کارند.
وی ضمن اشاره به این که سال جاری ۸۵ درصد از اراضی منطقه به صورت مکانیزه و ۱۵ درصد دیگر به صورت سنتی کشت می شود عنوان کرد: ۹۹ درصد برنج تولیدی این شهرستان از نوع محلی و یک درصد هم پرمحصول است.
مدیریت جهاد آستانه اشرفیه از طارم هاشمی، جمشید جو، حسن سرا، دم زرد و دم سیاه بعنوان مهم ترین ارقام برنج این منطقه یاد کرد و اضافه کرد: سالانه ۱۱۲ هزار تن شلتوک برنج در این منطقه تولید می شود.
کشت برنج همه ساله از اوایل اردیبهشت ماه توسط برنجکاران آستانه ای آغاز و از اواسط مردادماه هم برداشت این محصول در اراضی این منطقه انجام می شود.
شهرستان آستانه اشرفیه واقع در شرق استان گیلان، با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای ۱۰۵ روستا و حدود ۱۰۸ هزار نفر جمعیت است.



منبع:

1400/02/30
13:01:38
5.0 / 5
1209
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد