رئیس اداره حفاظت زیست بوم دریایی گیلان:

شناگاه های فاقد پرچم، آلوده به باکتری مدفوعی هستند

شناگاه های فاقد پرچم، آلوده به باکتری مدفوعی هستند

آبیاری: به گزارش آبیاری، از گیلان رییس اداره حفاظت زیست بوم دریایی و پایش دریایی گیلان اظهار داشت: بر طبق گزارش ها و آزمایشات انجام گرفته دو شناگاه در آستارا و دو شناگاه در تالش از آلوده ترین شناگاه ها بودند؛ پایش های میدانی نشان دهنده ورود فاضلاب و وجود جایگاه زباله در مجاورت این شناگاه ها بوده که به باکتری مدفوعی آغشته است.


احسان هادی پور در گفت و گو با ایسنا درباب پایش آلودگی دریای کاسپین و شناگاه ها استان، اظهار داشت: در استان گیلان ۳۱ شناگاه داریم که تحت رصد اداره صیانت از زیست بوم دریایی و پایش آلودگی های دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان هستند؛ شاخصهای فیزیکی، شیمیایی و به ویژه میکروبی نظیر کلیفورم مدفوعی و انترو کوک مدفوعی موجود در آب، در بازه زمانی خرداد تا شهریورماه(به صورت ماهانه) و پاییز و زمستان(به صورت فصلی) اندازه گیری می شوند. این نتایج به همراه گزارش ها و چک فهرست های تهیه شده، وفق دستورالعمل های موجود، جهت بررسی وضعیت شناگاه ها، رتبه بندی آنها و تعیین رنگ پرچم آنها مورد استفاده قرار می گیرند.
وی با تأکید بر این که هم استانی ها و گردشگران پیش از شنا به رنگ پرچم شناگاه توجه نمایند و این هشدار را جدی بگیرند، اضافه کرد: در آخرین گزارش جامع که متعلق به سال قبل است، ۷ شناگاه با وضعیت خوب و پرچم آبی، ۱۰ شناگاه با وضعیت نامناسب و قابل پیگیری با پرچم زرد، ۴ شناگاه با وضعیت ضعیف و بسیار آلوده فاقد پرچم در استان داریم.


هادی پور در پاسخ به سوال آلوده ترین شناگاه ها در کدام نقاط استان هستند و آلودگی آنها شامل چه موادی است؟ بیان کرد: بر طبق گزارش ها و آزمایشات انجام گرفته در سال گذشته، دو شناگاه در آستارا و دو شناگاه در تالش از آلوده ترین شناگاه ها بودند، پایش های میدانی نشان دهنده ورود فاضلاب و وجود جایگاه زباله در مجاورت این شناگاه ها بوده بطوری که نتایج آنالیز آب در این شناگاه ها حکایت از آلودگی آب دریا دارد.
رییس اداره حفاظت زیست بوم دریایی و پایش دریایی گیلان در پاسخ به این پرسش که چرا نسبت به تعطیلی این شناگاه ها اقدام نشده است؟ بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی در این زمینه تصمیم گیرنده نیست و گزارش های مکتوب و مستندات به مراجع متولی ارائه شده است.
هادی پور در پاسخ به این پرسش که چقدر این مساله به مردم اطلاع رسانی شده؟ اشاره کرد: اطلاع رسانی های لازم بوسیله رسانه ها، تعیین رنگ پرچم و همین طور اطلاع رسانی چهره به چهره صورت پدیرفته اما این مساله نیازمند توجه و همراهی بیشتر هموطنان است.
ایشان سپس شکوفایی جلبکی را نشانه وجود آلودگی در آب دریا عنوان نمود و اضافه کرد: شکوفایی جلبکی می تواند نشانه ای از ورود فاضلاب و یا شیرآبه های ناشی از استقرار جایگاه های دفع پسماند در نوار ساحلی باشد؛ این فاضلاب ها و شیرآبه ها حاوی انواع آلودگی ها نظیر عوامل بیماریزای میکروبی، فلزات سنگین و سموم مختلف بوده که متاسفانه هر روزه وارد دریای کاسپین می شوند و ما و فرزندان مان در چنین شرایطی برای تفریح وارد دریا می شویم و یا از ماهی آن تغدیه می نماییم.


رییس اداره حفاظت زیست بوم دریایی و پایش دریایی گیلان بیان کرد: اغلب این فاضلاب ها بوسیله رودخانه ها وارد دریا می شوند که باتوجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی های مکرر و کمبود شدید آب، ورود این آلاینده ها به داخل رودخانه ها موجب می شود که ارزشمندترین دارایی مان (آب رودخانه ها) که مایه حیات مردم است ضمن غیر قابل استفاده شدن، خود تبدیل به یک بحران شده و لطمه های جدی برای سلامتی هموطنان به همراه آورد.




منبع:

1402/06/04
14:34:18
5.0 / 5
423
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد