مدیركل دفتر مبارزه با آفات عمومی اعلام كرد:

پیشبینی مبارزه با ملخ صحرایی در سطح حدود ۸۰ هزار هکتار

پیشبینی مبارزه با ملخ صحرایی در سطح حدود ۸۰ هزار هکتار

به گزارش آبیاری مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: مبارزه با ملخ صحرایی در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در سطح نزدیک به ۸۰ هزار هکتار پیشبینی می شود.


به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سعید معین» اضافه کرد: اگر جریان دو قطبی هوا در اقیانوس هند غربی، مثبت و بین صفر و یک باشد، هجوم ملخ های صحرایی به جنوب کشور را به صورت ملایم از نیمه دوم اسفند سال جاری تا حدودا اواخر فروردین ۱۴۰۱ خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: اما درصورتیکه طبق گزارش هواشناسی جهانی، جریان دو قطبی هوا بر روی اقیانوس هند غربی، مثبت و بالای یک شود، ابرهای باران زا تشکیل و به سمت ایران حرکت می کند و در عین حال باعث افزایش رطوبت در شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا می شود.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: همین عامل، جمعیت ملخ صحرایی را تا حدی در شبه جزیره عربستان بالا می برد و انتظار داریم بخشی از این آفت وارد جنوب کشور شود.
معین درباره اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی اظهار داشت: در تیر و اوایل مرداد سال جاری درخواست ۵۰ میلیارد تومان برای مبارزه با این آفت کردیم که ۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ توسط خزانه دولت سیزدهم ظرف چند روز گذشته پرداخت گردید.
وی افزود: مبلغ ۱۰ میلیارد تومان دریافت شده صرف تهیه سموم، سوخت ماشین، نگهداری سمپاشی و خرید خدمات می شود.
مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور درباره کافی بودن اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سال زراعی پیش رو، اضافه کرد: در صورتیکه حمله ملخ صحرایی به کشور گسترده تر باشد، درخواست اعتبار جدید خواهیم کرد.
وی، شرایط و آمادگی سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با این آفت را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در شرایط فعلی و با عنایت به سموم موجود در انبارها می توانیم در سطح ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی را انجام دهیم.
معین اضافه کرد: برای مبارزه گسترده تر با ملخ صحرایی حدود ۷۰ تا ۸۰ سمپاش جدید خریداری کردیم که در انبارها نگهداری می شوند.
وی عنوان کرد: هر هفته گزارش های در ارتباط با ملخ صحرایی به صورت منظم از ۱۰ استان جنوبی همچون هرمزگان، خوزستان، ایلام، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان بر مبنای ردیابی و پایش شبکه های مراقبت ارسال می شود و این اطلاعات و گزارش ها مورد تحلیل قرار می گیرند و به نقشه تبدیل می شوند.
معین تصریح کرد: اعلام پیشبینی وضعیت آب و هوایی هم به صورت معمول تا اوایل اکتبر روی سایت سازمان هواشناسی جهانی قرار می گیرد تا در دسترس همه کشورها باشد ضمن آنکه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بر مبنای اطلاعاتی که از کشورها دریافت می کند، پیش از حمله ملخ های صحرایی، به کشورها اخطار می دهد.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، در تابستان سال ۱۴۰۰ با ابلاغ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اختصاص ۵۰۰ میلیاردریال اعتبار به سازمان حفظ نباتات کشور برای مقابله با آفت ملخ صحرایی در تمامی استانهای در معرض تهدید در سطح کشور به تصویب رسید.
از آبان سال قبل تابحال بیشتر از ۱۹ هزار هکتار عملیات مبارزه با آفت ملخ صحرایی انجام شده است.
وضعیت کنونی نشان داده است که مسیر هجوم ملخ صحرایی از عربستان به ایران تغییر کرده چونکه پیش از این ملخ صحرایی از یمن، عمان و «رب الخالی» عربستان وارد ایران می شد؛ حالا از شمال غرب عربستان از محلی به نام تبوک، ریاض و جده وارد ایران می شود که استانهای خوزستان، بوشهر و ایلام را تحت تأثیر قرار می دهد.
طبق آمار سال ۹۸ هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استانهای جنوبی کشور به ثبت رسید و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.
در ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.
ملخ های صحرایی در راه حرکت خود با تغذیه از سبزینه های مختلف جنگلها، باغ های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و با عنایت به قدرت تخریبی بالایی که دارند، سبب قحطی در منطقه مورد هجوم می شوند.


منبع:

1400/07/06
11:05:19
5.0 / 5
962
تگها: آب , باغ , جزیره , جنگل
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد