ضریب وابستگی کشور به نهاده های دامی چقدر است؟
آبیاری: به گزارش آبیاری، یک مسئول صنفی اظهار داشت: حدود 17 میلیون تن بازار داخل به نهاده های دامی نیاز دارد که 10 میلیون تن آن مربوط به کالایی مثل ذرت است.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، کشور سالانه به چه مقدار نهاده دامی نیاز دارد؟ چند درصد در داخل تولید و چند درصد وارداتی است؟
محمدرضا کلامی، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور، در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: در مجموع حدود ۱۷ میلیون تن بازار داخل به نهاده های دامی نیاز دارد که ۱۰ میلیون تن آن مربوط به کالایی مثل ذرت است.
وی با اشاره به میزان تولید ذرت در کشور، اضافه کرد: حدود ۹۰۰ هزار تن از این محصول پرمصرف دامی در داخل تولید می شود. در نتیجه ضریب وابستگی به ذرت بالاتر از ۹۰ درصد است.
وی دلیل این ضریب وابستگی بالا را آب بر بودن کشت آن دانست و اظهار داشت: بدین سبب ترجیح بیشتر کشورها با وجود خشکسالی های موجود این است که ذرت را وارد کنند.
این مسئول صنفی در ادامه نیازمندی های کشور به نهاده های دام و طیور به جو اشاره نمود و اظهار داشت: نیاز کشور در کالایی چون جو بین ۶ تا ۶.۵ میلیون تن است. بستگی به میزان بارندگی و سطح زیر کشت دیم تولید داخل بین ۳ تا ۳.۵ میلیون تن است.
وی افزود: برمبنای اطلاعاتی که جهاد کشاورزی برای تامین آن برنامه ریزی می کند حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون تن باید وارد شود.
وی در ادامه سخنان خود اشاره کرد: واردات جو در طول سال به شکلی برنامه ریزی می شود که متناسب با فصل باشد و هنگام برداشت واردات کاهش پیدا می کند تا کشاورز لطمه نبیند.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور در ادامه به نیازمندی کشور به کنجاله سویا اشاره نمود و اظهار داشت: کنجاله در سبد غذایی طیور در تامین سهم پروتئین نقش مهمی ایفا می کند.
وی اشاره کرد: مجموع واردات دانه روغنی سویا و کنجاله سویا حداکثر ۴ میلیون تن است. برمبنای آن چه در سامانه بازارگاه سال قبل جذب شد حدود ۳.۵ میلیون تن بود. اما برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی به جهت اینکه کسری در بازار بروز نکند واردات حدود ۴ میلیون تن دانه سویا و کنجاله سویا است.
کلامی با اعلان اینکه برای تعادل در بازار این دو محصول باید ضریب واردات آنها مشخص باشد، اظهار داشت: در این جهت حدود ۲.۷ تا ۳ میلیون تن دانه سویا و ۱.۷ تا ۱.۸ هزار تن هم کنجاله باید برنامه ریزی و وارد شود.
این مسئول صنفی درباره ی آمار تولید کنجاله سویا در داخل، عنوان کرد: فقط از محل ۳۰۰ هزار تن دانه روغنی تولید داخل است که بیشتر تولیدات این بخش مربوط به دانه کلزا بوده و مقادیر سویا کمتر است.
وی با اشاره به مشوق های تولید در عرصه محصولات کشاورزی خصوصاً دانه های روغنی، اشاره کرد: وزارت جهاد کشاورزی به جهت اینکه کشاورز انگیزه کشت داشته باشد الزام کرده واردکننده دانه های روغنی و کنجاله سویا محصولات تولید داخل را نیز خریداری کند.
وی درباره ی خرید تضمینی دانه سویا، اظهار داشت: به طور معمول این محصولات در داخل ۲ برابر قیمت جهانی قیمت گذاری می شوند.
وی اضافه کرد: اما باید مطالعه شود که آیا این امر، سیاست درستی است یا خیر. در این خصوص مسئولان ذی ربط باید به آن بپردازند.
کلامی در آخر تصریح کرد: سهمیه بندی را وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند. واردکنندگان می توانند بطورمثال بجای ذرت که نقش انرژی را بازی می کند جو یا گندم جایگزین کنند؛ بدین سبب اگر کمبودی بروز کند می توان از این محصولات نیز استفاده کرد.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب