75 میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح باغات چای گیلان اختصاص یافت
به گزارش آبیاری استاندار گیلان اظهار داشت: ۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح باغات چای از محل سفر ریاست جمهوری به گیلان اختصاص یافت.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، اسدالله عباسی در جلسه ساماندهی صنعت چای کشور عنوان کرد: همینطور یک میلیارد تومان یارانه نهال به سازمان چای برای اولین بار در تاریخ این صنعت اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم اراده کافی برای بهبود وضعیت صنعت چای و هم برخورد با عوامل تهدید چای مرغوب داخلی را دارد، اظهار داشت: در همین راستا، اعتبار ۷۵ میلیارد تومانی برای اصلاح باغات چای از محل سفر رئیس جمهوری به گیلان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: زندگی و معیشت هزاران نفر چایکار و کسانی که در گیلان به شکلی به صنعت چای وابسته اند، به این محصول استراتژیک بستگی دارد و اغلب چایکاران تنها منبع درآمدی آنان به چای بر می گردد.
استاندار گیلان افزایش قیمت ارز و رقابتی شدن تولید چای طی سالهای اخیر را از عوامل توجیه پذیر شدن مبحث تولید و فرآوری چای دانست و افزود: با همت دولت سیزدهم امسال با رشد ۴۸ درصدی برگ سبز چای درجه ۲ و ۳۷ درصدی برگ سبز چای درجه یک، بارقه های امید در دل چایکاران و فعالان این صنعت روشن شده است.
نمابنده عالی دولت در اسیتان گیلان افزود: در همین راستا، اعتبار ۷۵ میلیارد تومانی برای اصلاح باغات چای از محل سفر رئیس جمهوری به گیلان در نظر گرفته شده است.
وی پرداخت بموقع مطالبات چایکاران، عرضه تسهیلات به زراعی به چایکاران و تسهیلات نوسازی ماشین آلات کارخانجات چای را اقدامات مهم دولت برای حفظ کاربری باغات و توسعه محصول استراتژیک چای ذکر کرد.
عباسی با تکیه بر این که به برگزاری جلسات میدانی برای رفع موانع در موضوعات مهم توسعه ای گیلان اعتقاد دارم، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات کاربردی و تحول آفرین با حضور متولیان امر و فعالان حوزه چای، بکارگیری نیروهای متخصص و تقویت نیروهای زبده سازمان چای، پاسخگویی و دلسوزی مسئولانه همه عوامل تولید و عرضه چای بخصوص ناظرین و تعامل اثربخش بین چایکاران و کارخانجات این محصول در کنار حمایت دولت، زنجیره ارزش را به خوبی بوجود می آورد و شاهد رونق این بخش مهم کشاورزی خواهیم بود.
استاندار گیلان تصریح کرد: اقتصادی کردن تولید برای پیشگیری از تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی لزوم دارد و اگر رابطه بین باغداران و کارخانجات چای در گیلان رابطه تعاملی و اثر بخش باشد، به نفع هر دو طرف خواهد بود.
وی بیان نمود: ارتقای کیفی تولید هم در باغات و هم در کارخانجات، می تواند ضامن حفظ بلندمدت صنعت چای در کشور و به تبع آن در گیلان باشد.
وی سازمان چای را برای برنامه ریزی صحیح در جهت حفظ و احیای باغات چای موجود و باغات رهاشده مکلف کرد و اظهار داشت: سازمان چای با همکاری فرمانداران شهرستان های چایخیز در بازه زمانی مشخص، حدود باغات چای گیلان را مشخص کنند.
وی افزود: تغییر ذائقه مردم از چای بی کیفیت خارجی که در اثر کوتاهی و سوء مدیریت طی سالهای قبل اتفاق افتاده، به چای مرغوب داخلی، تنها با تولید کیفی و پایدار این محصول ممکن خواهد بود.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه نباید اجازه واردات چای در جهت تضعیف چای مرغوب داخلی داده شود، اضافه کرد: باید فضایی فراهم آید که چای خارجی وارداتی بعد از تایید سازمان چای از نظر کیفیت و سلامت، در کشور توزیع شود.
عباسی همینطور برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی و دیگر متولیان صنعت چای در ترویج، فرهنگ سازی و پرداخت تسهیلات به باغدار و کارخانه داران و هم تقویت صندوق پشتیبانی از تولید کنندگان و مصرف کنندگان چای را مورد تاکید قرار داد.
وی بیان داشت: شناسنامه دار کردن باغات موضوعی ست که باید سازمان جهاد کشاورزی با همکاری فرمانداران، هم در باغات چای و هم سایر باغات کیوی، مرکبات، فندق و... در گیلان بر مبنای سیاست های راهبردی دولت به صورت ضرب الاجل در دستور کار خود قرار دهد.
استاندار گیلان عنوان کرد: با برنامه ریزی علمی و دقیق در برنامه پنج ساله توسعه صنعت چای استان، همه دستگاههای متولی بخصوص پژوهشکده چای با اتکا بر دانش فنی و پژوهش های نو، مسئولانه و پاسخگو در جهت حمایت و افزایش تولید، کیفی سازی محصول، به زراعی، هرس، آبیاری مدرن و تولید ارقام جدید اقدام نمایند.
عباسی با تکیه بر این که چایکاران با عنایت به هزینه های تولید، نباید دغدغه مند مسائلی همچون تهیه کود و تحویل چای باشند، اظهار داشت: کارخانجات با در نظر گرفتن شرایط اصلاح بازار امسال آمادگی این را داشته باشند تا در تعامل با چایکاران، قیمتی بیشتر از قیمت تضمینی دولت را در چین اول و برگ سبز چای درجه یک پرداخت کنند که این تعامل دو سویه ستودنی است.
وی در ادامه ضمن اشاره به مشکلات بیان شده توسط فعالان تولید و عرضه چای و برخی از نمایندگان مردم در شهرستان های چایخیز در این نشست، اظهار داشت: با عنایت به اهمیت مبحث و در جهت ساماندهی عملیاتی صنعت چای که برای جامعه اقدامی ملموس و اثر بخش در جهت رونق تولید و اشتغال است، کارگروه تخصصی با عضویت نمایندگان مردم و فرمانداران شهرستان های چایخیز، معاون استاندار، سازمان چای، سندیکای کارخانجات، اتحادیه چایکاران، سازمان جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی، تعاون روستایی، پژوهشکده چای و صندوق پشتیبانی از چایکاران تشکیل می شود.
نماینده عالی دولت در گیلان لزوم همراهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای بیمه محصولات مختلف تولیدی در استان گیلان همچون محصول استرتژیک چای را از مواردی عنوان نمود که در دیدار با مسؤلان کشوری این صندوق، بر آن تاکید کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بعنوان کسی که کشاورز زاده هستم، خاطرات تلخ و شیرین بسیاری در مورد چای و دغدغه های چایکاران در ذهن دارم و بر این مبنا تضییع و کوتاهی در حق چایکاران را بر نمی تابم.
عباسی همینطور بیان نمود: در فصل برداشت محصول چای جشنواره ای برای تشویق چایکاران نمونه و هم کارخانجاتی که جایگاه چای خوب و مرغوب و زحمت چایکاران را می دانند، برگزار گردد.
استاندار گیلان پشتیبانی از تولید و افزایش سطح درآمد کشاورزان را در عدم تغییر کاربری زمینهای حاصلخیز گیلان بسیار موثر دانست و اظهار داشت: کشاورزان برای جبران هزینه های زندگی خود به ناچار مبادرت به فروش زمین زراعی و باغات خود می کنند، این در حالی ست که با فروش این زمینهای با ارزش، شاهد از بین بردن زیست بوم در استان خواهیم بود.
در این نشست نمایندگان مردم در شهرستان های لاهیجان و سیاهکل، آستانه اشرفیه و کیاشهر و لنگرود، فرمانداران فومن و املش، رئیس سازمان چای کشور، رئیس اتحادیه چایکاران کشور، رئیس اتحادیه چایسازان املش، رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال و برخی از فعالان صنعت چای مشکلات، نظرات و پیشنهادت خویش را برای رونق این صنعت در گیلان عرضه کردند.