اخطار وضعیت اضطراری اقیانوسی

اخطار وضعیت اضطراری اقیانوسی

خراسان رضوی دبیرکل سازمان ملل می گوید که اقیانوس های بیمار در وضعیت اضطراری قرار دارند.


به نقل از خبرگزاری فرانسه، کنفرانسی با تاخیر طولانی مدت در مورد چگونگی بازگرداندن سلامت متزلزل اقیانوس های جهانی در لیسبون شروع شد و رئیس سازمان ملل اظهار داشت که دریاهای جهان در راه بحرانی هستند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در جلسه عمومی افتتاحیه که در روز گذشته برگزار شد، اظهار داشت: «امروز ما با چیزی روبرو می باشیم که من آنرا یک وضعیت اضطراری اقیانوسی می نامم.» بشریت به اقیانوس های سالم وابسته است. آنها نیمی از اکسیژنی که تنفس می نماییم را تولید می کنند و پروتئین و مواد مغذی ضروری را هر روز در اختیار میلیاردها نفر قرار می دهند.
اقیانوس ها با پوشش ۷۰ درصدی سطح زمین، تأثیر تغییر آب وهوا به منظور زندگی در خشکی را با هزینه ای وحشتناک کاهش داده اند. جذب حدود یک چهارم آلودگی دی اکسیدکربن حتی با افزایش انتشار گازهای گلخانه ای طی ۶۰ سال قبل سبب اسیدی شدن آب دریا شده و زنجیره های غذایی آبزیان و ظرفیت اقیانوس ها برای جذب کربن را تهدید می کند. جذب بیشتر از ۹۰ درصد گرمای اضافی ناشی از گرمایش جهانی، موج های گرمای عظیم دریایی را بوجود آورده است که صخره های مرجانی گرانبها را از بین می برد و مناطق بدون اکسیژن را گسترش می دهد.
مسئول برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد اظهار داشت: سیلی بی انتها از آلودگی ازجمله پلاستیک به ارزش یک کامیون زباله در هر دقیقه باعث بدتر شدن اوضاع شده است.
طبق گزارش اخیر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، در روند فعلی، زباله های پلاستیکی سالانه تا سال ۲۰۶۰ حدودا سه برابر خواهد شد و به یک میلیارد تن خواهد رسید.
تخمین زده می شود که میکروپلاستیک ها در داخل یخ های قطب شمال و ماهی های عمیق ترین گودال های اقیانوس یافت می شوند و بیشتر از یک میلیون پرنده دریایی و بیشتر از ۱۰۰ هزار پستاندار دریایی را در هر سال از بین می برند.
کاترین متیوز، به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: حداقل یک سوم ذخایر ماهی های وحشی بیش از اندازه صید می شوند و کمتر از ۱۰ درصد از اقیانوس ها محافظت می شود. کشتی های ماهیگیری مخرب و غیرقانونی در خیلی از آب های ساحلی و دریاهای آزاد بدون مجازات فعالیت می نمایند.
این کنفرانس همینطور شاهد یک فشار برای توقف استخراج فلزات کمیاب در اعماق دریاست که برای رونق ساخت باتری خودرو های الکتریکی مورد نیاز است. در عین حال، دانشمندان اخطار می دهند که برای بازگرداندن سلامت اقیانوس ها به کاهش شدید گازهای گلخانه ای نیاز است.




منبع:

1401/04/09
21:28:20
5.0 / 5
657
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد