معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام كرد
تولید ۱۷۵ میلیون اصله نهال امسال
آبیاری: به گزارش آبیاری، مازندران معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از افزایش تولید نهال نهالستان ها به 175 میلیون اصله امسال آگاهی داد و اظهار داشت: در امتداد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تولید نهال بصورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است و امسال به 250 میلیون اصله دست خواهیم یافت.
تقی شعبانیان در نشست علمی «چالش ها و فرصت ها در کاشت یک میلیارد نهال» که در سالن کنفرانس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، اضافه کرد: رئیس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی پیگیر اجرای این طرح هستند، هم اکنون ۱۲۶ نهالستان کاشت نهال های جنگلی با ظرفیت ۲ هزار و ۸۶۱ هکتار در کشور داریم، قسمتی از این فضاها تخریب شده بودند که در یک سال قبل و در راستای اجرای طرح یک میلیارد درخت احیاء شدند.
وی میانگین سرانه فضای سبز جنگلی به ازای هر فرد را ۶ تا ۷ مترمربع عنوان نمود و افزود: اهداف اجرای این طرح در چهار بخش جلوگیری از گسترش بیابان ها و ریزگردها، زراعت چوب، احیاء و غنی سازی جنگل های طبیعی و افزایش سرانه فضای سبز پیرامون شهرها تعریف شده است که با اجرای آن، سرانه فضای سبز هر فرد به ۱۵ مترمربع بیشتر می شود.
سازمان جنگلها حیاط خلوت سایر دستگاه ها
استاد دانشگاه تربیت مدرس نیز درباره ی ضرورت اجرای این طرح اظهار داشت: این طرح فرصت و چالشی توامان برای سازمان است، دستگاه های متولی منابع طبیعی باید با نگاه تخصصی بیشتری به این مقوله و مطالبات سازمان خصوصاً در بحث حفاظت، نیروی انسانی، توسعه و مانند آن بپردازند.
امید اسماعیل زاده با اشاره به اینکه مردم نسبت به عملکرد مسئولان در صیانت از عرصه های طبیعی ناامید هستند، اظهار داشت: تا حفاظت انجام نشود توسعه امکان پذیر نیست، این طرح به نهضتی هوشمندانه، مردمی و فرا وزارتخانه ای تبدیل گشته و برای برخورداری از مشارکت مردمی از خودمان بپرسیم کدام مردم؟ در صورتیکه مردم از عملکرد ما به سبب بد عهدی ناراضی هستند و سازمان جنگلها حیاط خلوتی برای سازمان های دیگر بوده است، ابتدا باید اعتماد مردم به ما با انجام اقدامات لازم درباب حفاظت و حضور مسئولان در صحنه جلب شود.
۲۰۰ گونه سوزنی برگ با قابلیت تولید چوب
رییس موسسه تحقیقات جنگلها و منابع طبیعی نوشهر نیز مدیریت جنگل های شمال در گذشته را پلیس مآبانه دانست و اظهار داشت: نزدیک به ۵۰۰ گونه سوزنی برگ داریم که دستکم ۲۰۰ گونه آن قابلیت تولید چوب دارند، اما گونه هایی کاشت می شوند که این توانایی را ندارند.
حبیب زارع اضافه کرد: جنگل طبیعی را نابود کردیم و سرو کاشتیم. عملا تنوع زیستی را از بین می بریم و شرایط را برای رقابت درون گونه ای ایجاد می کنیم؛ اگر قرار بر احیاء است در شمال ایران تنها حفاظت باید صورت گیرد و در جنگل های شمال جنگل کاری نکنیم، چنانچه هدف ایجاد فضای سبز باشد بهتر است در بخش تنک، جنگل کاری برای تامین چوب صورت گیرد.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب