افزایش تولید متناسب با راندمان در کشاورزی کشور نیست
به گزارش آبیاری، عضو انجمن علوم خاک ایران با تکیه بر افزایش تولید غیرمتناسب با راندمان در واحد سطح اظهار داشت: تخریب آب و خاک نتیجه عملکرد بی ملاحظه در توسعه کشاورزی بوده است.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، کامبیز سوداگر عضو انجمن علوم خاک ایران در همایش روز جهانی خاک اظهار داشت: حکمرانی خاک و آب در سیستم غذا و کشاورزی پایدار اهمیت زیادی دارد. اهمیت خاک در دو محور اصلی تامین غذا و کارکرد اکوسیستمی در جلوگیری از تخریب تغییرات اقلیمی باید دید. وی ادامه داد: فائو بعد از ۱۲ سال برگزاری همایش جهانی خاک امسال این همایش را در ۳ روز برگزار کرد که تاکید شد مدیریت خاک و آب را با هم مورد توجه قرار داد. وی افزود: آب ناسالم سلامت خاک را با تهدید مواجه می کند ضمن این که خاک سالم فیلتری برای آب خواهد بود. این کارشناس حوزه خاک با اشاره به اراضی کشاورزی دیم و تامین ناچیز غذا عنوان کرد: اراضی آبی ۷۰ درصد آب شیرین را مورد استفاده قرار می دهد و این تهدیدی برای تامین امنیت غذایی کشور است. سوداگر اظهار داشت: اگر مطالعه ای در عرصه کشت داشته باشیم می بینیم از دهه ۵۰ تا سال ۱۴۰۰ سطح زیر کشت آبی توسعه پیدا کرده رویکرد خطرناکی است. در حقیقت از دهه ۶۰ شاهد تراز منفی آب های زیرزمینی هستیم. وی با اشاره به اینکه توسعه کشت آبی مستقیماً یعنی استفاده بیشتر آب،، افزود: این امر شوری بیشتر خاک را به همراه دارد و باردیگر آب بیشتر برای این شوری نیاز است. وی با اشاره به افزایش بیشتر آب در جهان افزود: این افزایش با تغییر اقلیم اتفاق افتاده که برای توسعه کشاورزی برداشت آب را بیشتر کرده است. بدین سان عمق آب در چاه بیشتر و شوری خاک بیشتر می شود و در ادامه در چرخه ناپایداری گرفتار می شویم. سوداگر با تکیه بر افزایش تولید غیرمتناسب با راندمان در واحد سطح اظهار داشت: تخریب آب و خاک نتیجه عملکرد بی ملاحظه در توسعه کشاورزی بوده است.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب