فارس سرزمین یاقوت های سرخ ایران
آبیاری: استان فارس با تولید 34 درصد انار کشور اولین تولیدکننده این محصول در کشور بوده که سطح زیر کشت این میوه پرطرفدار در فارس 26 هزار هکتار با تولید 450 هزار تن انار در ارقام مرغوب است.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها- بهنام بهتری نژاد: پاییز فصل آمدن دانه های سرخ، ترش و شیرین انار است که طعم جذاب آن طرفداران زیادی داشته و خواص بی نظیرش آنرا به محبوبیت خاصی رسانده است.
انار میهمان خاص و ویژه آئین شب یلدا و رُب به دست آمده از آن یکی از چاشنی های محبوب و پر و پا قرص سفره مردم است.
محبوبیت این میوه پرطرفدار ریشه در تاریخ سرزمین ایران دارد، بطوریکه در فرهنگ اساطیر ایرانی انار نماد کثرت، فراوانی، جاودانگی و باروری بوده حتی در بعضی نقل های تاریخی اسفندیار شاهزاده کیانی با خوردن انار رویین تن شد و از ریختن خون سیاوش روی زمین گیاهی رویید که به آن گیاه سیاوشان اصولا همان انار بوده، می گویند و فرهاد کوه کن با شنیدن خبر مرگ شیرین با تیشه به فرق خود زد و در جایی که خون او به زمین ریخت، درخت انار رشد کرد. لوح منقوش به گل انار در تخت جمشید
همچنین از دوران هخامنشیان گوشواره طلا به صورت انار در کردستان به دست آمده که در گنجینه موزه ملی ایران نگهداری می شود و در نقش برجسته های این دوره، نقشی شبیه به گل انار در تخت جمشید و دیگر آثار معماری و هنری باقی مانده است، مانند سنگ نگاره معروف خزانه که پادشاه هخامنشی را درحال پذیرفتن نمایندگان سرزمین های شاهنشاهی بزرگ هخامنشی به حضور خویش نشان می دهد؛ در صورتیکه به نشانه صلح و دوستی گلی درشت را در دست دارد که احتمال می رود گل انار باشد و حتی در دوران های اشکانی و ساسانی نیز انار جزو نقش مایه های هنری و معماری است.
استان فارس با تولید ۳۴ درصد انار کشور اولین تولیدکننده این محصول در سطح کشور شمرده می شود و ۱۰ شهرستان فارس این محصول را کاشت و برداشت می کنند.
انار برداشت شده از باغات فارس علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای کره جنوبی، روسیه، کشورهای آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی صادر می شود.
در این زمینه برای اطلاع بیش از تولید این محصول پر طرفدار به سراغ معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس رفتیم.
مجیدرضا پاکاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلان اینکه فارس در رتبه اول سطح زیر کشت و تولید انار در کشور است، اظهار داشت: ۳۴ درصد تولید انار کشور و ۲۹ درصد سطح زیرکشت انار کشور متعلق به استان فارس است.
وی افزود: ۱۰ قطب تولید انار در استان فارس به ترتیب سطح زیر کشت شامل شهرستان های داراب، خفر، نی ریز، شیراز، استهبان، بختگان، فسا، کازرون، ارسنجان و مرودشت که ارقام مهم و مرغوب استان فارس شامل رباب، فاروق، بریت، میخوش، اشکفتو، اتابکی، شیرین، شهوار، کدرو و واندرفول است.
پاکیاری اضافه کرد: سطح زیر کشت بارور انار در استان فارس ۲۶ هزار هکتار با تولید ۴۵۰ هزار تن و متوسط عملکرد ۳/۱۷ تن در هر هکتار است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به طعم های ترش، شیرین و ملس انار اظهار داشت: انار از نظر طعم، شامل سه دسته بوده که در مصارف مختلف استفاده می شود، همین طور صنایع فرآوری از انارهای ترش و میخوش برای تهیه رب انار، کنسانتره و نارمالت استفاده می نمایند.
وی افزود: انار دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان، فیبر، کلسیم و ویتامین سی است و خواص سیستمی فراوانی دارد که همچون آن می توان به پشتیبانی از سیستم قلبی، جلوگیری از التهاب و افزایش سطح انرژی اشاره نمود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در مورد صادرات این محصول اضافه کرد: علاوه بر تامین نیاز کشور، محصول انار از مبدا استان فارس به کشورهای مغولستان، اسلوونی، ازبکستان، آذربایجان، ارمنستان، روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
پاکیاری عمده مشکلات محصول انار را آفات کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای و همین طور کاهش کمی و کیفی آب آبیاری و بسته بندی های استاندارد بین المللی برای صادرات این محصول مهم مطرح کرد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس، با بیان ظرفیتهای موجود برای کاشت، برداشت و نگهداری این محصول در استان اشاره کرد: وضعیت انبار و سردخانه برای محصول انار در استان به تعداد ۹۴ واحد و ظرفیت اسمی ۱۴۸ هزار و ۷۰۰ تن می باشد که واحدهای فرآوری از قبیل بسته بندی، کنسانتره انار، رب انار، سس انار و آب انار به تعداد ۸۷ واحد به ظرفیت اسمی ۲۵۲ هزار و ۷۰۰ تن در استان موجود است.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب