خاموشی برق، کشت پاییزه را ۳۰ درصد کاهش داد

خاموشی برق، کشت پاییزه را ۳۰ درصد کاهش داد

به گزارش آبیاری، رییس اتاق اصناف کشاورزی ضمن اشاره به کاهش ۳۰ درصدی تولید کشت پاییزی اظهار داشت: خسارات محدود به محصولات کشاورزی نشده و تجهیزات چاه ها نیز گرفتار لطمه جدی می شوند.



قاسم پیشه ور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی در رابطه با خاموشی های چاه های کشاورزی و وضعیت کشت دوم محصولات به مهر اظهار داشت: پیامک برای بهره برداران بر مبنای قطعی روزانه ۵ ساعت از قبل آمده بود. هم اکنون روزانه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برق چاه های کشاورزی قطع است.
وی اضافه کرد: از طرفی چاه های کشاورزی پست مستقل و جدای برق فشار قوی ندارد و برق آن روی شبکه برق روستا است و با قطعی برق روستا باردیگر چاه های کشاورزی گرفتار خاموشی می شوند.
وی افزود: قطعی اتوماتیک برق چاه ها در کنار قطعی شبکه برق روستا ساعتهای خاموشی را افزایش داده و کشت های پاییزی گندم، جو، کلزا و چغندرقند را با اشکال مواجه کرده است. برخی کشاورزان موفق به انجام کشت نشده اند یا اگر کشت صورت گرفته گرفتار صدمه جدی شده اند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی ضمن اشاره به کاهش ۳۰ درصدی تولید کشت پاییزی اظهار داشت: خسارات محدود به محصولات کشاورزی نشده و تجهیزات چاه ها هم گرفتار آسیب جدی می شوند.
وی اظهار داشت: با هر قطع و وصل برق، چشمه های چاه و ریزش آنها بر مبنای بالا و پایین رفتن آب، تجهیزات فنی را گرفتار آسیب می کند.
این مسئول صنفی افزود: عمده چاه های آب کشاورزی با عمق متوسط ۱۰۰ متر است و اگر در طول روز ۲ تا ۳ بار برق قطع شود خواسته و ناخواسته که خاموشی ناخواسته به اشکال فنی در شبکه برمی گردد، حفاظت و نگهداری از تجهیزات فنی را بسیار هزینه بر می کند.
پیشه ور با بیان اینکه دست کشاورز به جایی نمی رسد، اظهار نمود: درست کردن تجهیزات زمان بر است همراه با خسارت های مالی که دارد.

چرا مغایر قانون عمل شد

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ضمن اشاره به قانون خاطرنشان کرد: به صراحت در قانون آمده تأمین برق چاه های کشاورزی، قدیم و جدید باید انجام شود؛ اما مفاد این مصوبه رعایت نشد. اگر کشاورز بخواهد باردیگر سوخت مورد نیاز چاه کشاورزی خویش را با گازوئیل تأمین کند احتیاج به سرمایه گذاری مجدد دارد؛ علاوه بر اینکه چون در پروانه چاه ذکر شده چاه برقی است سوختی از جانب دولت به آن اختصاص نمی یابد.
پیشه ور با بیان اینکه صدمه خاموشی برق بین صنایع و بخش کشاورزی متفاوت است، اظهار نمود: قطعی کارخانجات در یکی دو ماه امکان دارد تیراژ تولید را در صنعت کم کند اما در ماه بعد این خاموشی ها میتوان جبران کرد؛ اما کشاورز اگر کشت پاییزی که زمان خاصی دارد و به سال زراعی مشهور است از دست بدهد، دیگر نمی تواند کشت کلزا را مثلا اسفند به انجام برساند. بهره بردار تا کشت زراعی بعدی باید صبر کند.
این مسئول صنفی اضافه کرد: یا خسارات قطعی برق انبارهای صنایع به اندازه صدمات محصولات کشاورزی و مواد غذایی با خاموشی سردخانه ها نیست.

1403/10/03
10:42:00
5.0 / 5
268
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد