قاچاق گونه های زیستی بوسیله باغ وحش ها در سایه بی توجهی برخی کشورهای منطقه
به گزارش آبیاری سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلان اینکه منابع زیستی منطقه درحال فرسایش است، اظهار داشت: به سبب عدم حمایت مراجع بین المللی و همکاری برخی کشورها شاهد قاچاق گونه های زیستی هستیم. برخی گونه ها بوسیله باغ وحش ها به کشورهای مجاور قاچاق می شوند. گرچه ایران در کوشش برای مقابله با این امر است اما در بعضی کشورهای منطقه که به شدت درگیر جنگ هستند به این مساله توجهی نمی گردد.
به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، حسن اکبری در گردهمایی محیط زیست، دیپلماسی منطقه ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب و مقابله با گرد و غبار که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به بی توجهی کشورهای منطقه به تنوع زیستی اظهار نمود: در ادبیات مشترک کشورهای منطقه حدودا می توان گفت «تنوع زیستی» جایگاهی ندارد در صورتیکه این بی توجهی خطر بزرگی برای پایداری سرزمین است چون کشورهایی که دسترسی بیشتر و متنوع تری به منابع زیستی و منابع ژنتیکی داشته باشند، کشورهای قدرتمند تری خواهند بود.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: منابع زیستی منطقه درحال فرسایش است. تمام گستره زیست یوز آسیایی غیر از ایران حذف گردیده است و جمعیت برخی گونه ها نظیر گوزن زرد ایرانی بصورت محدود و با هزینه بسیار توسط ایران حفظ شده است. کشورهای منطقه گاهی توجه کمتری به منابع زیستی دارند این در حالیست که ما ضربه سنگینی از قاچاق گونه های زیستی می خوریم.
وی همین طور این هشدار را هم داد که اگر کشورهای منطقه خاورمیانه نتوانند بوسیله سیاست گذاری درست از تنوع زیستی حفاظت کنند، در آینده شاهد از میان رفتن اکوسیستم و لطمه دیدن تمام کشورهای منطقه خواهیم بود.
اکبری با اعلان اینکه اگر شاهد همین شرایط جنگ و ناامنی در منطقه باشیم طی ۲۰ سال آینده با منطقه ای پر از بیابان، آب خیلی کم و دشت های تبدیل گشته به کانون فرسایش و خالی از تنوع حیات مواجه خواهیم شد، اشاره کرد: در این شرایط گرچه شاید هر کشور منطقه تبدیل به ابر قدرت نظامی شده باشد اما چه ارزشی دارد؟ چه سرمایه ای بالاتر از محیط زیست و بنا بر این است که مقام معظم رهبری عنوان می کنند مساله محیط زیست مساله حاشیه ای نیست و متن است و باید به آن بپردازیم.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست معتقد می باشد که تخریب های محیط زیست غیر قابل بازگشت و جبران ناپذیر است و منابع زیستی منطقه اگر از بین رود، قابل برگشت نیست.
به گفته وی، عدم رعایت حق آبه ها بعنوان یکی از معضلات منطقه و از طرف دیگر لطمه ها و مشکلاتی ناشی از ناامنی و جنگ موجب می شود آینده ای بسیار دشوار و نگران کننده در انتظار محیط زیست باشد.
اکبری با اشاره به این که برخی کشورهای استعمارگر دائما به اختلاف افکنی در منطقه می پردازند و مباحث قومی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی زیادی را در منطقه ایجاد می کنند تا توجه کشورها بجای حفظ منابع طبیعی به سمت اختلافات رود، اظهار داشت: اگر همگرایی لازم برای حفظ محیط زیست رخ ندهد، این اختلافات موجب فشار بیشتر روی منابع سرزمین می شود.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت در انتهای سخنان خود اظهارکرد: با توجه به این که در دهه بازسازی اکوسیستم قرار داریم، ما با کشورهایی که بتوانند در احیای اکوسیستم نقش داشته باشند، نهایت همکاری را خواهیم داشت. منابع زیستی ایران به سبب عدم همکاری کافی مراجع بین المللی با مشکلات مختلفی مواجه می باشد و درخواست داریم مسائل محیط زیست و خصوصاً تنوع زیستی از مسائل تحریم ها بیرون رود.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب