تغییرات اقلیمی عامل مهم حوادث جوی در ۲۰۲۲

تغییرات اقلیمی عامل مهم حوادث جوی در ۲۰۲۲

آبیاری: تغییرات اقلیمی وقوع گرمای شدید و سیلاب را در سال 2022 به دنبال داشته است.


به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، حوادث شدید آب و هوایی طی سال جاری از موج گرمای طاقت فرسا گرفته تا بارش شدید باران، موجب ناآرامی های گسترده در سراسر جهان شده و هزاران کشته و میلیون ها آواره بهمراه داشته است.
طی سه ماه گذشته، بارش بارانهای موسمی سیل های فاجعه باری را در بنگلادش به راه انداخت و موج گرما بخش هایی از جنوب آسیا و اروپا را فراگرفت. همچنین، خشکسالی طولانی، میلیونها نفر از ساکنان شرق آفریقا را در آستانه قحطی قرار داده است.
کارشناسان براین باورند که بخش قابل توجه این شرایط آن چیزی است که از تغییرات آب و هوایی انتظار می رود.
گروهی از متخصصان علوم آب و هوایی در یک بررسی، نقش تغییرات آب و هوایی را در حوادث جوی طی دو دهه گذشته به دقت مورد مطالعه قرار دادند.
این یافته ها هشدارهایی را در این مورد که چگونه گرمایش جهانی دنیا را تغییر می دهد، تایید و روشن می کند که چه اطلاعاتی از دست رفته است.
لوک هرینگتون، یکی از نویسندگان این مطالعه از نیوزیلند اظهار داشت: در مورد موج گرما و بارندگی شدید، متوجه شدیم که از چگونگی تغییر شدت این رویدادها به سبب تغییرات آب و هوایی درک و شناخت بسیار بهتری داریم. با این وجود، چگونگی تاثیر تغییرات آب و هوایی بر حریق ها و خشکسالی کمتر شناخته شده است.
به گزارش یو اس نیوز، در این بررسی متخصصان از صدها مطالعه یا تحقیق استفاده کردند که هدف آن محاسبه چگونگی تاثیر تغییرات آب و هوایی بر یک رویداد شدید با بهره گیری از شبیه سازی کامپیوتری و مشاهدات آب و هوایی است. بگفته متخصصان، شکاف های عظیم داده ای در خیلی از کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​وجود دارد که درک آنچه در این مناطق اتفاق می افتد را دشوارتر می کند.
موج گرما
به احتمال زیاد تغییرات آب و هوایی موج گرما را تشدید می کند. بن کلارک، یکی از نویسندگان این مطالعه در دانشگاه آکسفورد اظهار داشت: حدودا همه امواج گرما در سراسر جهان به سبب تغییرات آب و هوایی شدیدتر و محتمل تر شده اند.
بطور کلی، موج گرمایی که قبل از این احتمال وقوع آن یک در ۱۰ بود، حالا حدودا سه برابر بیشتر احتمال دارد که رخ دهد. به عنوان مثال، موج گرمای آوریل موجب شد در هند و پاکستان سطح جیوه دماسنج ها به بالای ۵۰ درجه سانتیگراد برسد که تغییرات آب و هوایی موج گرما را ۳۰ برابر بیشتر کرده است.
بارش باران و وقوع سیل
هفته گذشته، به دنبال باران های شدید، چین شاهد وقوع سیلاب گسترده بود. در همان زمان، بنگلادش نیز درگیر سیل شد. بطور کلی، دوره های بارندگی شدید، معمول تر و شدید تر شده است برای اینکه هوای گرمتر، رطوبت بیشتری را در خود نگه می دارد و بارندگی شدیدتری به همراه دارد.
خشکسالی
کارشناسان در درک و شناخت این مساله که چگونه تغییرات آب و هوایی بر خشکسالی تاثیر می گذارد، کار سخت تری دارند. تعدادی از مناطق، گرفتار خشکی مداوم شده اند. بطور مثال، در این مطالعه آمده است دمای گرمتر در غرب ایالات متحده، برف را سریعتر ذوب کرده و موجب تبخیر می شود و در حالی که خشکسالی های شرق آفریقا هنوز مستقیم با تغییرات آب و هوایی مرتبط نیست اما کارشناسان براین باورند که کاهش فصل بارش در بهار با آب های گرمتر در اقیانوس هند مرتبط می باشد. این مساله موجب می شود تا پیش از رسیدن به شاخ آفریقا، باران با سرعت بیشتری روی اقیانوس ببارد (و در نتیجه خشکی ها از بارش بی بهره بمانند).
آتش سوزی جنگلی
موج گرما و شرایط خشکسالی، حریق های وسیع جنگلی را نیز تشدید می کنند مانند "اَبَر حریق"هایی که بیش از ۴۰ هزار هکتار از اراضی را از بین برده است.




منبع:

1401/04/08
11:29:38
5.0 / 5
785
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد