به بهانه هفته حیات وحش؛
خشکسالی، تغییر اقلیم و تخریب زیستگاه بلای جان حیات وحش
به گزارش آبیاری، یک متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش ضمن اشاره به اهمیت گونه های کلیدی، تنها راه صیانت از آنها را فرهنگسازی دانست و درباره ی چالش های اینگونه ها اظهار داشت: تغییر اقلیم، خشکسالی و تخریب و تبدیل زیستگاه ها از مهم ترین این چالش ها است.
به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا امروز (۲ اکتبر) نخستین روز هفته جهانی حیات وحش است که امسال با شعار «بازیابی گونه های کلیدی برای احیای اکوسیستم» به اهمیت حفظ گونه های کلیدی متناسب با هر اکوسیستم پرداخته است.
عبداله سالاری در گفت و گو با ایسنا به تعریف گونه های کلیدی پرداخت و اظهار داشت: گونه های کلیدی یا شاخص به عنوان گونه های چتر از نظر اکولوژیک و به دلیلهای مختلف برای مردم و فرهنگ جامعه محلی خود دارای اهمیت بسیاری هستند. آنها به عنوان گونه های هدف سایر گونه ها را پوشش می دهند و تحت چتر حمایتی خود درمی آورند. اینطور صیانت از سایر گونه ها و کل اکوسیستم بسیار بهتر به انجام می رسد.
وی اضافه کرد: بیشتر گوشتخواران گونه های کلیدی به حساب می آیند. به عنوان نمونه یوزپلنگ گونه کلیدی است چونکه در راس هرم اکولوژیک قرار دارد، برای فرهنگ جامعه دارای اهمیت است و گوشتخوار نیز است.
سالاری اشاره کرد: هر اکوسیستم، گونه های کلیدی مختص به خودرا دارد که لزوما هم نباید گوشتخوار باشند. به عنوان نمونه در لرستان، سمندر لرستانی گونه کلیدی و در معرض خطر انقراض آن اکوسیستم است. برای شناخت گونه های کلیدی باید به بررسی گونه های در معرض خطر انقراض هرکدام از اکوسیستم ها بپردازیم.
سمندر لرستانی
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب