تحقق بیشتر از ۷۰ درصد طرح الگوی کشت

تحقق بیشتر از ۷۰ درصد طرح الگوی کشت

به گزارش آبیاری، معاون آموزش و ترویج سازمان تات اظهار داشت: بالای ۷۰درصد طرح الگوی کشت محقق شده و بخشی از برنامه های آموزش و ترویج تولیدکنندگان و راه اندازی کاروان های ترویجی در این خصوص برنامه ریزی شده است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، محمدمهدی قاسمی، معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اظهار داشت: از سال قبل که طرح ملی الگوی کشت به تفکیک استان ها ابلاغ گردید، سمت و سوی فعالیتهای کشاورزی و ترویج و آموزش به سمت این طرح سوق پیدا کرد. به رغم عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای طرح الگوی کشت، تا کنون بالای ۷۰ درصد این طرح در کشور اجرا شده است.
وی راه اندازی کاروان های ترویجی را همچون اقدامات در قسمت آموزش و ترویج الگوی کشت نام برد و اظهار نمود: سال جاری دو کاروان ترویجی کشت بهاره و پاییزه راه اندازی کردیم تا محققان و مروجان، الگوی کشت را برای کشاورزان تشریح کنند و اینکه در این طرح، تمرکز بر چه کشت هایی باید باشد.
وی افزود: این کاروان های ترویجی بر اساس محصولات استراتژیک شکل می گیرد و بسته های آموزشی قبل از کاشت و بعد از کاشت و نکات فنی و فناورانه در جهت تولید محصولات استراتژیک با روش های مختلف ترویجی در اختیار کارشناسان، مروجان و شبکه عامل ترویج قرار می گیرد تا به کشاورزان منتقل کنند.
معاون آموزش و ترویج سازمان تات خاطرنشان کرد: سند الگوی کشت با عنایت به شرایط تغییرات اقلیمی و نیاز کشور تدوین شده و متولی آن سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی است.
وی در همین حال اضافه کرد: افزایش تولید در قسمت کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در شروع انقلاب اسلامی به ۱۲۵ میلیون تن فعلی را نتیجه افزایش بهره وری، افزایش نفوذ دانش و فناوری و ارتقای آموزش و ترویج در قسمت کشاورزی عنوان نمود.
وی توضیح داد: طی این چند دهه، برای افزایش تولیدات کشاورزی تنها ۴۰ درصد افزایش سطح داشتیم و بخش دیگر افزایش تولید به دلیل نفوذ دانش در مزارع در مراحل قبل کاشت و بعد از کاشت تا انتهای زنجیره ارزش بوده است.
وی اظهار داشت: معرفی بذور و ارقام جدید مقاوم به خشکی، آفات و بیماری به کشاورزان، توسعه تجهیزات مکانیزاسیون و فعالیتهای به زراعی و به باغی تاثیر مثبتی بر افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی داشته است.
قاسمی اذعان کرد: هم اکنون نزدیک به ۵ میلیون بهره بردار، حدود ۱۰ میلیون زن روستایی، نزدیک به ۵۰۰ هزار زن عشایر و ۵ میلیون جوان روستایی و عشایری داریم که جامعه هدف ما را می سازند.
وی اضافه کرد: نزدیک به ۱۸۰۰ محقق و پژوهشگر و عضو هیأت علمی سازمان تات داریم که با مجموع محققان وزارت علوم بالغ بر ۱۲ هزار نفر می شوند.
به گفته وی، تمام فناوری های که در قسمت کشاورزی نشر پیدا می کند مانند هوشمندسازی نهالستان ها، به نحوی در حوزه تغییر اقلیم هستند.
قاسمی جوان سازی در قسمت کشاورزی را از برنامه های آینده عنوان و خاطرنشان کرد: تربیت کشاورزان آینده و هدایت جوانان روستایی به فعالیتهای کشاورزی از وظایف ما است و برای این منظور تابحال ۴۴ هنرستان کشاورزی وابسته بوجود آورده ایم.
وی کل هنرستان های کشاورزی در کشور را ۱۱۴ مورد عنوان نمود و اظهار داشت: ۴۴ هنرستان کشاورزی در خود وزارت جهاد کشاورزی و باقی توسط وزارت آموزش و پرورش هدایت می شوند.
معاون آموزش و ترویج سازمان تات تصریح کرد: سال قبل دو هزار و ۲۲۴ دانش آموز در هنرستان های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی تحصیل می کردند که سال جاری به دو هزار و ۶۴۲ دانش آموز رسیده اند.

1402/11/18
08:11:28
5.0 / 5
476
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد