در پی حذف سهم صندوق محیط زیست از عوارض آلایندگی

كلانتری: كسری بودجه دستگاه ها نباید از كیسه محیط زیست جبران شود

كلانتری: كسری بودجه دستگاه ها نباید از كیسه محیط زیست جبران شود

به گزارش آبیاری به دنبال تصویب طرح یك فوریتی اختصاص یك درصد از درآمد عوارض آلایندگی ها به شهرداری ها و دهیاری ها و حذف سهم صندوق محیط زیست، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن مخالفت شدید با این طرح اظهار داشت: كسری بودجه دستگاه ها نباید از كیسه محیط زیست جبران شود.



عیسی کلانتری در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: از نمایندگان ملت باید سوال کرد که چرا تصمیم به تصویب چنین طرحی گرفته اند؟ برمبنای قوانین موجود تمام یک درصد عوارض آلایندگی صنایع که به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز می شود باید برای بهبود وضعیت محیط زیست صرف شود. طی سال قبل برنامه هایی برای بهبود وضعیت محیط زیست داشتیم که امکان اجرای آنها با بودجه عمومی وجود نداشت. بدین جهت مقرر شد که ۳۵ درصد از یک درصد عوارض آلایندگی که به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز می شد، برای این اقدام صرف شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه قسمتی از این عوارض آلایندگی که به صندوق محیط زیست اختصاص یافته بود برای رفع آلایندگی صنایع، بهبود وضعیت پساب ها و فاضلاب ها و مدیریت پسماندها اختصاص یافته بود، اظهار داشت: حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی نشانگر هدف گذاری مجلس برای مخالفت با محیط زیست است. چنین چیزی در قانون نیامده است که عوارض آلایندگی صرف حقوق کارکنان شهرداری ها و استانداری ها یا سایر نهادها شود.

کلانتری اضافه کرد: طی چندین سال قبل عوارض آلایندگی بجای آنکه برای بهبود وضعیت محیط زیست صرف شود به سبب کسری درآمد صرف حقوق پرسنل برخی دستگاه ها می شد. این گونه مشکلات مالی نباید از کیسه محیط زیست هزینه شود.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ما مخالف حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی هستیم، اشاره کرد: این مسئله را به کمیسیون های مربوطه اعلام می نماییم. برنامه های پایش صنایع و جرایمی که صادر می شود با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست است پس نباید درآمد حاصل از جرائم آلایندگی صرف پاداش کارگران و کارکنان شهرداری شود و نسبت به محیط زیست بی تفاوت باشند و هیچ کمکی به آن نکنند. این مسئله مغایر با هدف مجلس شورای اسلامی در بهبود وضعیت محیط زیست است.

کلانتری با اعلان اینکه دولت تلاش خودرا کرده بود که کمبودهای موجود در محیط زیست را جبران کند، اظهار نمود: ما با تعداد زیادی از دانشگاه های کشور برای پایش و بررسی وضعیت آلایندگی صنایع قرارداد بسته ایم این درحالیست که سازمان محیط زیست با بودجه خود و صرف نظر از عوارض آلایندگی تنها می تواند شش تا هفت درصد صنایع را پایش کند و بیش از ۹۰ درصد پایش های صنایع به سبب محدودیت های مالی انجام نمی شدند.

به گفته وی از شروع سال تابحال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از محل عوارض آلایندگی صندوق محیط زیست پرداخت شده است و تصویب طرح افزایش بودجه شهرداری ها و دهیاری ها از محل عوارض آلایندگی و حذف سهم محیط زیست ضربه بزرگی به محیط زیست است اما گویا برخی نمایندگان مجلس نسبت به محیط زیست بی اهمیت هستند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در آخر ضمن اشاره به اینکه امیدواریم اکثریت نمایندگان مجلس قانع شوند و سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی را حذف نکنند، اظهار داشت: متاسفانه بعضی از نمایندگان هنگامی که خواسته های غیرقانونیشان عملی نمی گردد به سمت ضربه زدن به آن دستگاه پیش می روند. بتازگی یکی از نمایندگان مجلس درخواست نمود که ۲۰۰۰ هکتار از یکی از تالاب های کشور به مردم واگذار شود. هنگامی که سازمان محیط زیست با این مساله مخالفت کرد به سمت ضربه زدن به محیط زیست پیش رفتند.

به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، برمبنای قانون بودجه سال ۹۹ قرار شد که از شروع امسال قسمتی از عوارض آلایندگی که قبل از این به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز می شد به صندوق محیط زیست برای رفع آلایندگی صنایع اختصاص پیدا کند.





منبع:

1399/07/08
13:36:42
5.0 / 5
1754
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد